Reacties voor: Siri kan namen beter uitspreken in iOS 7

Je kunt Siri in iOS 7 leren om bepaalde namen beter uit te spreken. Dit is handig bij bijvoorbeeld Nederlandse namen, die Siri niet goed kent.
Lees het complete artikel → Siri kan namen beter uitspreken in iOS 7
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 19 reacties

  1. Als ze nou “gewoon eventjes” Nederlands erin zetten 😉

  2. Gaaf! Nu hopen dat Apple dit ook allemaal gaat toepassen bij de Nederlandse versie. Niet dat we straks Siri V1.0 van 2 jaar geleden in het Nederlands krijgen..

  3. @Jasper: Uiteraard zou dat handig zijn, maar je hebt altijd ouders die een bijzondere naam willen voor hun kind.. en dat botst dan wel eens.. een prima toevoeging dus.
    Nu nog Nederlands inderdaad 🙂

  4. Ik denk dat nederlandse Siri op z’n vroegst in iOS 8 a 9 komt.

  5. Er zitten nog geen nieuwe stemmen in de huidige beta van iOS 7 zo staat te lezen in de release notes.

  6. ik blijf bij mijn standpunt dat Apple inmiddels tijd genoeg heeft gehad om Siri naar het Nederlands en andere tot nu toe links laten liggen levende talen te brengen. Ik betaal grof mee aan de R&D maar kan er in mijn taalgebied geen gebruik van maken. Wakker worden Apple en graag ook wakker blijven, vergeet de jaren negentig niet!

  7. Het is niet voor niets dat steeds minder snel wordt geüpgraded naar de nieuwste Iphone, iets wat voor mij voorheen min of meer een reflex was. De nieuwste toestellen brengen weinig voor de Nederlandse markt. Ik zou graag voor handsfree gebruik in de auto zien dat siri er in het Nederlands komt. Tot die tijd is elke verbetering in Siri voor mij overbodig.

  8. Origineel geplaatst door peter de Wit
    ik blijf bij mijn standpunt dat Apple inmiddels tijd genoeg heeft gehad om Siri naar het Nederlands en andere tot nu toe links laten liggen levende talen te brengen.

    Swahili, Lingala, Kikongo en isiZulu zijn ook levende talen. Swahili wordt door meer dan 50 miljoen mensen gesproken, iets meer dan Nederlands dus. Voor die taal is er ook nog geen Siri. Russisch wordt door 145 miljoen mensen gesproken, ook iets meer dan Nederlands. Voor die “levende talen” is er ook (nog) geen Siri. Ik heb geen idee hoe Apple bepaalt welke talen er in Siri moeten ondersteund worden maar met “levende talen” heeft het blijkbaar niets te maken.

  9. @Timosha: Ik snap je punt. Van de andere kant lijkt me de penetratie van iPhones in landen waar de door jou genoemde talen worden gesproken laag -in sommige gevallen zelfs uiterst laag- en derhalve voor opname in Siri vooralsnog te verwaarlozen. Ik blijf bij mijn standpunt dat Apple m.b.t. dit item een behoorlijke steek laat vallen, zeker omdat men Siri altijd als een iPhone-usp naar voren heeft geschoven, hoewel het inmiddels ook op dit front door Google voorbij is gestreefd. Apple zou kunnen beginnen met aan te geven in welke release van iOS de ontbrekende talen alsnog worden opgenomen. Ik mag toch aannemen dat daarvoor een planning bestaat.

  10. Origineel geplaatst door peter de Wit
    @Timosha: ik snap je punt. Van de andere kant lijkt me de penetratie van iPhones in landen waar de door jou genoemde talen worden gesproken laag -in sommige gevallen zelfs uiterst laag- en derhalve voor opname in Siri vooralsnog te verwaarlozen.

    Ik denk dat er alleen al in de agglomeratie (oblast) Moskou meer iPhones/iPads in omloop zijn dan in heel de Benelux. Idem dito voor Sankt Petersburg (oblast Leningrad).

    Misschien is men bij Apple wel in de (foutieve) veronderstelling dat elke Vlaming en Nederlander toch Engels spreekt. En wat België betreft worden er al twee (Frans en Duits) van de drie nationale talen ondersteund.

  11. Na 3 jaar nog steeds geen Nederlands-ondersteuning!!!! Misschien moeten we Apple maar eens links laten liggen met zn iOS-updates en nieuwe devices………

  12. Met geluk zien we het in 1 van de beta’s of in de officiële release. Apple heeft geen nieuwe talen voorgesteld misschien zijn ze nog niet klaar en hebben ze op het laatste moment nog wat aan Siri gesleuteld. :p

  13. Maar vraag ze niet om je naam te spellen want dan weet ze van niets. Raar hoor

  14. @Timosha: Ik vermoed ook dat er in de omgeving van Moskou en St. Petersburg meer iPhones in gebruik zijn dan in de Benelux. Ik vind dat echter de verdachte (i.c. Apple) hierdoor niet gedechargeerd wordt. Integendeel zelfs. Ook daar zitten klanten met dezelfde vraag. Ik blijf erbij -en dan hou ik erover op, want ik heb mijn punt gemaakt- dat Apple hier zijn klanten in de kou laat staan en laat betalen voor een half-geleverde dienst.

  15. Origineel geplaatst door peter de Wit
    Ik blijf erbij -en dan hou ik erover op, want ik heb mijn punt gemaakt- dat Apple hier zijn klanten in de kou laat staan en laat betalen voor een half-geleverde dienst.

    En daar heb je inderdaad een valabel punt 😉

    Voor het overige begrijp ik niet hoe Apple beslissingen neemt over de te gebruiken talen. Siri is beschikbaar in drie Engelse varianten (USA, UK en Australië). Ook Franse varianten zijn beschikbaar (Frankrijk, Canadees Frans en Zwitserland). Duitse varianten, Oostenrijk en Zwitserland, zijn dan weer niet beschikbaar. Allemaal heel raadselachtig.

  16. Apple laat zijn klanten hier helemaal niet betalen voor een niet geleverde dienst.
    We weten bij het betalen namelijk dat die dienst niet geleverd wordt, dus we betalen wat we betalen voor de diensten die wel worden geleverd.

  17. @Timosha: Zwitser Duits kent Siri wel trouwens. Ben met je eens dat de besluitvorming van Apple over de Siri talen onnavolgbaar is. Google kent een goede Nederlandse spraakherkenning (zie de Google Search app), terwijl de vertalingen van Google naar het NL weer vaak slecht zijn (Zie Google Translate). De crux van een goede werking van een NL Siri zit ’em in een goede vertaalengine. Voor een taaldialect hoef je die niet helemaal opnieuw te maken, voor een taal als NL moet dit wel. Ik denk dat het belangrijkste obstakel voor Apple is om tot een NL versie van Siri te komen.

  18. Ik kom nu een Nederlandse versie van Siri in beta 2 tegen, grote verrassing!

    Hij kan alleen nog muziek besturen, bellen en facetimen.
    En hij is nog buggy, natuurlijk :/

    Maar het is wel veelbelovend dat er al een eerste Nederlandse versie gemaakt is!!

  19. Nevermind, t is alleen stembediening :/

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.