Reacties voor: Originele maker van Siri niet onder de indruk van huidige slimme assistent

Norman Winarsky, één van de medeoprichters van Siri, is niet onder de indruk van hoe Siri nu werkt. Hij vindt dat Apple te ambitieus is wat betreft de aantal mogelijkheden, waardoor het niet goed genoeg werkt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. Het is best opvallend dat Apple niet meer uit Siri weet te halen en teleurstellend hoe vaak Siri niet snapt wat ik wil. Je zou denken dat Apple met zijn bijna ongelimiteerde R&D budget een verbluffende assistent zou hebben gemaakt die de concurrentie op elk gebied doet verbleken. Helaas is een enorm budget en veel talent nog steeds geen garantie op succes om een écht slimme assistent te maken.

    Eerlijk gezegd lees ik tussen de regels door ook wel een beetje een oprichter die geen invloed meer heeft op zijn kindje en daarom extra kritisch en misschien wel teleurgesteld is. Zelden zie je dat ontwikkelaars blijven om verder te werken aan hun creatie nadat ze de vette cheque hebben geïnd.

  2. Nette en genuanceerde kritiek. Ik vind het ook maar zo zo. Mijn echte PA begrijpt mij beter.

  3. Er is meer aan de hand. Apple heeft zicht niet aan de modulaire architectuur gehouden die de oorspronkelijke ontwikkelaars met Siri opgezet hadden.
    Daardoor en zijn allerlei compromissen gekozen die de verdere ontwikkeling moeilijker hebben gemaakt. Inmiddels is daar de privacy discussie bijgekomen.
    Het is het klassieke geval van een overname (hoeveel heeft Apple er daar al van gedaan..) waarbij elke vorm van betrokkenheid met de oorspronkelijke ontwikkelgedachte verloren is gegaan. Dat is het lot van een massa-bedrijf dat het zelf niet kan bijbenen en de oorspronkelijke developer maar lukraak uitkoopt met het idee het zelf beter te kunnen.

  4. Origineel geplaatst door WvB22
    Het is best opvallend dat Apple niet meer uit Siri weet te halen en teleurstellend hoe vaak Siri niet snapt wat ik wil. Je zou denken dat Apple met zijn bijna ongelimiteerde R&D budget een verbluffende assistent zou hebben gemaakt die de concurrentie op elk gebied doet verbleken. Helaas is een enorm budget en veel talent nog steeds geen garantie op succes om een écht slimme assistent te maken.

    Eerlijk gezegd lees ik tussen de regels door ook wel een beetje een oprichter die geen invloed meer heeft op zijn kindje en daarom extra kritisch en misschien wel teleurgesteld is. Zelden zie je dat ontwikkelaars blijven om verder te werken aan hun creatie nadat ze de vette cheque hebben geïnd.

    Privacy is voor Apple en vele gebruikers belangrijk maar in deze een bottleneck.

  5. Ik vind het vooral irritant dat SIRI niet meertalig is. Apple heeft vertalingen toegevoegd, leuk, maar wat niet kan is een Engels bericht versturen vanaf een Nederlandse iPhone, of zoals in mijn geval een Nederlands bericht sturen vanaf een Engelse iPhone: “Send a message in Dutch to Henk.. Hoe laat zullen we afspreken” of “Stuur een Engels bericht naar Jane.. What time shall we meet”. De Siri servers zouden dit makkelijk moeten kunnen afvangen, en er zijn aardig wat landen multi-talig.

  6. Privacy gaat wat mij betreft altijd voorop en als dat echt de reden van de achterstand is dan vind ik dat Apple hier de juiste keuze maakt. Wat ik vooral de pret vind drukken is de matige prestatie vwb de meertaligheid. Als ik een muzieknummer aanvraag of een andere opdracht geef waarin engelse namen voorkomen moet ik die namen dusdanig verhollandst uitspreken dat ik als een zwakbegaafde klink en dan nog met meestal weinig succes.

  7. Siri lijkt vooral ook gemaakt voor de humor. Ok, het is de moeite waard om te vragen hoeveel nul gedeeld door nul is (ik had een uur nodig om bij te komen) maar het gaat natuurlijk aan het echte serieuze werk voorbij.

  8. Siri is waardeloos, apple zou beter een voorbeeld nemen aan Google… maar bij hen is maar een ding die telt, en dat is geld, geld en nog eens geld al de rest maken ze zich geen zorgen in, juist dat het verkoopbaar is om de kassa voldoende te laten rinkelen…..

  9. Mijn vrouw begrijpt me beter dan Siri, dat vind ik verontrustend!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.