Reacties voor: Skyfire bijna in de App Store: iPhone-browser met Flash

Skyfire zal vanaf donderdag in de App Store verkrijgbaar zijn. Deze alternatieve browser ondersteunt de WebKit-browserengine en kan Flash afspelen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 63 reacties

  1. Hebben NU!!!

  2. Lijkt me niks. Dat het flashgebeuren los van de site komt.

  3. Neeee!!! Ik hoop echt niet dat er voor betaald moet worden..

  4. ik zit hier niet op te wachten flash is verledentijd
    HTML5 is de toekomst

  5. Veel beter dan de safari browser,
    kan niet wachten…..

  6. Dat is indd een welkome webbrowser!

    Maar duurt nog vrij lang voordat die video werd geconverteerd.. Hopen dat dat sneller kan:)
    (nooit snel tevreden zijn:))

  7. Ja ja ja ja

  8. @wouter:

    En toch zijn er nog 10000 site’s in de wereld die flash gebruiken en geen html5 en voor dat iedereen daar aan begonnen is ben je ook weer een aantal jaren verder.
    Ik zou hem dan ook zeker downloaden alleen om een aantal websites te kunnen gebruiken waar ik nu nog niet op kan. Dus het is wel degelijk een aanvulling voor de op toekomst.

  9. Ziet er goed uit. Niet eens per se om het flash, maar ook om de toegevoegde functies. Als het programma toegang heeft tot de bladwijzers en geschiedenis, zou dit best wel eens een volwaardige vervanging kunnen worden van de standaard browser. Jammer alleen dat je links in mails en programma’s niet standaard in een andere browser kan openen.

  10. Volgens mij wordt ie $2.99

  11. Origineel geplaatst door martijn
    @wouter: En toch zijn er nog 10000 site’s in de wereld die flash gebruiken en geen html5 en voor dat iedereen daar aan begonnen is ben je ook weer een aantal jaren verder.
    Ik zou hem dan ook zeker downloaden alleen om een aantal websites te kunnen gebruiken waar ik nu nog niet op kan. Dus het is wel degelijk een aanvulling voor de op toekomst.

    Het gaat alleen om video. Flash is sowieso niet op touch berekend, dus lekker werken zal een complete Flash-site nooit. En wat video betreft zit er ontzettend veel vaart achter. Het percentage iOS gebruikers stijgt ontzettend snel en veel site’s hebben er gewoon veel meer baat bij als ze hun video-contend gewoon omzetten.

    Ik loop dus niet zo ontzettend te springen om een dergelijke app, ik heb best nog een halfjaartje geduld tot werkelijk álle video op internet HTML5 is 😉

    Apple gebruikt nu trouwens de term Flash om SSD geheugen aan te duiden. Ik ben benieuwd waneer we Flash voortaan eerder met geheugen, dan met die brakke plugin associëren.

  12. Lijkt me wel iets wat ik zou kopen en gebruiken wanneer ik een flash video tegen kom. Maar niet als vervanging van safari

  13. .. ik wacht hier al 2jaar op, flash op iphone. nu maar hopen dat deze app ook buiten de vs of canada werkt… net als dat cloudbrowse gebeuren..

  14. @Martijn misschien komt er een speciale tweak voor in cydia?

  15. @wouter….flash verleden tijd..bla bla…dan installeer je em toch niet?

    ontopic: lijkt me alleen al super handig vanwege de share functie met facebook, twitter enz.
    ik ga em zeker testen.

  16. Leuk.. Inmiddels is de helft van alle video online beschikbaar in html5 begin dit jaar was t nog 10% dus ik verwacht dat over een paar maanden alle noemenswaardige videosites html5 hebben…

    Nouja 3 dollar zal voor de dumpert fans wel te doen zijn.

  17. ga ‘m zeker proberen 😀

  18. Die kneutelhoofden die beweren dat Flash verleden tijd is zitten kennelijk (buiten de Jepple hobbyhoek) nooit op het internet.
    95% vd bedrijven werken met flash en hebben met de verfijnde smaak van Steve niets van doen. Ja ‘t is inefficiënt en het vreet CPU maar toch wordt het gebruikt, in de auto-, reis, verzeker, mode, food, commodity, engineering, oil & gas, contracting, civiele, overheids- en andere branches.
    Goedemorgen !

  19. @Rupert Rupparella: Jij gebruikt je floppy drive ook nog zeker? ;p

  20. Ziet er goed uit. Eindelijk Dumpert etc bekijken op iPhone en iPad…

  21. @*bear*: Hij mag toch wel zijn mening geven… je hoeft het niet gelijk te installeren…doe normaal

  22. Origineel geplaatst door joopieej
    Origineel geplaatst door martijn@wouter: En toch zijn er nog 10000 site’s in de wereld die flash gebruiken en geen html5 en voor dat iedereen daar aan begonnen is ben je ook weer een aantal jaren verder.
    Ik zou hem dan ook zeker downloaden alleen om een aantal websites te kunnen gebruiken waar ik nu nog niet op kan. Dus het is wel degelijk een aanvulling voor de op toekomst.Het gaat alleen om video. Flash is sowieso niet op touch berekend, dus lekker werken zal een complete Flash-site nooit. En wat video betreft zit er ontzettend veel vaart achter. Het percentage iOS gebruikers stijgt ontzettend snel en veel site’s hebben er gewoon veel meer baat bij als ze hun video-contend gewoon omzetten.Ik loop dus niet zo ontzettend te springen om een dergelijke app, ik heb best nog een halfjaartje geduld tot werkelijk álle video op internet HTML5 is Apple gebruikt nu trouwens de term Flash om SSD geheugen aan te duiden. Ik ben benieuwd waneer we Flash voortaan eerder met geheugen, dan met die brakke plugin associëren.

    Correctie, flash videos wordt in de toekomst helemaal geen html5 (dat zou nog erger zijn voor je CPU dan de flash video zelf), maar H264, wat Apple zelf ook gebruikt

  23. Fijn kan ik eindelijk dumpert.nl checken met mijn iPad

  24. Origineel geplaatst door Mr H264
    @Rupert Rupparella: Jij gebruikt je floppy drive ook nog zeker? ;p

    Nee, wil jij hem ?
    (ik krijg geen st*ve van ‘t in de klikko mikken ervan)

  25. @Rupert Rupparella: lekker!

  26. Ik kan wel leuk zeggen dat ik niets met flash heb, maar soms is het gewoon stront irritant dat bepaalde (al is meer dan de helft van de video’s al in HTML5 te bekijken) sites nog alleen een flash video kunnen laten zien. Ik vind het dus ook zeker een oplossing voor dat probleem, tot dat moment dat flash compleet is uitgestorven.

  27. die flashplayer is welkom ^^

  28. Origineel geplaatst door Rupert Rupparella
    Die kneutelhoofden die beweren dat Flash verleden tijd is zitten kennelijk (buiten de Jepple hobbyhoek) nooit op het internet.95% vd bedrijven werken met flash en hebben met de verfijnde smaak van Steve niets van doen. Ja ‘t is inefficiënt en het vreet CPU maar toch wordt het gebruikt, in de auto-, reis, verzeker, mode, food, commodity, engineering, oil & gas, contracting, civiele, overheids- en andere branches.Goedemorgen !

    Ik weet niet onder welke steen jij de laatste tijd hebt gelegen, maar je gebruikt cijfers van een paar jaar terug. HTML5 met CSS3 wordt in steeds meer content gebruikt, zelfs fossiele sites stappen in meerdere mate over, en niet alleen voor mobiele platvormen.

  29. Origineel geplaatst door Rupert Rupparella
    Ja ‘t is inefficiënt en het vreet CPU maar toch wordt het gebruikt, in de auto-, reis, verzeker, mode, food, commodity, engineering, oil & gas, contracting, civiele, overheids- en andere branches.

    Dit kan ik onderschrijven. Ik had in mijn vorige functie veel van doen met websites in de toeristische en recreatieve sector, en daar is Flash nog erg groot, OOK bij nieuwe sites.

  30. Ik ben niet zo’n voorstander van Flash op de iPhone, maar ik heb er geen enkel bezwaar tegen als het in een aparte browser is. (zoals in deze app) Maar, ik heb zojuist het videotje een beetje bekeken, en dat ziet er veel belovend uit. Als dit een succes wordt dan zou ik graag een integratie zien van dit concept in de Safari browser via een jailbreak.

    Want ik heb liever nog wel een webpagina zonder flash, komt alleen goed uit als ik een videotje wil bekijken.

  31. Sites als Dumpert, VKMag e.d.is het enige wat ik aan flash mis, dus mooi dat de app op de markt komt, vind je het niks, dan download je het niet..

  32. http://dump4.nl voor ipad/iphone dumpert versie.
    update: site is gestopt. 🙁

  33. Zou Grooveshark dan werken met deze browser ?

  34. Leuk hoor die jojo’s die zeggen dat ze hier niet op wachten..nou mooi, dan gebruik je het niet.
    Merendeel zit hier wel op te wachten.., dan heb je pas echt internet en niet halfgebakken zoals soms nu.
    Leuk dat HTML5 de toekomst heeft en het in opmars is..maar wat hebben we daar de afgelopen 2 jaar aan gehad? En nu? Niks…
    Het mooie is dat het in een aparte browser komt..dan is het echt je eigen schuld als je gaat lopen klagen over traag dit en dat..Apple moet dit gewoon toelaten, dan kunnen de mensen nooit Apple de schuld geven, maar ligt het echt aan die browser die mensen zelf erop hebben gezet.
    Maar heel soms mis ik het wel ja, kan ik ff iets niet bekijken.
    Ik gooi het er wel weer af als alles op HTML5 te bekijken is..tot die tijd zal ik dit zeker gebruiken als het komt.

  35. Origineel geplaatst door Mr H264: @Rupert Rupparella: Jij gebruikt je floppy drive ook nog zeker? ;p

    Nee!! Maar wel flash!!

  36. JAAAAAAA!!! :d
    Al vragen ze er 5 euro voor, moet. Het. Hebben!

  37. Het zou fijn zijn als het ook ms silverlight (oid) zou ondersteunen. Dan kunnen we ook weer RTL gemist kijken xd

  38. @Kevin:

    Als ik me niet vergis was rtl gemist in html5, of was dat alleen het oude rtlgemist en is het inmiddels weer in flash?

  39. Dat was een paar dagen in html5 maar nu niet meer. Voor de iPhone dan.

  40. Zowel Flash als Silverlight hebben voor het web geen toekomst. Die toekomst ligt bij html5. Maar daarom is het nu soms irritant dat beide niet worden ondersteunt. We leven nou eenmaal nu en niet over 5 jaar.

    De app is wat mij betreft meer dan welkom.

  41. @ de mensen hierboven,

    Het feit dat HTML5 nog niet zo groot is komt door het feit dat microsoft dit in de weg zit. Aangezien internet explorer momenteel de enige browser is die nog helemaal niets van html 5 en css 3 ondersteund. Ik denk dat als ze dit wel doen dat de markt voor html 5 snel groeit.

  42. Origineel geplaatst door Jelmer
    Volgens mij wordt ie $2.99

    Dat zou dan weer jammer zijn…
    Maar het wel waard.

  43. Waarom ondersteunt Apple flash nie gwn??
    zijn ze stiekem een beetje jaloers op Adobe?
    En de reden waarom html5 WEL wordt ondersteund is omdat er mensen van Apple aan meewerken ,…
    Adobe was al bezig met een soort van converter maar nee Steve moest het niet weten,..
    Flash zal zeker nog 2-3 misschien 5 jaar bestaan, maar,… Waarom het opzij schuiven en html5 ?
    Waarom niet flash verbeteren?

    EN diegene ,die zei dat in de toekomst flash als naam voor SSD geheugen gebruikt zal worden, is wel erg dom,.. Zolang Adobe bestaat zal flash flash zijn. En niet de benaming van ssd geheugen ;s

    Gelukkig dat er zo’n app komt!

  44. Hopelijk werkt die ook onder 3.1.3 op m’n 3G. Anders moet ik echt aan 4.x geloven :O

  45. Zucht – kunnen de hardnekkige Flash-Is-Dead fundamentalisten dit een keer lezen:
    http://blogs.gartner.com/ray_valdes/2010/02/10/html5-and-flash/

  46. Ik denk dat dit zeker een record aan downloads wordt.. Kijk er naar uit!!

  47. Origineel geplaatst door wouter
    ik zit hier niet op te wachten flash is verledentijd
    HTML5 is de toekomst

    Je hebt het over “verleden tijd” en “de toekomst”. We leven echter in het heden. En in het heden wordt er nog volop gebruik gemaakt van flash. En dat is volgende week echt niet anders. En volgend jaar ook nog niet. Misschien dat de iPhone8 of 9 (dus over 4 of 5 jaar) pas een volledige webervaring zal kunnen leveren. Tot die tijd zijn apps als Skyfire voor velen een welkome aanvulling.

  48. welke video’s zou je hier dan mee kunnen kijken die je niet met Safari zou kunnen kijken?
    kun je dan ook gewoon PSV.tv kijken en RTLgemist ofzo?

  49. Hallelujah!

  50. flash werkt niet op iphone, flash maakt het enorm traag en doet af aan het fijne browsen.

    Ik mis het in ieder geval niet op mn iPhone 4.

  51. Vroeger zou ik hen gekocht hebben, nu niet meer. Alle sites die ik bezoek ondersteunen inmiddels html5 dus ik heb er niks meer aan.

  52. beginnersvraagje (als dat hier mag…): werkt html5 wel overal op? en zit ik er nu misschien al vaak naar te kijken op mijn iphone of mac zonder het te weten? Mijn website is nu gebaseerd op flash met een html site ernaast, als ik van flash naar html5 ga kan dan iedereen dat bekijken?

  53. @soupload: Helaas kan ook dan niet iedereen het bekijken. De nieuwe smartphones wel, maar PC is dan weer lastig. Internet Explorer 8 en FireFox 3.6 (de huidige versies) kunnen het bijvoorbeeld al niet.

    Dus op de PC moet men dan bijvoorbeeld Chrome gebruiken. Dus zullen filmpjes voorlopig nog in meerdere formaten aangeboden moeten worden, wil je iedereen kunnen bedienen.

  54. Grofweg komt het er dus op neer dat iedereen een flash-site kan bekijken behalve de iphone/ipad bezitter. In dat geval vind ik als leek skyfire dus een zeer welkome toevoeging! Waarom zou je je als iphone/ipad bezitter het bekijken van flash ontzeggen. Rupert Rupparella linkt hierboven naar een blog van Gartner, als je dat gelezen hebt zie je dat html5 nog lang niet daar is waar Jobs het hebben wil.

  55. De enige reden waarom er bij ons nog een notebook in de woonkamer ligt is dat ik af en toe op een site een filmpje wil kijken wat op de iPad niet werkt. Als skyfire dat probleem oplost koop ik het meteen…

  56. @Constant
    Idd. maar de vraag is hoe het in de praktijk werkt, want Skyfire haalt onderdelen uit de webpagina, bewerkt ze en presenteert ze dan apart. Dus dat geeft wsch. een gefragmenteerd beeld. Kortom fijn dat er een opportunity voor een ontwikkelaar ligt maar ik had toch liever gezien dat Steve een native oplossing (& een wat minder houten hoofd) had.

  57. Tja, eigenlijk zou het gewoon in safari moeten zitten al is het met een optie om het uit te zetten.

    Dure telefoon, maar je toch ben je beperkt.
    ” meer geld voor minder”

  58. Wat een onzin om steeds te roepen dat flash passé is en dat de toekomst voor HTML5 is. Er zullen ongetwijfeld nog heel lang sites zijn waar flash gebruikt is. Niet alle sites zullen direct hun flash-applicaties vervangen door HTML5-code, dit kost namelijk geld! Een ontwikkelaar moet betaald worden om een site aan te passen of te herbouwen en die doet het ook niet voor een bos bloemen en een fles wijn. Natuurlijk zal flash in de toekomst gaan verdwijnen maar COBOL zou dat ook en bestaat nog steeds.

  59. Origineel geplaatst door wouter
    ik zit hier niet op te wachten flash is verledentijd
    HTML5 is de toekomst

    flash is het heden, html5 is de toekomst. maar aangezien ik in het heden leef zou ik graag flash contect op mn iphone 4 kunnen bekijken. frash is namelijk ook niet alles.

  60. Hij staat er.

  61. Hij staat inmiddels in de appstore, helaas geen versie voor de iPad, ik ga hem gelijk downloaden!!

    Ik kan bevestigen dat dumpert.nl werkt. Duurt even 10 seconden met bufferen,converteren, maar het werkt prima!!
    Ook vkmag.com werkt

  62. werkt inderdaad perfect! de moeite waard! hij is 2.39 euro.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.