Reacties voor: Siri en Google Assistant: welke spraakassistent is het slimst? [video]

Welke assistent is het best: Siri of Google Assistant? In deze video worden de twee rivalen naast elkaar getest, waar bij ze elk hun sterke punten blijken te hebben.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 24 reacties

  1. Siri verstaat bijna niks.. Google verstaat bijna Alles!
    Ik zocht naar broodrooster Solis en naar broodrooster Cuisine Art. Siri kwam met de meest vreemde reacties die nergens op sloegen en bij Google was het in een keer raak!

  2. Origineel geplaatst door Hans
    Siri verstaat bijna niks.. Google verstaat bijna Alles!

    Ik zocht naar broodrooster Solis en naar broodrooster Cuisine Art. Siri kwam met de meest vreemde reacties die nergens op sloegen en bij Google was het in een keer raak!

    Volgens mij heb jij het over Google Now niet over Google assistent

  3. Ik ben serieus aan het overwegen om over te stappen op Google Pixel. De enige reden dat ik het nog niet heb gedaan is, omdat ik erg gehecht ben aan IOS en ik verschillende andere apparaten heb van Apple die op dit moment goed samenwerken met me telefoon.

    Dat Apple in 2016 nog steeds durft om Google op verschillende manieren buiten te sluiten van hun ecosysteem, is gewoon ongelofelijk. Een goed voorbeeld is Siri waarbij alleen resultaten van Bing worden getoond, in plaats van Google. Ook als ik nu naar mijn iPhone kijk, heb ik allemaal apps van Google erop staan: Google Maps, Youtube, Youtube Gaming, Google Chrome, Google Drive & Gmail. Apps die ik dagelijks gebruik.

    Zal niet lang duren voordat Apple met zo een houding steeds meer klanten weg zal duwen.

  4. @Sorosh: Tja jij heb allemaal apps van google die ik allemaal verwijderd heb, google account is in de prullenbak gegaan, dus geen google drive, & gmail, chrome komt er al helemaal niet op, youtube gaming ken ik niet, en gewone youtube staat erop en gebruik ik zonder ingelogd te zijn.

    Ik ben juist helemaal weg gegaan van google toen ik naar iphone ging.

  5. In het begin was Siri geweldig.
    Nu moet ik toch met pijn zeggen: Google is is beter.

    Google+
    * opening tijden v winkels.
    * openbaar vervoer.
    * poi in Maps. “Ik ben opzoek naar Thais restaurant” (Volgens Siri is v&d nog geopend😭)
    En nog veel meer.

  6. Dit zijn de Geekbench scores van iPhone vs pixel. Wilde ik toch even delen. Vooral grappig om te lezen dat die Android types (die altijd maar doorzagen over inferieure hardware in iPhones en macs) nu opeens als hardste schreeuwen dat het niks zegt.

    Over dit filmpje. Ik zeg niet dat het zo is gegaan, maar zo’n onderzoekje Kun je gewoon de kant op sturen waar je m wil hebben door de juiste vragen te stellen. Nogmaals hoeft dat hier niet (bewust) gebeurd te zijn.

  7. Jammer dat ze geen vergelijking met Cortana hebben gemaakt.

  8. Het wordt pas écht leuk als ze met elkaar in gesprek kunnen gaan😂

    Ik gebruik Siri zelden. Siri is wat slimmer geworden, maar toch nog steeds een wat houterige meneer die teveel niet begrijpt. Opzoeken in Safari of apps is meestal sneller en beter.

  9. Google is superieur. Ik probeer af en toe iets in Siri, bijna altijd teleurstellingen, Google: bijna altijd goed.

  10. Siri NL en Siri EN is behoorlijk verschillend. Vraag maar eens “wat is de afstand tussen de maan en de zon.
    En doe ‘t dan ook eens in ‘t Engels.
    Bij.mij zoekt Siri NL enen winkel.met de naam Maan of Zo’n in de buurt. Triest. In het Engels werkt ‘t wel!

  11. @iCulture: doe aub eens een vergelijkende test in het Nederlands. Ik kan alleen maar vaststellen dat de Nederlandse Siri oliedom is. Herinneringen of afspraken instellen is een nachtmerrie, een routebeschrijving naar een winkel of pretpark in de buurt opvragen en je krijgt een bestemming aan de andere kant van de wereld voorgeschoteld, zelfs een simpel bericht sturen loopt vaak mis. Ik gebruik Siri enkel om mijn alarm in te stellen.

    De 3 grootste problemen:
    – locatie: Siri neemt je huidige locatie en context niet in overweging
    – namen: Siri begrijpt het merendeel van lokale namen niet
    – conversatie: zogezegd kan Siri voortbouwen op je vorige berichten maar dat werkt voor geen meter.

    vb: vraag eens “Routebeschrijving naar Amusementspark Walibi Belgium”. Je krijgt een route naar een winkel in Florida! No kidding.

  12. Persoonlijk vind ik het nog steeds een gimmick. Zijn maar weinig momenten dat ik spraakopdrachten zou willen gebruiken, zeker in het openbaar vind ik het onnodig. Moet er toch niet aan denken dat iedereen in de trein tegen z’n telefoon aan het praten is. Was juist zo blij dat er minder gebeld werd en meer gechat.

    Vind in het filmpje de twee niet echt voor elkaar onder doen. Dat de Nederlandse Siri achterloopt op de Engelse geldt natuurlijk net zo goed voor die van Google. Van de Google Assistent is toch nog niet eens bekend wanneer die in het Nederlands komt.

  13. Ik heb nu nog een iPhone se, iPad air 2 en Apple tv. Maar denk dat de volgende upgrade niet iets van Apple wordt.

    Ik houd me veel bezig met home automatisering. Apple heeft het voordeel dat ze er als enigste in het Nederlands zijn, maar ik erg me ook aan de kwaliteit daarvan. En ze hebben geen Amazone echo of Google home achtig ding, dat mis ik nog het meest.

    Inmiddels begin ik te denken. Ach. Boeiend dat het in het Engels is. Is goed voor mijn Engelse spreek en luistervaardigheden op pijl te houden.

    Ik baal ervan dat het Google is die nu met een geweldig apparaat komt. Ivm privacy enzo niet zo’n fijn gevoel bij. Catona had allang in het Nederlands er moeten zijn, maar het is vrij kansloos. Ik ga dus voor amazone echo. Welke telefoon ik daarbij neem moet ik nog bedenken. Ik ga nog een paar jaar met mijn se doen.

    Het is echt zo stom van Apple dat ze zo’n onvernieuwend product hebben gelanceerd met de iPhone 7. Ik was echt wel een Apple fangirl. Maar zie ook de Apple tv hoe kansloos die achterblijft.

  14. Origineel geplaatst door Daan
    https://instagram.com/p/BL5uC6nhFqq/
    Dit zijn de Geekbench scores van iPhone vs pixel. Wilde ik toch even delen. Vooral grappig om te lezen dat die Android types (die altijd maar doorzagen over inferieure hardware in iPhones en macs) nu opeens als hardste schreeuwen dat het niks zegt.
    Over dit filmpje. Ik zeg niet dat het zo is gegaan, maar zo’n onderzoekje Kun je gewoon de kant op sturen waar je m wil hebben door de juiste vragen te stellen. Nogmaals hoeft dat hier niet (bewust) gebeurd te zijn.

    En wat heeft dit te maken met siri vs ?

    Apple moet uikijken dat ze dadelijk niet alleen nog maar uitblinken in een Geekbench getal.

  15. @Jan: En waarom zal je je huis moeten automatiseren, is zo erg om ook nog maar iets zeg te moeten doen ?

  16. Origineel geplaatst door Dennis
    @Jan: En waarom zal je je huis moeten automatiseren, is zo erg om ook nog maar iets zeg te moeten doen ?

    Hobby

  17. Kunnen apps op Android ook samen werken met Google assistant?
    Net zoals dat nu in ios 10 kan met Siri

  18. Origineel geplaatst door Max
    Kunnen apps op Android ook samen werken met Google assistant?
    Net zoals dat nu in ios 10 kan met Siri

    Een van de belangrijkste dingen die MKBHD niet getest heeft. Sinds iOS10 kan Siri dus veel meer met andere apps, het kan berichten sturen via Whatsapp of Telegram, een taxi opvragen bij Uber en ga zo maar door, iets wat volgens mij nog niet mogelijk is met de Google Assistant..
    Ook jammer dat iCulture de conclusie direct uit het filmpje haalt en bijvoorbeeld dit er niet bij zet wat een enorme toevoeging op het artikel geweest zou zijn: ‘Wat ze zijn vergeten te testen maar je wel kunt doen met Siri:…’.

  19. Siri begrijpt niet alles, hoe duidelijk je ook spreekt. Iemand die een licht accent heeft wordt niet begrepen. Op dat vlak is Google Assistant iets nauwkeuriger, niet perfect maar wel iets beter.

    De weergave in Siri vind ik persoonlijk georganiseerder, terwijl die van Google nogal ‘rommelig’ overkomt.

    Siri is een robot, Google Assistant is iets fijner in stem.

    Google is slimmer, Siri komt ver achter.

    Maar ik denk wel dat Siri de komende jaren serieus zal groeien dankzij de API. Ontwikkelaars kunnen hun apps integreren of kunnen verder werken aan de software voor deep intelligence. Want het is de toekomst en tegen 2020 is het doodnormaal!

  20. Origineel geplaatst door Kevin
    Google is slimmer, Siri komt ver achter.
    Maar ik denk wel dat Siri de komende jaren serieus zal groeien dankzij de API. Ontwikkelaars kunnen hun apps integreren of kunnen verder werken aan de software voor deep intelligence. Want het is de toekomst en tegen 2020 is het doodnormaal!

    Dat laatste valt me nog behoorlijk tegen, de beta’s van iOS 10 daarvoor waren er al een tijdje en ios10 nu ook alweer even. Maar de meest voor de hand liggende zijn er niet. ‘Siri stop afspelen met stopify’. Ook de api is nog veel te gesloten. Waarom geen optie de muziek te stoppen wanneer er een telefoongesprek binnenkomt?

    Nu belt er iemand. Ik neem snel op. Maar moet snel naar het spotify menu om de muziek uit te zetten die afspeelt op mijn Spotify connect speakers van Heos.

    Ik heb Amazon echo uit het vk besteld. Eens kijken of we daar in Nederland al iets mee kunnen. Verwacht hem over 5 dagen binnen.

  21. Ik hoef en wil niets met Google. Uitslag onderzoek maalt mij dus ook helemaal niets uit.

  22. Origineel geplaatst door Frits
    Ik hoef en wil niets met Google. Uitslag onderzoek maalt mij dus ook helemaal niets uit.

    Maar ik en vele anderen zijn wel geïnteresseerd dus wat fijn dat iCulture hier aandacht aan besteed.

  23. Origineel geplaatst door Frits
    Ik hoef en wil niets met Google. Uitslag onderzoek maalt mij dus ook helemaal niets uit.

    Origineel geplaatst door Toine
    Maar ik en vele anderen zijn wel geïnteresseerd dus wat fijn dat iCulture hier aandacht aan besteed.

    “iCulture: Apple-nieuws met een bite!”

    iCulture besteed de laatste tijd wel heel erg veel tijd en energie in Google en producten van Google/Android. Dat is nu al door meerdere hier aangegeven.
    Voor mij de reden dat ik niet meer betaal voor iCulture App.
    Ik verafschuw alles wat Facebook of Google te maken heeft. Daarom oa. mijn keuze voor Apple en vandaar dat ik geen behoefte heb in dit soort nieuws en al het andere Android/Google gebeuren wat de laatste tijd behoorlijk wat aandacht heeft gekregen krijgen van iCulture.
    Daar mag jij inderdaad anders over denken..

  24. Origineel geplaatst door Frits
    Ik hoef en wil niets met Google. Uitslag onderzoek maalt mij dus ook helemaal niets uit.

    Origineel geplaatst door Toine
    Maar ik en vele anderen zijn wel geïnteresseerd dus wat fijn dat iCulture hier aandacht aan besteed.

    Origineel geplaatst door Frits
    “iCulture: Apple-nieuws met een bite!”
    iCulture besteed de laatste tijd wel heel erg veel tijd en energie in Google en producten van Google/Android. Dat is nu al door meerdere hier aangegeven.
    Voor mij de reden dat ik niet meer betaal voor iCulture App.
    Ik verafschuw alles wat Facebook of Google te maken heeft. Daarom oa. mijn keuze voor Apple en vandaar dat ik geen behoefte heb in dit soort nieuws en al het andere Android/Google gebeuren wat de laatste tijd behoorlijk wat aandacht heeft gekregen krijgen van iCulture.
    Daar mag jij inderdaad anders over denken..

    iCulture gaat meer met de tijd mee dan Apple en jij doen. En proberen soms objectief te zijn ipv alles WoW te vinden van Apple. Probeer ze anders te bereiken via ICQ

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.