Reacties voor: Zo kan Apple van de Siri-speaker een succes maken

Welke functies moet de Siri-speaker krijgen om het tot een succes te maken? Brede ondersteuning, een eigen App Store, goede samenwerking met iOS en meer. Wat wil jij graag zien in een slimme speaker van Apple?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Wat zal zo’n “speaker” ongeveer moeten kosten?

  2. Belangrijkste punt gaat toch worden: transparantie.

    Zodra Apple (zoals vaker) Apple Music en iTunes Videos veel meer ruimte geeft dan bijvoorbeeld een Spotify of Netflix, zal mijn interesse snel verdwijnen, hoe prettig ik Apple ook vind.

  3. Origineel geplaatst door KillerBeeNLD
    Belangrijkste punt gaat toch worden: transparantie.

    Zodra Apple (zoals vaker) Apple Music en iTunes Videos veel meer ruimte geeft dan bijvoorbeeld een Spotify of Netflix, zal mijn interesse snel verdwijnen, hoe prettig ik Apple ook vind.

    Wat kun je met spotify meer op een PC dan een Mac?

    Ik denk dat je bedoelt dat Apple Music veel meer geintegreerd kan worden in het Apple eco systeem dan andere software ontwikkelaars.
    Maar dat is toch logisch? Moet Apple maar crap maken omdat spotify ervoor kiest om op elk platform aanwezig te zijn?

  4. Vergeet het maar. Als die echt te koop komt, dan eerst 2 jaar in Amerika, als niet langer duurt, en dan pas komt het naar Nederland. Gaat echt nog wel een tijdje duren.

    Ze zouden Apple TV erin moeten verwerken, ook handig.

  5. Iets wat ik nergens terug hoor is het draadloos opladen met de Siri-speaker. Het lijk me mooi als de speaker zo ontworpen is dat je een iPad of iPhone er schuin op kan liggen. Waardoor je device direct wordt opgeladen. En je iPad of iPhone direct als beeldscherm fungeer.

    Verder zou ik het ook niet erg vinden als de speaker een oplaadbare batt heeft. En op andere locaties kan tetheren met je device. Zodat de Siri-speaker mobiel te gebruiken is. Nu vooral dat steeds meer abo’s unlimited worden.

    Natuurlijk moet het geluid dik zijn. En het liefst moet de speaker in duo te gebruiken zijn voor stereo geluid.

  6. Ik zie werkelijk het nut niet in van zo’n speaker. Ik gebruik Siri ongeveer één tot drie keer op een dag en dan werkt “hey Siri” probleemloos. Waarom zou ik dit door mijn huis willen roepen? Maar dan zonder visuele feedback, tenzij ik helemaal naar de speaker toe loop en op die display ga kijken. Maar ja dat lijkt me allemaal een beetje onhandig. Apple moet juist alleen echte innovatieve producten op de markt brengen die alleen apple kan maken zoals ze zijn, ze moeten niet matig gaan concurreren met producten die voorlopig nog niet super veel te bieden hebben. Daarentegen hoop ik wel dat ze Siri hebben bijgespijkerd voor WWDC juni want dat lijkt me wel noodzakelijk als ze willen blijven concurreren.

  7. Tja., laat ze er eerst maar eens voorzorgen dat Siri Überhaupt fatsoenlijk werkt. In de Nederlandse taal is het naar mijn mening nutteloos. Ik heb het uitstaan op mijn iPhone, bespaart nog energie ook. Dus geld uitgeven aan een hippe speaker/microfoon? Ik dacht het niet.

  8. Wat moet je toch met zo iets ik zie er echt geen enkel voordeel van in.

  9. Heb sonos en dat bevalt super, ik hoef niet zo nodig te praten tegen een speaker.

  10. Origineel geplaatst door Marc
    Tja., laat ze er eerst maar eens voorzorgen dat Siri Überhaupt fatsoenlijk werkt. In de Nederlandse taal is het naar mijn mening nutteloos. Ik heb het uitstaan op mijn iPhone, bespaart nog energie ook. Dus geld uitgeven aan een hippe speaker/microfoon? Ik dacht het niet.

    Duh dat staat al in het artikel.

  11. Tegen de tijd dat het in Nederland beschikbaar komt, heeft de concurrent dit al lang en breed uitgebracht in Nederland.

    En loopt Apple zoals gebruikelijk jaren achter.

  12. Artikel (nog) niet gelezen, een succes maak je door het te verkopen aan degene die het hebben wil, dus niet zoals Google en Amazon, die gewoon niet in NL willen leveren ….

  13. Wat ook nog een idee zou zijn, (niet conform Apple want dan verdienen ze er zelf niks tot weinig aan) is siri open source maken zodat het de beste spraak assistent wordt en amazon google etc siri kunnen gebruiken op hun speaker.

    Dit doet me trouwens allemaal al aardig aan sci-fi denken. Praten tegen computers (met scherm).

  14. @Evad1st: nu wel gelezen :), audio streaming zou leuk zijn (mits fatsoenlijke kwaliteit), Apple AirPlay gebruik ik (zeker in de zomer) regelmatig, dezelfde muziek synchroon door het hele huis en in de tuin. Is wel een van de grote voordelen. Home automation loopt Apple lichtjaren achter (nog niet echt een probleem, gezien de ellende bij andere systemen (ik heb er diverse gebruikt, en gebruik nu Homey, maar fail safe is er (nog) niets… maar zo als al eerder genoemd: wij (NL) zijn waarschijnlijk toch nog lang niet aan de beurt.

  15. Ik vindt het idee van een slimme speaker wel intressant. Als ze nou de ronde vorm van de mac pro gebruiken. Een oled scherm die met de ronding mee gaat.
    Het scherm kan ondersteuning geven aan de informatie die je vraagt. Zoals een uitgebreider weer schema of een voledige week. Wake up light.
    Uiteraard open voor andere apparaten zoals een apple tv.

  16. Nog een terrein waar Apple het verschil kan maken: TOEGANKELIJKHEID voor mensen met een handicap. Apple heeft daar een ijzersterke traditie in en kan er dus met zijn slimme speaker voor zorgen dat alle gekoppelde IoT toestellen ook voor deze mensen toegankelijk worden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.