Reacties voor: Slachtoffer tipt politie via Find My iPhone: daders aangehouden

Een man heeft de politie via de Find My iPhone-optie van MobileMe de politie naar zijn iPhone geleidt. Hij was eerder die avond overvallen bij een bank door 3 mannen die hem zijn iPhone afhandig hadden gemaakt.
Mike van Hoenselaar -

Reacties: 29 reacties

  1. Wat een uitvinding zeg.!! 😉

  2. Jammer mobileme is niet gratis maar een mooi reclame

  3. Hmm ik moet dus echt mobileme gaan nemen. Als een soort zekerheid ? 🙂

  4. Als ze iWork nou online gaan aanbieden zoals Google Docs dat doet, dan zal ik overgaan tot aanschaf.

  5. @ martin zei op 31 augustus 2009 om 12:19

    Nee hoor, ik denk dat als je in NL hiervoor de politie zou bellen dat ze je rustig mededelen dat dergelijke zaken op dit moment niet tot de prioriteiten behoren 🙁

  6. Ze hebben een pistool teruggevonden? Kon hij zich daarmee niet beschermen dan?

  7. Verwijderd.

  8. Verwijderd.

  9. Je zal in NL de daders dan mss wel kunnen vinden, maar als die geen afstand doen van hun gestolen spullen, krijg je nog niets terug!
    Tja…. we beschermen hier vooral de daders.

  10. Ik vind ‘Shadyside’ eigenlijk een nogal ongeloofwaardige plaatsnaam. En dat i.c.m. een nogal sterk verhaal…
    Edit: OK, Shadyside is geen stripverhalenstadje, maar bestaat gewoon echt: http://bit.ly/6E2qe. Blijft een sterk verhaal…

    Aangepast.

  11. @Bas:
    Logisch prioriteit is ook boetes uitdelen… zodat ze hun eigen loon en bonussen(lees hoe meer boete hoe hoger loon) krijgen.

  12. Mobile me is veels te duur. Snap nuet dat ze een puur tracking pakketje uitbrengen zoals die van mobileme maar dan zonder alle andere meuk en goedkoper

  13. @Erwin:
    Ik heb met 5 mensen een family pack….
    ong 30 euro per jaar voor push e-mail webspace syncen tussen macbook en imac en iphone. vind ik niet duur….
    (mobile me heeft ook alleen maar nu in mijn ogen met meerdere apple pc’s)

  14. Koop Mobileme via eBay; net zo legaal als hier in NL en stukken goedkoper. Geniet er al ruim een jaar van; werkt allemaal top.

  15. Origineel geplaatst door Bas
    @ martin zei op 31 augustus 2009 om 12:19Nee hoor, ik denk dat als je in NL hiervoor de politie zou bellen dat ze je rustig mededelen dat dergelijke zaken op dit moment niet tot de prioriteiten behoren

    ….ok, als we zo op voorhand gaan denken dan hoef je dus helemaal niet meer te bellen. Het is geweldig dat je de mogelijke dader(s) real time kan lokaliseren en je spullen terug krijg.
    @V70ORD5
    ben zelf eens slachtoffer geweest van diefstal. Dader wilde geen afstand doen, fiets werd inbeslaggenomen en werd door justitie netjes aan mij toegekend.

  16. Origineel geplaatst door Julian
    Koop Mobileme via eBay; net zo legaal als hier in NL en stukken goedkoper. Geniet er al ruim een jaar van; werkt allemaal top.

    Hmms, meestal worden die met gestolen creditcards gekocht, althans dat hoor je vaak, nou is dat voor de koper geen probleem maar ik voel me er wel lullig bij.

  17. @dirk: Volgens mij heb jij nog nooit met een agent gepraat. Hoger salaris bij meer boetes is mij geheel onbekend. Eigen ervaring?

  18. @Mike van Hoenselaar: Ach half nederland heeft het gevoel dat het zo gaat. Jij wordt stande gehouden omdat je 10 km te hard rijdt bel je politie omdat je wordt overvallen komen ze na 2 uur “even” kijken

  19. Geen politie voor nodig.
    Als ik weet waar hij zit, los ik dat zelf wel op. (krijgt hij spijt van)

  20. Kan die mogelijkheid ook zonder Mobile Me?

  21. @alchemist nee het is een dienst van Mobile Me.

    Overigens kan je met 1 Mobile Me account meerdere iPhone’s volgen. Gewoon Mobile Me instellen in alle iPhone’s die je wil volgen. Je moet dan tenminste 1 item (mail, contacten, kalender of bookmarks) synchroniseren met Mobile Me.

  22. Hoop dat ze het in elk geval zelf geloven.
    (in de volgende versie krijgt Osama Bin L. een CIA iPhone om in een of ander beverhol bij Tora Bora gelokaliseerd te worden enz.)

  23. ik hoop dat iemand dit ook mogelijk maakt zonder mobileme, gewoon als een verborgen app die je kunt linken met je computer en jouw telefoon zo kunt opsporen.

    Geniale dienst, beter dan een verzekering!

    Maar wat gebeurt er als je de gestolen telefoon wist en opnieuw installeerd? KUn je hem dan nog terugvinden?

  24. in nederland doen ze echt wel wat met deze informatie. mijn moeder was overvallen door een man met vuurwapen en toen was haar tas incl. mobiel gestolen waarna de politie meteen kwam om informatie te winnen. zo wouden ze de dader opsporen doormiddel van de telefoon gegevens, dan konden ze via de masten de lokatie vinden.

  25. als ik een dader was zou ik dan de sim er zo gauw mogelijk uit halen, dan is er nul verbinding meer.

  26. Ya just gotta love Mobile me. Gebruik het zelf en is het geld dubbel en dwars waard. Nou jou niet dubbel. Maar zeker waard.

  27. Origineel geplaatst door Maikel22als ik een dader was zou ik dan de sim er zo gauw mogelijk uit halen, dan is er nul verbinding meer.

    dan heb je het toch mis. De telefoon kan op basis van zijn IMEI nummer ook nog getraceerd worden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.