Reacties voor: Rapport voorspelt SiriOS in 2020

Apple’s eigen platform voor spraakfuncties
Investeringsfirma Mangrove Capital Partners heeft een rapport uitgebracht, waarin ze voorspellen dat Apple tijdens WWDC 2020 SiriOS gaat aankondigen. Daarmee zou de digitale assistent een eigen platform voor spraakherkenning krijgen. Maar de details zijn nog schaars.
Lees het complete artikel → Rapport voorspelt SiriOS in 2020

Reacties: 13 reacties

  1. als je Siri en HomeKit installeerbaar maakt op bestaande producten zoals sonos gaat het zeer zeker aan populariteit winnen. Nu zijn er simpelweg behalve wat tv fabrikanten geen aanbieders.

  2. 2025 voor Nederland dus…😉

  3. Origineel geplaatst door Chris
    2025 voor Nederland dus…😉

    optimist

  4. Dat ze eerst maar eens De Belgische siri op de Apple tv uitbrengen

  5. Ben ik de enige die spraakassistenten echt onnuttig vind? Niets is toch dwazer dan iemand commando’s zien geven aan zijn iphone of mac… laat staan als iedereen dat constant zou doen. Stel je voor dat iedereen op kantoor tegen z’n iPhone en mac begint te praten…

  6. Hm.. heb je dan iphoneOS (IOS) en SiriOS op je iPhone staan? Alsin twee operating systems? Die je apart van elkaar kunt updaten? Zo veel vragen..

  7. Origineel geplaatst door JustinK
    Hm.. heb je dan iphoneOS (IOS) en SiriOS op je iPhone staan? Alsin twee operating systems? Die je apart van elkaar kunt updaten? Zo veel vragen..

    Zoals ik het begrijp niet. Siri zal binnen iOS gewoon blijven functioneren zoals het nu doet. Echter gaan ze alleen van het stukje “Siri” een los besturing systeem of software pakket maken met hier en daar aangepaste functionaliteiten en API’s, zodat externe leveranciers, bijv. Sonos, een intergratie van Siri direct in hun speakers kunnen bouwen. Hierdoor hoef je dus niet een HomePod te kopen als je een slimme speaker met Siri wil hebben.

  8. Nou dat hele Siri heeft nog een lange weg te gaan bij mij staat het uit, het verstaat mij nooit maakt er maar wat van en begint ook geregeld zelf uit het niets hoort t ergens iets.

    Net als die chatbots daar kun je ook niks mee, alleen zien dat je zo snel mogelijk een mens als charter krijgt je moet die niks snappende chatbot eerst voorbij. 95% nauwkeurig welke 👍🏻zuigt ie dat uit deze 👎🏻denk ik
    Dat wij dat veel later zouden krijgen dan andere landen geeft niks, hebben die de ergernissen

  9. Dat wordt dan ofwel stevige licentiekosten betalen of er zit geen verdienmodel voor Apple in. En dan zullen ze het niet doen, zo gesloten als ze zijn.
    Daarbij zitten de concurrenten Alexa, Bixby en Google Home al volop in de meer goedkope apparaten, dus de vraag is dan wat het nog voor zin heeft

  10. Nice. Hier zat ik al op te wachten. Het is vast niet te koppelen aan een Raspberry Pi ben ik bang. Maar hopelijk komen er een aantal betaalbare boxen uit met Siri geïntegreerd. Draai thuis alles via homekit/home bridge. En wil een Siri apparaat ala Google home mini voor bijv in de keuken, de garage, de zolder, de gang, de overloop boven enz. Dan kan ik via Siri alles besturen met mijn stem.

    Dus kom maar op.

  11. Gaat niet gebeuren. Apple houdt alles binnen z’n eigen besturingssystemen. Het enige dat Apple maakt voor ‘inbouw’ bij anderen is hooguit een zelfsturingssysteem voor auto’s.

  12. Origineel geplaatst door Peter
    Dat ze eerst maar eens De Belgische siri op de Apple tv uitbrengen

    en watch…

  13. Origineel geplaatst door Casper
    Ben ik de enige die spraakassistenten echt onnuttig vind? Niets is toch dwazer dan iemand commando’s zien geven aan zijn iphone of mac… laat staan als iedereen dat constant zou doen. Stel je voor dat iedereen op kantoor tegen z’n iPhone en mac begint te praten…

    Precies! Maar, het is de huidige stand van de technologie die dit noodzakelijk maakt. Wat ik eigenlijk wil, is een constant meeluisterende Siri (of iets dergelijks) die aan de hand van het gevoerde gesprek zaken voor me regelt: verbaal gemaakte afspraken vastleggen in mijn agenda, notities bijhouden, suggesties doen, etc. Ik zit niet zozeer te wachten op een ratelende Siri, alleen als ik Siri vraag om een gesproken update van de dag. Tegelijkertijd wil ik ook dat dit allemaal volledig veilig is; wat ik voor ogen heb, zal nog wel een jaar of 10 op zich laten wachten. Tot die tijd hoor je mij niet (serieus) tegen Siri praten. Zo af en toe probeer ik het weer een keer, maar het is om te huilen hoe slecht het allemaal functioneert.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.