Reacties voor: Siri Shortcuts kunnen persoonlijke data laten uitlekken

Een ontwikkelaar waarschuwt voor kwaadaardige code, die ervoor kan zorgen dat persoonlijke data uitlekt via Siri Shortcuts.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 4 reacties

  1. Weer een smet op de privacy….dacht het allemaal zo goed geregeld was op mijn iPhone. Dit soort berichten verwacht ik eerder op een Android forum.

  2. Bij Google Actions heb je hetzelfde “probleem”. Shortcuts is dan eigenlijk dan in mijn ogen dan ook alleen bedoeld voor power users. Oftewel mensen die weten waar ze mee bezig zijn. Je kunt met een Shortcut ook gewoon je HealthKit data exporteren en naar een api sturen..

  3. Origineel geplaatst door Davy de Vries
    Bij Google Actions heb je hetzelfde “probleem”. Shortcuts is dan eigenlijk dan in mijn ogen dan ook alleen bedoeld voor power users. Oftewel mensen die weten waar ze mee bezig zijn. Je kunt met een Shortcut ook gewoon je HealthKit data exporteren en naar een api sturen..

    Je zegt precies waar het op staat. Het is voor power users

  4. @Pedro, het is ook tamelijk goed geregeld op een iPhone alleen heb je als gebruiker altijd een eigen verantwoordelijkheid.
    Net zoals je bij websites en e-mails altijd moet controleren of ze te vertrouwen zijn moet je shortcuts ook controleren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.