Reacties voor: Siri op de HomePod presteert beter dan begin dit jaar

Van 52% naar 74% juiste antwoorden
De HomePod heeft het afgelopen jaar flinke vooruitgang geboekt als het aankomt op Siri. De speaker staat nu op de tweede plaats en heeft alleen Google voor zich.
Daniel Vischjager -

Reacties: 14 reacties

  1. Ik vind Siri nog steeds een ramp! Het probleem is dat we in Nederland veel Engelse woorden gebruiken. Siri gaat er kennelijk van uit dat het alleen pure Nederlandse woorden zou moeten herkennen! Vooral in combinatie met Apple TV is het een ramp! Ik heb de moed al opgegeven om bijvoorbeeld een zoekopdracht in de Apple TV YouTube app te geven!

  2. Superblij met mijn 3 homepods. Ik gebruik Siri voor de gewone dagelijkse dingen, zoals de bediening van de lampen, timers, weer, bellen maar vooral voor muziekmanagement door het hele huis. Daarvoor werkt het bij mij geweldig.

  3. Origineel geplaatst door Hans
    Ik vind Siri nog steeds een ramp! Het probleem is dat we in Nederland veel Engelse woorden gebruiken. Siri gaat er kennelijk van uit dat het alleen pure Nederlandse woorden zou moeten herkennen! Vooral in combinatie met Apple TV is het een ramp! Ik heb de moed al opgegeven om bijvoorbeeld een zoekopdracht in de Apple TV YouTube app te geven!

    Gewoon alles op Engels instellen en Engels spreken tegen Siri. Werkt perfect.

  4. @Hans: Dacht dat het aan mij lag… Probeer is muziek op te zetten met Engelse tekst…
    Vorige week was het nog grappig toen ik vroeg het muzieknummer ‘suicide is painless’ af te spelen en ik van Siri het advies kreeg met de hulpdiensten contact op te nemen.. Maar eigenlijk is het raar dat deze basis het probleem lijkt te zijn..

  5. Sinds de lancering van de HomePod wacht ik op de verkoop in mijn land en raak alleen maar gefrustreerd van dergelijke artikelen. En… Neen, ik koop hem niet in het buitenland.

  6. De HomePod is een fantastisch apparaat en Siri werkt echt 100x beter in het Engels dan in het Nederlands heb dan ook sinds de aanschaf van de HomePod meteen al mijn apparaten in het Engels gezet. Vooral voor het gebruik van titels en artiesten werkt het Engels zo veel fijner.

  7. Ik gebruik de HomePod in alle tevredenheid in combinatie met mijn hue lampen. We geven alle commando’s in het Engels. Dat iedereen op een Nederlandse versie wacht snap ik wel. Maar als mijn gezin bestaande uit een kleuter van 5 en een peuter van 3 en een blonde vrouw zelfs weten hoe het moet. Dan moet iedereen het toch kunnen 😁

  8. Tja, Engelse Siri is zoveel beter dan de Nederlandse.

  9. Ik gebruik Siri alleen voor opdrachten zoals lichten dimmen, muziek afspelen in slaapkamer etc of Shazam. Werkt allemaal prima.
    Ook Siri vragen een bericht te sturen werkt vrijwel vlekkeloos (zolang je geen Engelse woorden gebruikt) bijvoorbeeld. Hey Siri! Stuur ‘mijn vrouw een bericht dat ik eraan kom’ (via opdrachten app deze zin voor commando waarin reistijd + huidige locatie worden toegestuurd.)

    Siri bijvoorbeeld vragen wanneer Einstein geboren is, Tsja hoe vaak stel je dit soort vragen? Om vrienden te imponeren?

  10. De Homepod. Die mag in het rijtje van Apple Pay, quicktype toetsenbord, nieuws app, tv app, enz enz.

    Zouden we ‘m ooit nog krijgen? Hopelijk komt ie in het voorjaar. Wil in ons nieuwe huis met homekit aan de slag gaan en dan is een Homepod een mooie toevoeging.

    Ik wil ‘m ook niet in het Engels net als iOS en macOS dat ik niet in het Engels gebruik.

  11. Origineel geplaatst door Richard
    Ik gebruik de HomePod in alle tevredenheid in combinatie met mijn hue lampen. We geven alle commando’s in het Engels. Dat iedereen op een Nederlandse versie wacht snap ik wel. Maar als mijn gezin bestaande uit een kleuter van 5 en een peuter van 3 en een blonde vrouw zelfs weten hoe het moet. Dan moet iedereen het toch kunnen 😁

    Hier precies hetzelfde, werkt echt goed, zelfs als ik boven op de overloop sta stel ik een vraag en hij reageert gewoon. Verlichting schakelen, facetime audio, verschillende scenes en geluid via de appleTV gaat best feilloos…

    Nederlandstalig klinkt toch niet gewoon ben het met je eens, gewoon lekker alles in het engels.

  12. Origineel geplaatst door Erik
    Sinds de lancering van de HomePod wacht ik op de verkoop in mijn land en raak alleen maar gefrustreerd van dergelijke artikelen. En… Neen, ik koop hem niet in het buitenland.

    Hij is te koop bij belsimpel en megekko in nederland.

  13. Origineel geplaatst door Erik
    Sinds de lancering van de HomePod wacht ik op de verkoop in mijn land en raak alleen maar gefrustreerd van dergelijke artikelen. En… Neen, ik koop hem niet in het buitenland.

    Vind Alexa toch beter
    Verstaat mijn engels beter

  14. Origineel geplaatst door Erik
    Sinds de lancering van de HomePod wacht ik op de verkoop in mijn land en raak alleen maar gefrustreerd van dergelijke artikelen. En… Neen, ik koop hem niet in het buitenland.

    Origineel geplaatst door Klein
    Vind Alexa toch beter

    Verstaat mijn engels beter

    Tip, zet hem op Amerikaans Engels. Verstaat ie veel beter dan Brits Engels.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.