Reacties voor: Siri voor Apple TV werkt alleen in deze 8 landen

De Siri Remote wordt in slechts 8 landen meegeleverd bij de Apple TV 4. In andere landen krijg je een simpele Apple TV Remote, zonder stembediening. Hoe zit dat?
Lees het complete artikel → Siri voor Apple TV werkt alleen in deze 8 landen
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 71 reacties

  1. Pff, dat meen je…dus een update/upgrade in de future zit er ook niet in, want dan heb je niet de juiste remote. Dat ze het willen testen in 8 landen eerst, ala, maar lever gewoon de volledige remote erbij en de optie open om het later in andere landen in te voeren.

    Ik was behoorlijk gecharmeerd over AppleTV gisteren en 100% zeker dat ik hem ging kopen, maar daar denk ik nu even anders over. En dat komt dan voornamelijk door de Siri knop die mist, dus daardoor ook definitief een bevestiging is dat het nooit in onze landen gaat komen.

  2. Uit deze info lijkt mij dat er slechts 1 remote is en dat het al dan niet gebruik van Siri puur softwarematig geregeld gaat zijn.

    Ik maak er mij persoonlijk niet druk in dat het gauw naar de lage landen komt (al dan niet via jailbreak)

  3. Wat kansloos zeg. Dan koop ik voorlopig geen nieuwe Appletv. Grote gemiste kans Apple.

  4. Ik ga sowieso mijn Apple tv, net als alle andere Apple apparaten die ik heb (en mijn huidige Apple tv), in het Engels instellen. Kan ik er dan geen Siri op gebruiken? Of moet ik eerst op mijn router een VPN instellen naar Amerika om dit te kunnen?

  5. Belachelijk!

  6. Is het een optie om hem in Duitsland te halen…….?

  7. LOL:-) gewoon in Duitsland kopen

  8. Koop je het toch gewoon in Duitsland, Frankrijk, VK, VS, of zo.

  9. Maar wat heb je daaraan als het in NL niet geactiveerd wordt? Of je moet weer met VPN gaan lopen kloten in je router…dat is heden ten dage ook nog niet echt stabiel te noemen helaas.

  10. Beetje jammer dit… Ach m’n appletv 3 voldoet voorlopig nog prima.

  11. Verwarrende info zeg. Zou goed kunnen dat het wel gewoon dezelfde remote is, alleen in onze landen de ‘Siri-knop’ de onscreen search opent. Uit de tekening blijkt dat in ieder geval.

    Als je dan de teksten leest zeggen ze weer dat de Remote in 2 smaken komt. Niet heel handig geformuleerd dit dus.

    Ik zou het overigens erg lomp vinden om hiervoor helemaal een aparte afstandbediening te produceren, terwijl dit softwarematig later gewoon ingevoerd kan worden.

  12. Origineel geplaatst door Filip
    Uit deze info lijkt mij dat er slechts 1 remote is en dat het al dan niet gebruik van Siri puur softwarematig geregeld gaat zijn.
    Ik maak er mij persoonlijk niet druk in dat het gauw naar de lage landen komt (al dan niet via jailbreak)

    Dat klopt dus niet wat je zegt en daar gaat het nou net om. De afstandsbediening in Nederland krijgt geen microfoons. Kan je jailbreaken en lullen tegen je remote wat je wil maar Siri krijg je niet aan de praat. Letterlijk.

  13. Stel alle apparaten idd ook in het Engels in, zeker omdat Siri in het Engels veel beter werkt (voor mij dan).

    Maar tot de eventuele streaming service er is zie ik sowieso nog geen reden voor een update. Atv3 doet het nog prima.

  14. Origineel geplaatst door Niels
    Verwarrende info zeg. Zou goed kunnen dat het wel gewoon dezelfde remote is, alleen in onze landen de ‘Siri-knop’ de onscreen search opent. Uit de tekening blijkt dat in ieder geval.
    Als de dan de teksten leest zeggen ze weer dat de Remote in 2 smaken komt. Niet heel handig geformuleerd dit dus.
    Ik zou het overigens erg lomp vinden om hiervoor helemaal een aparte afstandbediening te produceren, terwijl dit softwarematig later gewoon ingevoerd kan worden.

    Als het inderdaad om tóch dezelfde afstandsbediening gaat dan zit er iemand echt te slapen bij Apple. Zoals het er nu staat gaat het echt om twee verschillende afstandsbedieningen. Er staat letterlijk “The Apple remote comes in two flavors” wat toch echt zoveel betekent dat er twee verschillende versies komen.

  15. Ik vind de apps wel fijn (incl. games voor de kids), dus de ATV2 van mij gaat wellicht de slaapkamer op. Alleen baal ik enorm van de Siri button die niet geleverd gaat worden…dat vond ik nou best wel een cooluh feature zo lekker lui op de bank. Nu moet ik nog op Google gaan zoeken hoe die lekkere actrice heet in een film of alsnog mijn weer checken op telefoon om te zien wat voor weer het wordt.

  16. Ik ben benieuwd wat we uiteindelijk in de winkel zien liggen. Als het ook hardwarematig verschilt en niet via Engelse siri in Nederland aan de praat te krijgen is, is het behoorlijk lomp.

    Ik hoop dat de afstandsbedieningen gelijk zijn, en anders dat het werkt zonder jailbreak. Apple stelt bijna alle niet-Engelstalige gebruikers wel achter zo. En de Franstalige en Duitse mensen maar lachen.

    Het is afwachten tot de eerste persoon wil proberen of het links of rechtsom lukt.

  17. dus apple tv 4 (nl) zal NOOIT siri krijgen ook niet via OS update. als er ooit een OS komt met NL siri moeten wij dus een newe apple tv (5) kopen. OMG (en OMG geen optical out)

    apple all about $$$

  18. Dat wordt dan duidelijk een ritje Oberhausen weer tegen die tijd. Koop idd geen AppleTV die niet de juiste remote heeft. Het ding houdt het toch wel een paar jaar vol en tegen die tijd zit NL-ondersteuning er wel in. En dan zit je met de verkeerde remote. Vrouwlief maar weer eens overtuigen om een middagje CentrO-shopping te gaan doen tegen die tijd! 🙂

  19. Apps van max 200MB? Wat moet je dan met een 64GB Apple TV? Alles zit straks in iCloud. Ik wacht met het kopen van deze versie totdat er meer duidelijkheid is. Tegen de tijd dat Siri in het Nederlands is, bestaat er al een ATV5 of ATV6. Natuurlijk kun je nu een ATV4 in de US/D kopen, maar Siri moet juist voor gemak zorgen en onder gemak versta ik niet dat ik (of vrouw/kinderen) thuis Engels tegen mijn apparaten moet praten. Ook al spreekt iedereen hier goed Engels, het is niet vanzelfprekend.

    Nog een andere vraag: kun je zonder optical out muziek naar je versterker sturen zonder dat de tv aan hoeft te staan? Ik gebruik de ATV nu als Airplay device met een kabel naar mijn versterker.

  20. Origineel geplaatst door Filip
    Uit deze info lijkt mij dat er slechts 1 remote is en dat het al dan niet gebruik van Siri puur softwarematig geregeld gaat zijn.
    Ik maak er mij persoonlijk niet druk in dat het gauw naar de lage landen komt (al dan niet via jailbreak)

    Origineel geplaatst door WvB22

    Dat klopt dus niet wat je zegt en daar gaat het nou net om. De afstandsbediening in Nederland krijgt geen microfoons. Kan je jailbreak en lullen tegen je remote wat je wil maar Siri krijg je niet aan de praat. Letterlijk.

    En die informatie haal je waar?
    Als je die uit het iCulture artikel haalt, dan lijkt me dat tegenstrijdig met wat er in App Programming Guide for tvOS (screenshot) staat.
    Daar is toch maar echt 1 tekening voorzien voor “beide” remotes.

    Ik geef toe dat het allemaal wel wat ongelukkig en verwarrend geformuleerd is in die programming guide. Voorlopig gun ik Apple het voordeel van de twijfel en hou ik het erop dat de dubbele naamgeving van Siri Remote/Apple TV Remote puur slaat op het softwarematig aanbieden van Siri-capabilities en dat er fysiek dus maar 1 remote is..
    Feel free me te verwijzen naar een officieel Apple document waar ik opgesplitste hardware-specs kan zien van de remotes om me te corrigeren.

  21. Hahaha, daar kunnen we weer 5 jaar op gaan wachten, net als Siri NL, Apple Pay, etc. Apple bekommert zich echt niet om dat kleine kikkerlandje aan de Noordzee….

  22. Gisteren wilde ik zeker een nieuwe Apple tv. Zat er op te wachten. Maar dit bericht is een behoorlijke domper. Nu hebben wij Unotelly en ik vraag me af of de nieuwe Appletv daarmee wel werkt.
    Als het niet kan, dan hou ik op met Apple.

  23. Origineel geplaatst door Niels
    Verwarrende info zeg. Zou goed kunnen dat het wel gewoon dezelfde remote is, alleen in onze landen de ‘Siri-knop’ de onscreen search opent. Uit de tekening blijkt dat in ieder geval.
    Als je dan de teksten leest zeggen ze weer dat de Remote in 2 smaken komt. Niet heel handig geformuleerd dit dus.
    Ik zou het overigens erg lomp vinden om hiervoor helemaal een aparte afstandbediening te produceren, terwijl dit softwarematig later gewoon ingevoerd kan worden.

    Ook mijn idee!

  24. Dat zuigt geen Siri nieuwe Apple tv zonder wil ik hem niet!
    Ook geen browser functie safari.
    Ik hou het wel op atv 3 die ik Amper gebruik,films huren etc kost te veel!

  25. Geen browser functie? Dus ik kan niet Opera browser uit de App store halen en dan gewoon surfen?

    Nou, laat dan helemaal maar zitten. Als de ATV App store alleen maar games gaat geven en Apps die daarvoor gemaakt zijn, dan hoeft het voor mij niet meer.

  26. Inderdaad jammer dat het maar in een paar landen is. Ik stel sowieso al mijn apparaten in in het engels. Amazon levert ook naar België en Nederland en vaak ook nog gratis. Gewoon daar 1 bestellen dus 🙂

  27. Is het nu een kwestie van hardware of van software of van allebei? Als het ook aan de hardware l(remote) ligt dat wij geen siri kunnen krijgen op de nieuwe Atv, dan moet de Nederlandse versie goedkoper zijn. Anders worden we voor de gek gehouden.

  28. Begrijp mij niet verkeerd. Maar ik begin echt te balen van Apple. Ze maken zeer mooie producten en ik gebruik het met plezier. iPhone, iPad en mijn 2 atv’s (ATV2 met jailbreak en ATV3). Maar als ik dan weer lees dat de nieuwe ATV4 geen ondersteuning heeft voor Siri in Nederland vraag ik mij echt af waar ze mee bezig zijn. We moesten al een paar jaar wachten tot ook wij in onze taal Siri konden gebruiken. Maar het is niet compatibel met wat ze willen op de ATV4? Wat een onzin!
    Voor mij geen ATV4. Ik blijf mijn huidige 2 ATV’s nog gebruiken tot ze niet meer voldoen. Dan maar overstappen naar een mediaspeler met Kodi. Ik had goeie hoop, en het zag er goed uit, maar weer teleur gesteld in Apple. Echt zonde…

  29. Origineel geplaatst door WvB22:
    Als het inderdaad om tóch dezelfde afstandsbediening gaat dan zit er iemand echt te slapen bij Apple. Zoals het er nu staat gaat het echt om twee verschillende afstandsbedieningen. Er staat letterlijk “The Apple remote comes in two flavors” wat toch echt zoveel betekent dat er twee verschillende versies komen.

    Vergeet niet dat dit geen promotiemateriaal of technische specs voor consumenten zijn, maar documentatie voor ontwikkelaars is. Die hoeft dus alleen de softwarematige features en beperkingen te duiden.

    Verder is het hoopgevend dat Apple in het verleden ook al hardware heeft geleverd die puur softwarematig nog niet aktief was. Denk bijvoorbeeld aan bluetooth in de iPod Touch 2e generatie, die kwam bij een iOS update ineens aan het licht…

    Er is dus reëele hoop dat dit puur een softwarekwestie is. Maar het zou Apple sieren, en (onnodige?) negative publiciteit schelen, als ze snel duidelijkheid gaven.

    Tot die tijd is de Duitsland-route natuurlijk een manier om je in te dekken. Waarvoor je allicht niet eens naar Duitsland of een (puur) Duitse website hoeft. Minstens één ‘Nederlandse’ webshop, waar je dus ook gewoon met iDeal kunt betalen, belevert ook Nederlandse klanten vanuit hun Duitse DC waardoor je vaak de Duitse versie van produkten krijgt toegestuurd, zonder (extra) verzendkosten trouwens. Zo heb ik een ‘Duitse’ Mac Mini gekocht, die inderdaad gewoon op Nederlands en Engels valt in te stellen.
    Meestal staat het er ook netjes bij op de website.

    @iCulture: misschien een idee om ook met die site(s) doorlinkafspraken te maken? Ze konden wel eens héél populair worden vanaf eind oktober 😃

  30. Ik haal hem wel uit duitsland en stel siri in het engels in. Net als ik bij al m’n andere apparaten ook heb.
    Al verwacht ik weinig aan Siri te hebben ivm het gebrek aan content.
    De internationale filmindustrie werkt dat nog steeds tegen met hun zogenaamde ‘release windows’. Die domme industrie is zichzelf aan het vernietigen.
    Mijn hoop is gevestigd op apps die media van mijn andere apparaten kunnen streamen.

  31. Ben toch eind oktober op vakantie in de VS, dus ik pik er daar wel eentje op, als dat kan. Anders een tripje naar Duitsland. Het heeft zo z’n voordelen om niet in de Randstad maar in Limburg te wonen ;).

  32. Origineel geplaatst door Luuk Lamers
    Ik ga sowieso mijn Apple tv, net als alle andere Apple apparaten die ik heb (en mijn huidige Apple tv), in het Engels instellen. Kan ik er dan geen Siri op gebruiken? Of moet ik eerst op mijn router een VPN instellen naar Amerika om dit te kunnen?

    En als je de VPN instelt op US, dan heb je weer een probleem met Netflix, geen ondertitels, en andere Nederlandse content (NPO, RTL) zal dan ook niet werken.

  33. Als je goed leest dan staat er:

    Het plaatje is van zowel de siri als de apple remote.
    Bij de uitleg van knop 3 staat dat het of de siri functie inschakeld of dat het de onscreen search app start. Dus in beide gevalklen gaat het om dezelfde AB met daarbij het verschil in functie van knop 3.

    Dat zou kunnen betekenen dat Siri later wel beschikbaar komt? Nu is het onduidelijk wat blocking faktor is. Het zal niet de HW van de box zijn want die is gelijk dus lijkt het ondersteuning op de siri servers van Apple zelf te zijn.

  34. Is het niemand nog opgevallen dat apple.com en apple.com/de wel een kopje ‘tv’ hebben maar apple.com/nl niet? Als je op de Nederlandse site zoekt dan vind je alleen de oude 3rd gen atv. Ergo: ik verwacht dat ie voorlopig überhaupt helemaal niet naar Nederland komt. En dus ook geen Siri…

  35. Nou laat maar dan! Gelukkig speelt m’n Apple TV 3 alles prima af. De 4 ondersteunt ook al geen 4K. Niet echt een meerwaarde voor mij dus. En om te gamen heb ik een Playststion 4….

  36. Uit de documentatie voor ontwikkelaars blijkt verder nog dat Apple TV-apps maximaal 200 megabytes groot mogen zijn.

    Is al bekend of er nog meer beperkingen zijn voor apps, of specifieke typen apps al dan niet zijn toegestaan bijvoorbeeld?

    Is bv de webkit ondersteuning uit iOS overgenomen in tvOS zodat we Safari of browsers van derden kunnen verwachten?

    Worden office apps toegelaten? Bij de TV3 kon je immers al een bluetooth toetsenbord koppelen, neem aan dat dat nog steeds kan – het lijkt me zonder siri zelfs noodzakelijk om nog een beetje normaal te kunnen zoeken. Is nu al haast onmisbaar om in bv youtube en vevo op TV iets te kunnen vinden.

    Maar je zou dan dus ook probleemloos een tekstverwerker kunnen gebruiken om lappen tekst in te tikken, en de nieuwe afstandsbediening ìs feitelijk al een touchpad mèt fysieke knoppen.

    Sowieso zou het, zeker met 32 of 64 GB aan boord, een heel mooie draagbare Powerpoint viewer zijn, maar (simpele) bewerkingen moeten ook wel mogelijk zijn met die invoermogelijkheden. En spreadsheatdata is dan ook geen punt.

    Maar die 200MB beperking kan dan wel gaan knellen, de MS Office Apps voor iOS zijn al rond de 300 MB elk.

    Bovendien zou de TV dan een directe concurrent voor lichte gebruikers van de Mac Mini worden, zodat kannibalisatie daarvan dreigt. Is echter maar de vraag of Apple dat wil laten gebeuren…

  37. Maar als het twee verschillende afstandsbedieningen zijn, waarom zouden ze dan op een afstandsbediening die geen spraak herkent het spraaklogo zetten?

  38. Raar: in Cork staat het hoofdkantoor van Europa, vanwege het belastingvoordeel, maar Ierland staat ook niet op het lijstje.

  39. @Kotter: Wij denken ook: dan maar niet. Alleen vinden we het gedoe met de huidige remote, het ‘links-rechts-onder-boven’ heel vervelend. Daar had Apple al lang iets op moeten bedenken. Een klein touchscreen, of verbinding met het toetsenbordje van je iphone/ipad, waarom kon dat niet?

  40. @Marciemarc: Dan kun je altijd nog via NPO streamen, live of via ‘Uitzending gemist’.

  41. Ik vraag mij eigenlijk af hoe iCulture komt op het feit dat de Siri remote stereo microfoons heeft en de andere remote niet? Er wordt namelijk op het plaatje met geen woord over microfoons gepraat. Of kijk ik er nu overheen?

  42. De enige meerwaarde vond ik Siri (Apple zelf ook als je kijkt hoeveel tijd dat in de presentatie innam) dus zonder hoeft het voor mij niet…maar…wat ik me dus afvroeg; Als die remote microfoons heeft dan gaan app/gamemakers daar natuurlijk gebruik van maken, het zou toch heel raar zijn dat die dan hier (en grote delen van de wereld) ook waardeloos zouden zijn?

  43. Geweldig gister iedereen reuze enthousiast en nou alleen boe aan het roepen!!

  44. waarschijnlijk zullen de softwarerestricties gekoppeld zijn aan een of ander hardware of model ID, kan je in een later statium nog wel de remote wisselen, maar gaat dit softwarematig niets opleveren (buiten jailbreak dan). dan is het inderdaad maar een kleine moeite om naar een buurland te rijden om de tv daar te kopen.

  45. Zou het niet zo kunnen zijn dat juist omdat de Apple tv nu geen hobby project meer is dat we nu ook elk jaar een nieuwe kunnen verwachten? Dat zou kunnen betekenen dat tegen de tijd dat ze Siri voor ons (en de rest v/d wereld) klaar hebben dat ook de modellen met Siri ondersteuning aan ons verkocht worden. Dan is het hele probleem opgelost ja.

    Kan me namelijk ook wel voorstellen dat ze het er ‘niet over willen hebben’ omdat het toch weer eerst 10 jaar duurt voordat ze die handel een keer vertaald hebben.

  46. Origineel geplaatst door Odiebla
    Is het niemand nog opgevallen dat apple.com en apple.com/de wel een kopje ‘tv’ hebben maar apple.com/nl niet? Als je op de Nederlandse site zoekt dan vind je alleen de oude 3rd gen atv. Ergo: ik verwacht dat ie voorlopig überhaupt helemaal niet naar Nederland komt. En dus ook geen Siri…

    Jawel hoor! Helemaal naar beneden scrollen op de pagina van de Apple tv en daar staat ie 😉

    EDIT: oeps ze hebben het weg gehaald 😮 Gisteravond stond het er nog!

  47. Wat ik raar vond aan de demo gisteren. Toen ze films afspeelden en opzochten dan was er nergens iets te zien van huren of aankopen…. zou die streaming service er echt komen maar konden ze het nog niet zeggen wegens content-deals die niet rond waren ?

  48. @Alex: gebruik Unblock-US.com kost wel CA$ 4,99 per maand maar dan heb je geen problemen met VPN. Op thuis netwerk gebruik je DNS. En als je de deur uit bent dan kan je als je wilt VPN aanzetten op je mobile apparaten. On topic: dan word het een Apple tv kopen van uit DE of VS. Alleen oppassen dat ik niet via mijn nep adres bestel. Anders heeft iemand in Tribeca, NYC 10013 geluk!

  49. Sinds wanneer is dat eigenlijk in dat bedrijven echt geweldige producten maken, behalve jij kan ze niet gebruiken omdat het product nog niet voor iedereen af is??? Ondertussen betalen we ons scheel voor de producten.

  50. Is bij Apple de laatste jaren standaard… Nederland hoort bij de 2e rangs klanten. Betalen meer (hanteren belachelijke wisselkoers) maar krijgen minder.
    Buiten dat we altijd langer moeten wachten op nieuwe producten.

    Oja, in de trant van Apple;

    I am NOT so exited!
    (Of mag ik dat niet zeggen omdat ze daar patent op hebben?)

  51. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @Alex: Er staat het volgende in de afbeelding:

    Siri/Search: Press and hold to talk in those countries that have the Siri Remote. In all other countries, press to open the onscreen search app.

    Maakt het eigenlijk alleen maar onduidelijker, het zijn dus zelfs verschillende handelingen met dezelfde knop: ‘press and hold’ vs. ‘press’. Maar wat gebeurt er dan in landen waar siri wel werkt als je toch alleen maar kort drukt? En wat gebeurt er in de andere landen als je toch lang erop drukt?Over wel of niet microfoons zegt het al helemaal niets … en dus ook niets over eventuele nu nog latente mogelijkheden die met een softwareupdate tot leven zouden kunnen worden gewekt. (Net zoals bv bluetooth in de 2e gen. iPod Touch)

  52. Blijft raar dat het niet op de Nederlandse Apple Site staat aangekondigd. Ook de iPad Pro staat er nog niet op

  53. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @Alex: Er staat het volgende in de afbeelding:

    Siri/Search: Press and hold to talk in those countries that have the Siri Remote. In all other countries, press to open the onscreen search app.

    Origineel geplaatst door Ferryman
    Maakt het eigenlijk alleen maar onduidelijker, het zijn dus zelfs verschillende handelingen met dezelfde knop: ‘press and hold’ vs. ‘press’. Maar wat gebeurt er dan in landen waar siri wel werkt als je toch alleen maar kort drukt? En wat gebeurt er in de andere landen als je toch lang erop drukt?Over wel of niet microfoons zegt het al helemaal niets … en dus ook niets over eventuele nu nog latente mogelijkheden die met een softwareupdate tot leven zouden kunnen worden gewekt. (Net zoals bv bluetooth in de 2e gen. iPod Touch)

    Op zich vroeg ik me dit ook af en ik hoop dat een of andere sukkel deze tekst in elkaar geflanst heeft en het allemaal niet goed begrepen heeft. Dat er toch sprake is van één remote en de software bepaald wat we ermee kunnen. Klinkt ook als de meest logische optie. Echter er staat ook heel duidelijk:

    The Apple TV Remote comes in two flavors—one with Siri built in and the other with onscreen search capabilities. The Siri Remote is available in the following countries:

    Australia
    Canada
    France
    Germany
    Japan
    Spain
    United Kingdom
    United States
    Apple TVs in all other countries are packaged with the Apple TV Remote.

    Er staat dus duidelijk dat er een andere remote bijgeleverd wordt. Ik hoop nog steeds op een verwarde Apple man maar ik vrees het ergste. ICulture gaat het ongetwijfeld verder onderzoeken!

  54. @Flieps: Je audio kan over HDMI naar de AV versterker. Is net zo goed als de optical.@Flieps:

  55. Ook niks over HomeKit trouwens. Ik dacht dat de AppleTV het centrum van je huis ging worden…

    Voorlopig blijft de Mede8er nog maar gewoon staan als mediaspeler…

  56. Ik denk dat er maar 1 afstandsbediening is die Siri ondersteunt alleen niet in het Nederlands. Er staat ook maar een tekening van een Remote dus er zou er vast ook maar een zijn.

  57. Lijkt me zelfde remote andere functie afhankelijk van het land. Siri remote en Apple remote zijn zover ik snap gewoon dezelfde. Als Siri wel komt is het een software aanpassing.

    Just my 50 cents..

  58. Lijkt me qua logistiek erg onwaarschijnlijk dat er twee remotes zouden zijn, maakt de boel onnodig kostbaar. Vermoed dat de functie gewoon uitstaat.

    Wat ik alleen niet begrijp; Siri werkt toch in het Nederlands? Natuurlijk zal ze niet alles kunnen vinden, maar een opdracht als; ‘zoek alle films met Brad Pitt’ of ‘spoel 5 minuten terug’, moet ze wel begrijpen lijkt me.

  59. Reden is heel simpel: Nederlandstalige Siri kan geen Engelse namen aan.

  60. Dit schiet op zeg! Dus dit wil ook zeggen dat Homekit ook geen NL Siri ondersteund.

    Ik had al m’n twijfels. De Nederlandse Siri werkt ook gebrekkig.

    En Philips z’n nieuwe bridge promoten. Terwijl het hele iOS landschap landelijk versplinterd…

  61. @Alex: browsers kunnen gewoon in de app store komen later.

  62. Origineel geplaatst door tom
    Reden is heel simpel: Nederlandstalige Siri kan geen Engelse namen aan.

    De Duitse wel?
    Dat is niet de reden. Het heeft echt met de level van A.I. die ze (nog?) niet kunnen leveren in het nederlands.

  63. Origineel geplaatst door David
    Wat ik raar vond aan de demo gisteren. Toen ze films afspeelden en opzochten dan was er nergens iets te zien van huren of aankopen…. zou die streaming service er echt komen maar konden ze het nog niet zeggen wegens content-deals die niet rond waren ?

    Viel mij ook op! Leek alsof er een soort apple music-maar dan voor tv- achter zat. Maar daar in doordenkend zou betekenen dat ze dit voor uk en germany ook aan het opzetten zijn?

  64. @Andre: dat is dus maar de vraag of het om dezelfde afstandsbediening gaat. Ze worden expliciet anders genoemd (Siri Remote VS Apple TV Remote) en er staat echt heel duidelijk dat de 8 landen waar Siri werkt geleverd wordt met de Siri Remote en alle andere landen de Apple TV geleverd wordt met de Apple TV Remote. Waarom zoveel moeite en twee verschillende namen hanteren voor een afstandsbediening? Ze hadden hem gewoon Apple Remote kunnen noemen en uitleggen dat in land A de knop Siri oproept en in land B (voorlopig) de “universal search functie”.

    Het zou mij niet verbazen als blijkt dat het artikel van Apple niet klopt of dat Apple besluit om toch alle landen alvast te voorzien van een Siri Remote.

    Aan de andere kant zit er wel logica in om twee afstandsbedieningen te leveren. Er staat duidelijk dat de Siri Remote met “ingebouwde Siri capaciteit” komt. Dat lijkt erop te wijzen dat in de Remote chips zitten die zelfstandig verbinding zoeken met het Siri netwerk (en dus niet via de AppleTV). Als je alle landen waar toch geen Siri is kan leveren met een goedkopere afstandsbediening zonder dure chips dan levert dat meer marge op. Er zijn landen waarvan je weet dat Siri voorlopig niet zal werken (noem maar wat: een Azerbeidzjan of zo). En Apple is gek op scherpe winstmarges dus… Zo gek is het nog niet.

    Ik ben benieuwd want iFixit zal die dingen gerust wel uit elkaar slopen.

  65. Wij zijn als Nederlanders niet tweederangs hoor. We zijn gewoon heel klein en natuurlijk maakt Apple haar diensten eerst beschikbaar voor grotere landen. Neemt niet weg dat het ontzettend jammer is. Maar onmisbaar is het ook weer niet.

  66. Ik koop de appleTV4 alleen als er geen siri op zit.

  67. @WvB22: Ik denk dat je juist dat stukje over ‘built in Siri’ sowieso met een flinke portie zoutkorrels moet nemen, dat is wel héél onwaarschijnlijk. Àls er al een fysiek verschil is zal hem dat hooguit in de aan/afwezigheid van microfoons zitten. Maar eigenlijk verwacht ik dat er niet meer dan een verschil in firmware zal zijn. En via de lightning en/of bluetooth connectiviteit van de remotes valt die firmware achteraf nog te updaten.

    Maar ja, aannames en verwachtingen bieden geen garantie voor de toekomst, kijk maar naar de weersverwachtingen 😉 Dus als je meer zekerheid wilt en Apple die eind volgende maand nog niet gegeven heeft, biedt bv de Duitse (Franse, Engelse etc) versie de beste perspectieven.

  68. Productietechnisch lijkt het me goedkoper om één remote te maken waarbij opties softwarematig aan/uit gezet kunnen worden, dan twee verschillende remotes waarbij onderdelen (microfoons) wel/niet worden ingebouwd. Nog afgezien van de extra logistiek die dat met zich meebrengt qua onderscheid in landen met wel/geen siri.

  69. Ik heb dat stukje documentatie nog eens goed gelezen en ik heb een theorie. Ik denk niet dat er daadwerkelijk twee soorten afstandsbedieningen zijn.

    Het zit gewoon zo volgens mij: Apple besloot de nieuwe afstandsbediening de “Siri Remote” te noemen, alleen was Siri nog niet klaar voor alle talen. Wat doe je dan? Ga je dan een Apple TV uitbrengen in alle landen met alsnog een remote die “Siri Remote” heet? Dat suggereert dan dat je Siri kunt gebruiken. Oplossing? Je noemt de remote gewoon anders (Apple TV Remote) en het Siri-knopje activeert (softwarematig) een andere functie. Dat is alles wat er aan de hand is. Ik denk dat dit hele issue verkeerd begrepen is en onterecht is opgeblazen.

    Als het daadwerkelijk andere hardware is maakt dat totaal geen sense. Dan is het pas écht verwarrend zometeen als Apple TV Siri wél in het Nederlands komt. Dan moet je mensen gaan uitleggen dat ze een nieuwe remote moeten kopen en je kunt fysiek niet zien of je de een of de ander hebt. Complete chaos wordt dat. Lijkt me onwijs dom als Apple hiervoor gekozen heeft.

  70. Apple moet eens stoppen onderscheid te maken in hun klantregio’s. We hebben zoals iemand anders al aangaf 5 jaar moeten wachten tot Siri in het Nederlands beschikbaar was. De Apple Watch heeft maanden op zich laten wachten, en is in België slechts nu pas beschikbaar. Ook Apple Pay lijkt ons weer mooi door de neus te worden geboord. We betalen hetzelfde (eigenlijk absoluut gezien zelfs meer) dan de Amerikanen, maar we krijgen allerlei flagship features die gedeactiveerd zijn, totdat Apple eens besluit om de rest van West-Europa ook eens tegemoet te komen. Leuk dat je zo’n product op de markt brengt, maar in mijn ogen verkoop je zo een product dat maar half werkt. Ik denk dat we wel kunnen zeggen dat de nieuwe ATV Siri als belangrijkste nieuwe feature heeft. Wat is de nieuwe ATV voor ons nu meer dan een oude ATV met opgepoetste specs, een nieuw software jasje, en een paar apps?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.