Reacties voor: Skype wil graag met Apple samenwerken aan FaceTime

VoIP-aanbieder Skype wil graag met Apple samenwerken aan FaceTime. Ze willen het ook uitbreiden naar andere platformen en apparaten zoals tv's.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 37 reacties

  1. Ben benieuwd!
    (Red.) Reactie voegt niets toe: verborgen.

  2. Het principe is simpel. Zodra de Iphone 4 uit is (zeg 1 a 2 maanden later), is apple marktleider op gebied van videobellen. Zodra andere aanbieders dat in de gaten krijgen zullen ze snel facetime als extra optie aanbieden/overstappen.

  3. Een maatje van mij heeft het ook op zijn N900, en het werkt werkelijk fantastisch! Hopen dat Apple nu eens open staat voor een aanbod als dit, denk dat elke iPhone gebruiker er blij van word!

  4. Dat zou wel mooi zijn als het ook nog gratis wordt, want anders heb je er niet veel aan…

  5. Wat ik nu niet snap,
    zoals op de demo werd getoond moet je eerst naar die persoon bellen, waarna je vervolgens facetime kunt inschakelen. Gaat dit dan ook geld kosten om gewoon via wifi te facetimen? Want je belt toch eerst die persoon op ?
    Kan er iemand me dit beter uitleggen?

  6. Ik hoop heel hard dat Apple dit aanbod af gaat slaan. Skype werkt, technisch gezien, behoorlijk goed maar meer gesloten dan Skype kan bijna niet. Iets belangrijks als communicatie hoor je niet over te laten aan één bedrijf.

    Op zich jammer dat Apple voor SIP heeft gekozen, ik had liever XMPP gezien (wat ook al gebruikt wordt voor iChat en Google Talk), maar alles beter dan een gesloten protocol voor dit soort zaken.

  7. @Nino: Hoezo heeft men niet veel aan dingen die iets kosten?

  8. Jobs heeft toch gezegd dat het een openstandaard is ,dus volgens mij staat iedereen dan vrij om ermee aan de gang te gaan, ook skype.

    Heerlijk dat iedereen in ene zo van de openstandaard is geworden he, je zou het bijna geloven ;-).

  9. @Bernd Van Praet: waarschijnlijk gaat t automatisch, via t internet( dus er moet wifi in de buurt zijn)

  10. Zoals ik het begrepen heb kun je ook vanuit je contacten meteen iemand videobellen!

    We were confused at first because we expected FaceTime to be its own app, but instead it’s baked into the phone app. Here’s how it works: if you place a call to someone else with an iPhone 4, it’s able to autodetect that they’re FaceTime-compatible and you’re given the option of requesting a video call. Otherwise, you can go into the contact card and initiate a FaceTime call right from there (like sending a text message).

    Gevonden op engadget!

  11. @crazyceesy: maar eerst moet je gewoon bellen of is het de bedoeling dat je de contactpersoon belt en direct facetime activeert waardoor het stopt met het bellen over de Carrier

  12. @Randy: Merci voor de uitleg, dan ben ik er wat wijzer uit 😀
    Gelukkig maar dat het op die manier ook zal gaan!

  13. @Randy: Ja. Waarschijnlijk detecteert de iPhone 4 via 3G een WiFi signaal/FaceTime van je medebeller, waarna je FaceTime kan selecteren. Indien dat niet zo is (jij, of de gebelde heeft geen WiFi), blijft de knop “grey”. Ik ben benieuwd hoe deze verbinding ontstaat. P2P? Apple server? Want allebei hebben zo hun nadelen.

  14. @Edwin Stam; aangezien FaceTime o.a. STUN ondersteunt lijkt het erop dat FaceTime P2P is of dat in ieder geval probeert.

  15. Het lijkt me dat we heel snel wereldwijd tot een standaard moeten komen voor videogesprekken. Mij is het gelijk wie dat gaat worden maar het werkt niet als er 5 systemen komen die niet samenwerken

  16. zou facetime dan wel belminuten kosten?

  17. Wat is er eigenlijk overgebleven van al die iChat geruchten? Een iChat client draaide op de achtergrond mee op mijn 3G op de latere iOS 4 beta’s? Ik had persoonlijk wel een iChat client verwacht: mede doordat Apple nu standaard 4 van hun native apps (o.a. klok en calculator) opeens in een folder stop op het begin scherm…

  18. Ik hoop dat skype het gewoon gaat ondersteunen, in plaats van dat zij facetime gaan maken. Ik zou het namelijk geweldig vinden als ik straks met mijn iphone 4 naar iemand op de desktop kan videobellen =D

  19. Wat mij bevreemd is dat je via nimbuz, fring en Skype allang kan video chatten via 3g en wifi dit dit nu al bijna een jaar op mijn n96 en n97 met andere nimbuz, fring en Skype users dus wat is er hier nu zo nieuw aan?

  20. @Don_Grigori
    Het nieuwe hieraan is dat het op de iPhone 4 echt goed werkt en het er niet uitziet alsof iemand snel plaatjes achter elkaar bladert. Als je denkt dat de N96 en N97 VoIP clients vergelijkbare resultaten als FaceTime bieden moet je toch even beter vergelijken. Bovendien heb je geen extra account / programma nodig maar is het gewoon een kwestie van een andere iPhone 4 bellen en gaan met die banaan…

  21. @Bernd Van Praet: Kom op, tuurlijk niet. Je hoeft niet eerst te bellen…

  22. @Don_Grigori:
    Het wordt als het goed is bruikbaar voor een grotere groep gebruikers. Voor jou is het misschien allemaal eenvoudig om nimbuz, skype etc. accounts aan te maken, maar daar zitten veel mensen niet op te wachten.
    Zij kunnen straks gewoon via de telefoon applicatie videobellen. Plus er worden geen extra kosten in rekening gebracht omdat de video via wifi gaat, wat weer verschilt met de traditionele manier van videobellen.

    Het biedt in die zin het beste van 2 werelden en natuurlijk zou het mooi zijn als het straks ook via 3G kan, zonder extra kosten en via de normale telefoon applicatie.

    Het gaat er hierbij dus niet om dat er al veel langer telefoons waren met dezelfde techniek, maar om de manier waarop het wordt aangeboden. Als je dat nog niet snapt zul je ook nooit het succes van de iPhone kunnen doorgronden: gebruikersgemak.

  23. Zou het ook nog ooit kunnen om te video bellen met een 1g / 3g / 3gs? zodat ze mij zien maar niet andersom?

  24. @ProGunNL: Weinig kans op. 1g en 3g kunnen geen video opnemen. 3gs kan dat wel maar moet dan ook snel genoeg zijn om tegelijkertijd video te encoden en decoden naar h.264
    Video ontvangen op 3g en 3gs lijkt mij (technisch) prima mogelijk maar geen idee of Apple dat ook beschikbaar gaat maken.

  25. ik ben er ook bang voor

  26. facetime alleen op iphone geef ik geen kans.
    door skype te gebruiken of door samenwerking kan apple weer plekje winnen.

  27. @ProGunNL: In de presentatie stond ook duidelijk “iPhone 4 to iPhone 4”, dus nee hij komt niet naar de 3GS.

    Het is net als met video toen de 3GS uitkwam: mensen moeten een reden hebben om over te stappen naar de nieuwe.
    (al zal videobellen ook hardwarematig misschien niet kunnen op de 3GS zoals BartVB al aangaf)

  28. Het meest interessante aan deze ontwikkelingen vind ik het draagvlak van Apple.

    Video conference bestond al lang, maar word vooralsnog niet veel gebruikt door de consumenten. Apple kan de Tipping Point zijn om het een echt algemeengoed van te maken.

    Sidenote: Apple herintroduceert bestaande technologieen in een nieuw jasje, maar toch vaak op een dergelijke wijze waardoor het ineens veel wordt gebruikt. Dat is moeilijker dan het lijkt, vaak.

    Zie instant messaging, velen dachten al, als iedereen dezelfde IM systeem zouden gebruiken, dan is SMS obsolete. iPhone kwam met Push notificatie, wat leidde tot 3rd apps SMS achtige systemen zoals Whatsapp/Ping. Het is echt een genot, ik ping/whatsapp met BBers & iPhoners evenveel als ik SMS. Binnenkort heeft Android ook push notificatie en we kunnen met Android gebruikers Whatsappen. Prima. Allemaal enabled door een groot draagvlak waaronder Apple, Android, Blackberry.

    Het is rete interessant waarom bepaalde (bestaande) technologieen ineens veel gebruikt wordt, waarom nu pas, of ineens, en niet toen. Dat heeft verschillende redenenen, niet alleen technische redenen. Maar ook politieke, sociaale beweegredenen. Mocht je geinteresseerd zijn, zie driving forces van Scenario thinking

  29. Laat Skype eerst maar eens Push en ‘video ontvangen’ regelen, zoals bijvoorbeeld al lang bij Fring mogelijk is. Ik snap niet waarom ze dat niet al lang voor elkaar hebben…

  30. Is het videobellen nou gratis, alleen gesprekskosten of een speciaal tarief?
    Zeker belangrijk te weten voor als je gaat videobellen in het buitenland.

  31. Las vandaag in een folder van Vodafone (Voordeliger uit met Vodafone SimOnly) de volgende voetnoot:
    VoiP en SMSioP zijn niet toegestaan

  32. Dus als je videobelt zonder audio, gaat dit via WiFi, lijkt mij gratis toch?
    Dan zou je gebaren taal of bijv. papier en pen kunnen praten geheel gratis en realtime.

  33. Origineel geplaatst door Marcooo
    Is het videobellen nou gratis, alleen gesprekskosten of een speciaal tarief? Zeker belangrijk te weten voor als je gaat videobellen in het buitenland.

    Staat al in de comments, en ze zeggen overal dat het via wifi gaat, dus staat er los van. Het is gewoon een telefoongesprek + een internetverbinding die bezig is voor je.

  34. 1. FaceTime lijkt me echt geweldig.
    2. Bij Fring enz.. Heb je allang al videogrsprek op iphone, alleen omdat er geen front camera was kon je beeld alleen ontvangen. Dus denk ik nu dat dit soort app’s ook uitgaand beeld kunnen tonen.
    3. Ook bij knocking video kon je al video van andere iPhone ontvangen en laten zien (maar niet te gelijk), maar er werd gebruik gemaakt van achterste camera, daarom was het geen face to face.
    4. Ik denk door voorbeelden van 2 en 3 nu dit soort app’s ook de front camera gaan gebruiken. Dus face to face ook mogelijk wordt in meerdere app’s.
    5. Over dat het alleen via WIFI kan zal zeker weer tijdelijk zijn. En tot die tijd kan je 3Gunrestrictor gebruiken hoop ik.

  35. @Léon Dekkers:
    FaceTime is een open standaard (nouw ja, ik weet niet of de standaard ook die naam krijgt)!
    Mijn mond viel iig open toen meneer Jobs dit vertelde. Maar ja, even wachten op de kleine lettertjes 😉

  36. Ik denk dat ichat gewoon nog niet af is.
    FaceTime hebben ze nu al gereleased om de lat te leggen en de front camera een nut te geven.

    Als iChat komt dan gaat Apple denk in kwaliteit en functionaliteit iets mooiers maken dan wat je nu al met FaceTime kan. Iets dat van iphone naar mac en pc kan videobellen praten. Kosten loos uiterraard.

  37. Ik denk dat het facetime misschien nog wel lastig aan kan slaan: het werkt immers alleen maar voor mensen met een iphone 4!

    Mocht Apple het toestaan, dat de front camera wordt gebruikt voor andere video-chat programma’s, dan slaat het zeker aan!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.