Reacties voor: Design-app Sketch verlaat Mac App Store uit onvrede

De populaire design-app Sketch verlaat Mac App Store uit onvrede. Apple zou te weinig aandacht schenken aan de OS X Store, en het is dus beter om de app zelf aan de gebruiker aan te bieden.
Lars Paymans -

Reacties: 11 reacties

  1. Gebruik ook geen app store op de Mac.
    Waardeloos voor een computer, voor iOS is het wel goed.

  2. Volkomen begrijpelijk. Ik zie ook vaak dat ontwikkelaars twee verschillende versies aanbieden, omdat ze niet iedereen willen dwingen om de App Store te gebruiken en Apple weer functionele beperkingen oplegt aan programma’s binnen én buiten de App Store. Als ontwikkelaar zit je daar gewoon niet op te wachten. Op de andere kant heeft de App Store enorme voordelen voor klanten: je hoeft je adres- en betaalgegevens niet met derden te delen behalve dan met Apple en je kunt je downloads heel makkelijk onder eerdere aankopen terugvinden en herstellen.

    Ik gebruik de App Store ook steeds minder. Games heb ik daar nog nooit gekocht en zal ik daar ook niet kopen.

    Ik hoop dat Apple reageert. Beide App Stores zijn aan vernieuwing toe. Onder andere betaalde upgrades en cross-platform-bundels moeten mogelijk zijn.

  3. Begrijpelijk, maar ik moet zeggen dat de service van de Sketch makers zelf ook alles behalve goed is.

    Heb ze een paar keer een vraag gesteld via Twitter en Mail, maar dan kreeg ik een zeer botte of meestal helemaal geen reactie. Dat heeft me tot nu toen doen besluiten om Sketch niet aan te schaffen. Als zelfs voor het aanschaffen de service/communicatie al slecht is dan belooft dat iets voor als je klant bent.

  4. Noteer alvast maar. Over 10 jaar is Apple weer een marginaal bedrijf met weinig marktaandeel in de mobiele- of pc markt. Ze zullen dan nog wel groot zijn en bestaan omdat het 2000 jaar duurt voordat de geldberg op is. Maar weinig marktaandeel. Er zijn veel grote bedrijven geweest die nu niet meer bestaan. Het kan. Als de Iphone, wat toch de meerderheid van de omzet vormt, een jaar tegen valt dan stappen mensen massaal over. En zie die dan nog maar eens terug te krijgen als klant.

    Je kan niet ongestraft, niet luisteren naar je klanten, je leveranciers het vel over de neus trekken en de kwaliteitsstandaard loslaten (pas op de markt brengen als het goed is en niet eerder) en daar elke keer hogere prijzen voor vragen.

    Ook beperkingen aanbrengen in functies in de software of hardware, met als enige reden gedwongen winkelnering of nog geen manier om er geld aan te verdienen, gaat mensen uiteindelijk tegenstaan. Zeker als je niet met een beter idee voor die ontbrekende of beperkende functies komt.

    De macapp store is slechts een voorbeeld.

  5. @Erwin: Ach knul, over 10 jaar staat de ‘A’ in USA voor Apple…

  6. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  7. Origineel geplaatst door Erwin
    Je kan niet ongestraft, niet luisteren naar je klanten, je leveranciers het vel over de neus trekken en de kwaliteitsstandaard loslaten (pas op de markt brengen als het goed is en niet eerder) en daar elke keer hogere prijzen voor vragen.
    Ook beperkingen aanbrengen in functies in de software of hardware, met als enige reden gedwongen winkelnering of nog geen manier om er geld aan te verdienen, gaat mensen uiteindelijk tegenstaan. Zeker als je niet met een beter idee voor die ontbrekende of beperkende functies komt.
    De macapp store is slechts een voorbeeld.

    Ik denk dat het wel mee zal vallen voor Apple, zolang er nog geen sterk derde partij is op desktop en smartphone. Android en Windows zullen de markt nooit volledig beheersen en de tijden waarin Apple bijna bankroet was, kwam vooral omdat Apple op alle vlakken niets meer te bieden had (hardware, software, diensten, prijzen, enzovoort).

    Apple heeft zeker nog unieke voordelen, hoewel deze langzaam wegkwijnen. Ik denk dat het grotere gevaar is dat Apple de kwaliteitsstandaard verliest en niet meer door academici, artiesten, programmeurs en studenten wordt gebruikt. De kerngroepen worden uitgehold door een focus op de gewone consument. Apple is dan alleen nog maar ‘een’ alternatief, niet ‘het’ alternatief als je Windows of Android niet langer aan je eisen voldoet.

  8. De Mac app Store is een spookschip.

  9. Apple zal niet zo snel verdwijnen. Ook niet over 10 jaar. Natuurlijk zijn er grote bedrijven die in 10 jaar kunnen verdwijnen maar Apple niet. Dat denk ik niet omdat ik Apple onaantastbaar is of immuun voor verval. Maar Apple timmert nog zo hard aan de weg dat ze echt niet zomaar verdwijnen.

    Apple is niet perfect en maakt fouten. De Appstore voor de Mac is daar misschien wel een voorbeeld van. Maar er is een heel groot verschil tussen de Mac en iOS. Bij iOS is er geen andere officiële manier om apps te installeren. Bij de Mac (gelukkig) wel. De Appstore is dus niet noodzakelijk voor de Mac om programma’s te installeren. En heeft dus lang niet de aandacht van Apple die het misschien wel verdient. De Mac heeft dus ook de Appstore niet nodig om te overleven. De iPhone en andere iOS des te meer.

    Aan de andere kant: appmakers kunnen gewoon op twee kanalen dezelfde apps aanbieden. Je hoeft niet in de Mac Appstore te staan om je programma te verkopen. Het is dus een beetje huilen om niks. Als het je niet bevalt haal je je app uit de Appstore. Alleen mis je dan wel een verkoopkanaal. Zoveel extra moeite kost het niet. Als je het zelf beter kan moet je dat vooral doen.

    Maar jammer is het wel want er zit echt meer potentie in de Appstore. Wat dat betreft zou Apple beter naar de ontwikkelaars moeten luisteren. Er veel actiever gepromoot kunnen worden op de Mac.

  10. Lekker dan, vorige week gekocht @_@

  11. Conceptueel vind ik het nog steeds een goed idee. Dat geldt ook voor de Windows Store. Maar helaas geldt voor beide op dit moment:
    The store that everyone has, but no one uses.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.