Reacties voor: Siri beantwoordt sommige muziekvragen alleen aan Apple Music-abonnees

Siri geeft geen antwoord op bepaalde muziekvragen. Je krijgt te horen dat je abonnee van Apple Music moet zijn. Dat klopt niet, vinden gebruikers. Apple onthoudt je daarmee bepaalde Siri-functies.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 14 reacties

  1. Lekker kinderachtig.

    Door dit soort dingen krijg ik alleen maar meer aversie tegen Apple music en zal ik het helemaal nooit nemen.

  2. Als Apple met dit soort kinderachtige dingen gaat beginnen is het heel gauw einde Apple voor mij ! zo begint het wel op in-app aankopen te lijken maar dan noemen we het maar in-Apple aankopen…..
    Ik koop één van de duurste telefoons die er is en dan moet ik ook nog een abbo afsluiten om een functie van de telefoon te kunnen gebruiken ? moet niet gekker worden Apple !!

  3. @Freaky: Waarschijnlijk kan Apple er niks aan doen en valt de informatie onder hun licentie die ze afnemen van de muziekmaatschappijen.

  4. Boeiend. Siri is toch meer een gimmick dan een nuttige toevoeging aan iOS.

  5. Dit is de druppel!!

    Mijn volgende toestel wordt een 6s plus 😉

  6. Origineel geplaatst door RJ
    Boeiend. Siri is toch meer een gimmick dan een nuttige toevoeging aan iOS.

    Waarschijnlijk heb je het nog geen half uurtje uitgeprobeerd?

  7. Origineel geplaatst door Gabor:
    Waarschijnlijk heb je het nog geen half uurtje uitgeprobeerd?

    Jawel. Maar 80% van de tijd verstaat ie je niet goed of geeft je geen goed antwoord op je vraag….

  8. Apple schiet zichzelf in de voet met deze actie. Ik verwacht dat in een toekomstige update wordt gekeken of je wel of niet Apple Music abonnee bent (wat nu dus ook al gebeurt), maar dat afhankelijk daarvan een Apple Music of een Google resultaat wordt gegeven. Dat zou tenminste wel de meest nette oplossing zijn.

  9. Origineel geplaatst door Robert
    Jawel. Maar 80% van de tijd verstaat ie je niet goed of geeft je geen goed antwoord op je vraag….

    Ik gebruik Siri juist vaak om berichten te versturen vanuit de auto of om de iPhone te bedienen vanuit de auto. Slecht verstaan heb ik geen last van.

  10. Als Siri je een paar keer niet verstaat dan grijp je uit ergernis toch weer naar het toetsenbord en denk je ‘had ik nou maar Google gebruikt’.

  11. Het is mij ook opgevallen dat Siri op veel vlakken veel (ja, hou je vast) slechter is geworden! Als je vraagt “Show me pictures of (artiestennaam)” dan zegt ze (sinds de iOS9 upgrade) dat je je iPhone naar het Engels moet omzetten in de taalinstellingen. Wat een rotzooi! En Apple heeft ook honderden standaard “doordachte” antwoorden ingeruild voor korte, droge antwoorden. Nog erger: Ze zegt gewoon dat ze het niet begrijpt en het web wil opzoeken voor vragen die vroeger wel beantwoord werden. Erg vreemd.

  12. Ik vind Siri eigenlijk alleen nog maar frusterend sinds iOS 9. Siri lijkt de eerste woorden van een zin vaak niet op te pikken terwijl ik toch altijd netjes op de animatie of het geluid wacht. Ik meen ook dat je bij Hey Siri meteen door kon blijven spreken, terwijl je nu toch echt op het geluid moet wachten.

    De interpretatie varieert inderdaad ook. Toevallig komt bij de zin “what’s the most popular song today” uit: “I don’t understand ‘what’s the most popular song today'”. Niet eens een suggestie of webresultaat.

    Al met al is Siri gewoon niet betrouwbaar. Je moet toch over haar schouders blijven kijken of ze het wel goed heeft verstaan én geïnterpreteerd. Ik vind trouwens ook dat de voorleesfunctie best slecht is. Wil je een stuk uit een Wikipedia-artikel laten voorlezen, dan is de stem gewoon erg bagger, met vreemde intonaties, weinig spreekpauzes, vreemde uitspraken.

    Ik snap sowieso niet waarom iemand zou willen vragen welk liedje vandaag populair is. De kans is aanwezig dat Siri de naam en het liedje toch niet goed uitspreekt en je uiteindelijk nog niks begrijpt.

    Laat Siri maar stikken, voor basale functies, zoals een wekker aanzetten of countdown beginnen is het prima.

  13. Siri werkt in mijn geval eigenlijk zeer goed en is zeker geen gimmick. Gebruikt het dagelijks voor bijna heel mijn telefoon. Is alleen en dat las ik hierboven al…slechter geworden sinds ios9. Ze verstaat echt de verkeerde dingen of info die ik eerst wel kreeg van wolfram alpha krijg ik nu helemaal niet meer. Dus wat Siri betreft moeten ze toch een wat breder pakket aan mensen inhuren om dit te verbeteren.

  14. Origineel geplaatst door Robert:

    Jawel. Maar 80% van de tijd verstaat ie je niet goed of geeft je geen goed antwoord op je vraag….

    Idd Sire verstaat je idd vaak niet goed

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.