Reacties voor: Zo speelt Siri een steeds grotere rol zonder in te leveren op privacy

Apple wordt vaak verweten dat Siri tekort schiet, omdat de assistent weinig over je weet. In een interview geeft Apple aan dat Siri steeds persoonlijker wordt en een grotere rol krijgt, zonder in te leveren op privacy.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. Ik heb Siri ooit (een paar iOS’n geleden) een dagje getest. Wegens absurd slecht en vaak lachwekkend resultaat heb ik haar daarna op al mijn hardware uit gezet… en nooit meer naar omgekeken. Is het inmiddels al iets functioneler in Nederland?

  2. Zal best dat Siri een steeds grotere rol gaat spelen, ik kan nog steeds prima zonder elke digitale assistent l.

  3. Origineel geplaatst door error
    Ik heb Siri ooit (een paar iOS’n geleden) een dagje getest. Wegens absurd slecht en vaak lachwekkend resultaat heb ik haar daarna op al mijn hardware uit gezet… en nooit meer naar omgekeken. Is het inmiddels al iets functioneler in Nederland?

    Je moet het dus trainen met je eigen stem. Voor mij werkt het nu prima. Mails dicteren, tijd vragen met je bluetooth koptelefoon, muziek opzoeken, herinneringen maken…
    Ik hoop op nieuwe aankondigingen in de keynote voor de next level.

  4. Hoop vooral dat Siri slimmer wordt, nu zegt Siri heel vaak ‘dit heb ik op het web gevonden’… of hij begrijpt mijn vraag niet.

  5. Je denkt toch zeker niet dat ik in mijn huiskamer, op de pc en mobiel een luistervink ga installeren? Die de hele dag zit te wachten op “Hey Siri”? Moet je dus nagaan dat dat ding dus de hele dag zit te wachten op dat commando, maar ondertussen dus ook al het andere hoort wat je zegt.

    Als je dat aanzet ben je gewoon echt niet slim bezig.

  6. Origineel geplaatst door error
    Ik heb Siri ooit (een paar iOS’n geleden) een dagje getest. Wegens absurd slecht en vaak lachwekkend resultaat heb ik haar daarna op al mijn hardware uit gezet… en nooit meer naar omgekeken. Is het inmiddels al iets functioneler in Nederland?

    Naarmate je siri steeds meer gaat gebruiken zal siri je stem steeds beter herkennen. Ik gebruik het voor bijna alles. Maar het grootste gebruik zit hem toch in het bellen met mensen. Ik start de telefoon app eigenlijk nooit meer. Zelfde voor de klok app en de herinneringen app. Dat laat ik lekker allemaal aan siri over. Het is voornamelijk dat het veel sneller werkt dan zelf de app openen. Zeker handig met kolen bijvoorbeeld.

    Agenda punten en dergelijke doe ik ook niet hoor. Dat blijft voor deze heavy siri user ook een knoop punt.

  7. Origineel geplaatst door JeroenT
    Je denkt toch zeker niet dat ik in mijn huiskamer, op de pc en mobiel een luistervink ga installeren? Die de hele dag zit te wachten op “Hey Siri”? Moet je dus nagaan dat dat ding dus de hele dag zit te wachten op dat commando, maar ondertussen dus ook al het andere hoort wat je zegt.

    Als je dat aanzet ben je gewoon echt niet slim bezig.

    Een luistervink? Pff dit noem ik onwetendheid. Je moet weten dat een luistervink niet aan of uitgezet kan worden. Als ze je willen horen gebeurd dat toch wel. Zelfs met je telefoon uit. “Hey siri” is on device. Heeft niks met internet te maken totdat je hey siri zegt. Zet je telefoon maar op vliegtuig modus. En hey siri werkt nogsteeds.

    Dus als je het om die reden niet aanzet vind ik maar raar. Haha

  8. Voor blinden en slechtzienden is het een geweldige uitvinding. Maar voor alle anderen is het meer voor de fun, dan dat ze het nodig hebben. Het maakt je wel afhankelijker.

  9. @JustinK: JustinK heeft gelijk, dergelijke assistenten zijn wel degelijk luistervinken, anders kunnen ze niet werken. De microfoon staat aan en zoals boven is gezegd worden de berichten die je inspreekt bewaard en tijdelijk opgeslagen. Omdat het gebaseerd is op AI, heeft het een lerend vermogen. Siri werkt op het commando ‘Hey Siri’ en bij andere assistenten werkt het weer anders. De smart tv’s van Samsung bv. nemen alles op wat wordt gezegd.
    Als je Siri niet wilt, kun je het maar beter uit zetten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.