Reacties voor: Slack werkt aan virtuele assistent: ‘Siri is nog steeds nutteloos’

De CEO van chat-app Slack haalt Siri en andere virtuele assistenten hard onderuit, en zegt dat het bedrijf zelf aan een alternatief werkt. Wordt de Slackbot 2.0 wel de moeite waard?
Lars Paymans -

Reacties: 10 reacties

  1. Ik vind Siri ook niet nuttig, maar ik zie niet in hoe een middelmatig bedrijf als Slack een assistent gaat maken die beter is dan wat Google, Microsoft en Apple nu voor elkaar kunnen krijgen.

    Apple heeft die technologie ook gewoon ingekocht door hele bedrijven over te nemen die al jaren aan dit soort dingen werkten, dus het is niet zo dat ze zelf een beetje aan het prutsen geslagen zijn.

  2. @Frank: Klopt maar na het inkopen zijn ze verschrikkelijk aan het kwakkelen geslagen.
    Of je koopt technologie en zorgt voor een upgrade-pad door de ontwikkeling zelf ter hand te nemen en duidelijk te maken welke kant het opgaat.
    Of je houdt je erbuiten en laat het in het developer-domein.
    Apple doet met Siri (omdat ze er niet over communiceren) alles op een schijnbaar ongeplande, ongecoördineerde manier en het duurt jaren voordat er op lokalisatiegebied iets gebeurt.
    Om het te vervolmaken moet je de specifieke behoeften van eindgebruikers (die per geval verschillen) laten invullen dmv scripting of koppeling met IFTTT achtige acties.
    Ze onderkennen niet dat honderd miljoen klanten nu eenmaal niet dezelfde wensen hebben en dat er gecustomized moet worden – dus is het net allemaal net niets.

  3. Ik heb nog nooit iets met Siri gedaan.

    Ik zit zelden in een situatie waarin ik me op mijn gemak voel om hardop tegen mijn telefoon te praten zonder dat ik iemand aan de lijn heb.

    Als ik alleen op mijn werkkamer zit, voelt het vreemd en is typen snel genoeg.
    Als ik thuis bij mijn gezin ben, dan gebruiken we allemaal op een of andere manier onze iPad/iPhone, maar gelukkig heeft niemand de neiging om hardop tegen het apparaat te gaan praten.

    In de trein of in het vliegtuig zou ik me al helemaal zot voelen als ik zomaar tegen een apparaat zou zitten te praten.

    Er zal aan sociale etiquette nog het een en ander moeten wijzigen voordat hardop in jezelf praten je niet als een of andere psychisch gestoorde laat uitzien.

  4. Ik gebruik Siri niet heel veel. Het is wel erg handig als je achter het stuur zit om even een berichtje te versturen of een afspraak in je agenda te zetten.

  5. Ik was na de Nederlandstalige update dit voorjaar aangenaam verrast. Ik moest even over de drempel heen om zo in het luchtledige te praten maar vind het nu voor basisfuncties prima werken: mensen bellen, sms’jes dicteren, afspraken inplannen, timer inzetten. Gebruik het eigenlijk de hele dag door. Het gaat stukken sneller en makkelijker dan dat getyp. Ben benieuwd wat de update dit najaar gaat brengen, qua intelligentie.

    Vind deze gast ook wel wat makkelijk uit zijn heup schieten met deze woorden. Laat eerst maar eens zien.

  6. @bert: Binnenkort zit je ook zelf niet meer achter het stuur, dus wat je nu handig vind verdwijnt ook nog eens…

  7. Gebruik Siri behoorlijk veel. Herinnering instellen, weer opvragen van een bepaalde plaats en wekker en timer zetten. Ook op de Apple watch, alleen mis ik daar de stem

  8. Ik gebruikte Siri haast nooit, totdat ik met een vervelende oog infectie te maken kreeg. Ik kon nauwelijks nog licht verdragen en was blij met de spraak en andere toegankelijkheidsfuncties van de iPhone en mijn MacBooks. Daarbij heb ik ook de beperkingen leren kennen. Veel van de dingen die je via Siri start kun je niet volledig zonder te zien afmaken. Het was wel een interessante ervaring, ook voor mijn vakgebied in UX design. Het is zeker nog technologie in ontwikkeling, maar in vergelijking met de status die spraakherkenning had toen ik 13 jaar geleden cognitiewetenschap op de universiteit studeerde, zijn we al een heel eind! Oh, trouwens: dit bericht heb ik vrijwel volledig ingesproken in plaats van getypt. Er waren slechts vijf handmatige correcties nodig om de tekst goed te krijgen. Je moet daarvoor wel een ervaringsdeskundige zijn.

  9. Ik gebruik Siri vaak om de timer te zetten tijdens het koken of om een taakje in te plannen of een afspraak in te plannen. Meestal doe ik dat wel als ik alleen ben of thuis ben.

  10. @Ronald:

    Mooi die eerlijkheid, ik denk dat het bij mij ook een rol speelt. Ik gebruik Siri evenmin.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.