Reacties voor: Siri wordt op meer dan een half miljard toestellen gebruikt: hoe vaak gebruik jij Siri? [poll]

Siri, Apple's slimme spraakassistent, wordt nu op meer dan een half miljard toestellen actief gebruikt. Dat is een flinke stijging ten opzichte van de laatste meting van juni 2017. Maak jij ook vaak gebruik van Siri of heb jij de slimme assistent uitgeschakeld?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 49 reacties

  1. Anders: ik gebruik het elke dag.

  2. Geen Siri op mijn Apple producten. Uitgeschakeld
    op de Mac Pro, iMac Pro, iPads en iPhones. En de Homepod komt er al helemaal niet in.

    Niemand beseft schijnbaar dat “Hey Siri” de hele dag met je meeluistert. Joost mag weten wie er aan de andere kant meeluistert of wordt opgeslagen.

    En natuurlijk hebben we allemaal niks te verbergen. We zijn allemaal hele lieve mensen waarbij een US bedrijf, slaaf van de Patriot Act, gerust mag weten wat we allemaal uitspoken de hele dag.

    🙉🙈🙊

  3. Ik ‘vergeet’ siri steeds te gebruiken….

  4. @JeroenT: Oké!
    Ik gebruik Siri meerdere keren per dag op mijn iPhone én Apple Watch. Ideaal in de auto!

  5. Zodra ik bij m’n werk weg ga, Siri zet de verwarming aan.
    En elke avond als ik richting de slaapkamer ga, Siri welterusten.
    Af en toe dicteren voor een berichtje, en voor timers aan te zetten.

    @JeroenT: Ik denk dat je iets teveel spoken ziet. en dat je beter helemaal geen mobiel kunt gebruiken. Want alles is af te tappen!!
    Niets is 100% veilig of waterdicht. Dat was de telegram vroeger ook al niet.

  6. Ik gebruik het helemaal niet staat op elk apparaat uit, ik hoef geen afluisterende assistent of niet nou Siri,cortana google, alexa, bixy is.
    Ook webcam is afgeplakt met een sticker en microfoon is op de macbook uit, gebruik ook geen google dingen heb niet eens een account.

    Als ik zeg hey siri hoe laat is het duurt alleen maar langer, in de tussentijd heb ik al op mijn horloge of phone gekeken.
    Of het weer snel vinger op op de scanner en weer app aandrukken is sneller, aangezien apparaat ook weer moet na denken enzo.

  7. Meermaals per dag gekozen. Gebruik Siri eigenlijk vooral om een stel Elgato Eve slimme stekkers aan te sturen.

  8. Ik gebruik Siri enkel om de tijd te horen.
    De rest weet ik beter dan Siri 🙂

  9. Ik gebruik Siri dagelijks maar eigenlijk alleen om te bellen en dan meestal niet door haar te roepen maar via tikken op mijn AirPod die ALTIJD in een van mijn oren zit.

  10. Sinds ik een Google Home mini heb, gebruik ik Siri amper meer. Google werkt zoveel beter dan Siri en snapt ook veel meer. Ik overweeg zeker om een homepod aan te schaffen, maar dan moet de intelligentie eerst wel omhoog.

  11. Men weet niet volledig wat Siri allemaal kan betekenen voor de gebruiker , helaas .

    De genen die dit wel weten zullen Siri ook vaker gebruiken.

  12. @JeroenT: Als Apple dat echt zou doen zouden ze dat altijd doen, ongeacht of Hey Siri aanstaat, nietwaar?

  13. @JeroenT: hahaha ik zie het al voor me, iemand die aan de andere kant zit en denkt laat ik nu maar even meeluisteren met Jeroen. Gelukkig heb ik goed nieuws voor je, want zoals jij het schetst werkt het niet helemaal. De motion processor (always on processor AOP) heeft net genoeg capaciteit om een eenvoudige sample van jouw “Hey Siri” op te vangen en daarmee de cpu van de iPhone in te schakelen om het verdere grote werk te doen. Voordat je meer onzin vertelt lees dan dit artikel even.

  14. Siri is dom en traag. Als ik het gebruik is dat voor de grap.
    Op de Mac is het helemaal een ramp. Ze kan niets relevants. “Sorry dat kan ik niet”

  15. Ik gebruik het regelmatig, omdat ik wil ondervinden of het (de spraakherkenning) beter functioneert. En telkens wordt ik weer teleurgesteld…

  16. Ik gebruik siri heel vaak met mn airpods of apple watch. Soms op de fiets “stuur x een berichtje, ik ben onderweg” of “bel x” als ik zin heb om te bellen, of “shuffle deze afspeellijst” of “speel dit liedje van deze artiest hierna” of “zet lamp op slaapkamer aan”
    En zo kan ik wel doorgaan

  17. Ik moet wel zeggen dat ik laatst een gesprek over condooms had en opeens een youtube video aangeraden kreeg die ging over condooms 😳 terwijl ik hele kanaal niet eens ken en nooit een volger ben geweest.

  18. Origineel geplaatst door M
    Men weet niet volledig wat Siri allemaal kan betekenen voor de gebruiker , helaas .

    De genen die dit wel weten zullen Siri ook vaker gebruiken.

    Ok, vertel mij wat Siri echt kan en ik ga het meer gebruiken. Tot nu toe kom ik niet verder dan: bel x, zet timer, navigeer naar.

  19. Siri is een ramp! De helft van de tijd wordt je vraag niet of verkeerd begrepen of er wordt iets totaal anders gemaakt van je vraag! Vooral op Apple TV is het een ramp. Ook vervelend is dat YouTube filmpjes steeds onderbroken worden omdat een stukje gesproken tekst begrepen wordt als He Siri. Inspreken bij Google gaat wel altijd goed!

  20. Siri is bij lange na niet goed doorontwikkeld
    Vraag maar eens naar de dichtstbijzijnde Apple store dat begrijpt ie niet
    Vraag het aan Google assistent en je krijgt meteen resultaat

  21. Ik gebruik Siri dagelijks voor Hue verlichting thuis.

  22. Ik gebruik Siri elke dag wel een paar keer voor m’n Hue lampen. Werkt super. Voor de rest doe ik weinig mee

  23. sinds ik een apple watch heb gebruik ik Siri dagelijks, voor mijn Hue verlichting,
    voor de timer en afspraken werkt het ook prima evenals een snel rekensommetje.

    kleine irritatie is wel dat als ik tegen de apple watch praat de iPhone soms ook reageert.

    Zeer benieuwd naar de Homepod!

  24. Siri gebruik ik meermaals per dag.
    Ideaal in de auto als ik een route moet wijzigen of vergeten ben aan te zetten.
    Nadeel is dan wel weer dat het alleen werkt met Apple Maps.
    iPhone X zit mooi in een magnetisch standaard op mijn dashboard waarbij ik mijn iPhone niet hoe aan te raken voor het ontgrendelen.

    Mijn ervaringen met Siri, werkt opzich prima zolang je bij de Apple Apps blijft.
    Is natuurlijk nog wel een verbeterslag te halen om aantal commando’s en duidelijkheid.

  25. Van ‘s morgens tot slapen. Ik gebruik wel eerder de homeknop dan ‘He, Siri’.
    Enorm handig met Philips Hue en Elgato smart switch.

  26. Het [lijkt] alsof je steeds opnieuw kunt stemmen in de poll als je weer opnieuw ‘inlogt’. Of lijkt dat alleen maar zo? Als ja, dan kan iedereen dus een uitslag verdoezelen en is volgens mij tegen de regels van de IFPR (International Federation of Poll Regulations) 😎☕️

  27. Sinds ik meerdere Hue-lampen en een Tado heb, gebruik ik Siri wel meer dan voorheen. ‘He Siri, welterusten’, waarnaar de lampen uitgaan en de thermostaat naar 17,5 graden. Voor het inplannen van afspraken, bericht versturen via WhatsApp of geld overboeken vind ik Siri nog wel tegenvallen. Siri ‘snapt’ het soms gewoon niet.

    Voorbeeld: Siri zet de lampen in de studeerkamer aan op 50%. Dan krijg ik als antwoord dat deze actie niet wordt ondersteund in Homekit. Ik moet dus eerst een commando geven om de lampen aan te zetten en daarna een commando om de lampen op 50% te zetten. Maar de zin ‘zet de studeerkamer op 50%’ snapt ze niet. Terwijl zo’n korte zin wel lekkerder bekt. Je moet dan echt zeggen ‘zet de lampen in de studeerkamer op 50%’.

    Agenda, een voorbeeld: zet morgen een afspraak in mijn agenda van twaalf uur tot twee uur in de middag. Dan krijg je een afspraak om morgen 9u met de notitie van twaalf uur tot twee uur.

    Ik zal wel iets verkeerd doen. En het zijn maar een paar van de legio voorbeelden.

    Ow, en dan vind ik het gebrek aan Homekit-ondersteuning op macOS ook echt een ontzettend stomme domper. Als mijn telefoon in de slaapkamer ligt, mijn Apple Watch aan de lader en ik zit in de ochtend even achter de computer, dan kan ik dus echt helemaal niets. Ik kan niet even de lampen aan- of uitzetten of de thermostaat alvast eerder op verwarmen zetten.

  28. Gebruik siri elke dag
    Vooral voor muziek AirPods en nu het nieuws washington post
    Als je inlogt op de amerikaanse appstore werkt het nieuws
    Heb Siri wel in het engels want Nederlands is minder

  29. siri wekt meer ergernis op dan dat het helpt daarom heb ik het uitgezet

  30. Ik gebruik Siri meerdere keren per dag. Homekit apparaten, timers, muziek, in de auto. Ben er op zich wel redelijk tevreden over. Ja, je moet wel je Watch om hebben of iPhone bij je hebben maar ‘t werkt op zich goed. Op zich zou een HomePod hier wel verbetering in kunnen brengen maar liever zou ik zien dat Apple Siri op API niveau opent. Zo zouden ook alternatieve speakers hier op in kunnen haken. Hierin doet Amazon het dan net een tandje beter. De spraakherkenning is hier ook wel wat beter maar het feit dat je alleen Engels tegen het apparaat kunt lullen haalt wel weer wat de charme ervan weg.
    Het enige dat het Siri gebruik nog wat in de weg staat is de vrouw-factor. Het zal niet de eerste keer zijn dat ik iets tegen Siri zeg waarop de vrouw in de andere kamer roept; “Wat zeg je?”. Maar hier kan Siri geen oplossing bieden.

  31. Nooit. Zodra Apple her fatsoenlijk laat werken en je daadwerkelijk er iets mee kan (voor mij nu nog te kort) overweeg ik het weer in te schakelen.

  32. Meermaals per dag, maar Siri verstaat of begrijpt me ook meermaals per dag niét en behalve homekit vragen of herinneringen is de kwaliteit van de antwoorden gewoon erg matig vergeleken met bv. Google Home. Eigenlijk gebruik ik liever Google Home dus, jammer dat ik die niet op mijn iPhone kan zetten als assistent

  33. Origineel geplaatst door M
    Men weet niet volledig wat Siri allemaal kan betekenen voor de gebruiker , helaas .
    Degenen die dit wel weten zullen Siri ook vaker gebruiken.

    Origineel geplaatst door Chippie
    Ok, vertel mij wat Siri echt kan en ik ga het meer gebruiken. Tot nu toe kom ik niet verder dan: bel x, zet timer, navigeer naar.

    Ik gebruik Siri vooral via mijn Apple watch. Werkt ideaal voor het sturen van berichtjes en voor reacties op WhatsApp berichtjes ed. Ook gebruik ik het heel veel om herinneringen aan te maken via mijn Watch.

  34. Gebruik het in de auto om berichten te verzenden, muziek te starten en te navigeren.
    Ook handig om een timer of wekker te zetten 🙂

  35. @Hans: Ik had een tijdje Siri aanstaan, zonder het ooit te gebruiken. Gebeurde dat bij mij ook regelmatig – wat vreemd is, want ze hebben dan echt geen hé Siri gezegd. Daarom uitgezet.

    Zie er verder de meerwaarde (nog) niet van in. Ik typ sneller dan dat Siri mij begrijpt bij dicteren. En de antwoorden zijn veelal nutteloos, op iemand bellen of sms’en na. Zit er eigenlijk wel progressie in Siri?

  36. Het eerste wat ik tot nu toe met alle 3 iPhones die ik had zette ik Siri als eerste uit! Totaal geen toegevoegde waarde.. grappig soms om er ff mee te spelen.. punt.

  37. Ik probeer het al jaren sinds iOS 11 is het echt wel verbeterd. Maar je loopt echt te vaak tegen grenzen aan. Zeer frustrerend, plus de manier van uitspreken moet je je aanpassen aan Siri er mag nog wel wat miljoenen in worden gestoken. Verder onderweg en timers handig hoor.

  38. Oh ja de groooooootste ergernis: je kan tijds iets vragen aan Siri dus stuur een Whatsapp aan jan; bla bla bla eehmmm en na die ehm of 1 milliseconde stilte is het bericht al ten einde. APPLE geef ons nadenk tijd tijdens een bericht of wat ook……

  39. Ik gebruikte het wel eens (met name verluchting) maar nu gebruikt Siri met name zichzelf … als je naar YouTube oid zit te kijken slaat ze regelmatig onnodig aan, erg irritant!

  40. Origineel geplaatst door Paul
    Meermaals per dag, maar Siri verstaat of begrijpt me ook meermaals per dag niét en behalve homekit vragen of herinneringen is de kwaliteit van de antwoorden gewoon erg matig vergeleken met bv. Google Home. Eigenlijk gebruik ik liever Google Home dus, jammer dat ik die niet op mijn iPhone kan zetten als assistent

    Kan wel met deze app
    Google Assistant by Google, Inc.
    Werkt super

  41. Om te navigeren en om mijn lampen aan te zetten gebruik ik het bijna dagelijks.

    Nu moet mijn (Smanos) alarmsysteem en mijn Toon thermostaat het nog ondersteunen.

  42. Gebruik het nooit. Jammer dat je het ook niet kan uitschakelen.

  43. Vooral vervelend als “Sorry” ik heb U niet verstaan weer uit je broekzak vandaan komt….

  44. Origineel geplaatst door Tim
    Gebruik het nooit. Jammer dat je het ook niet kan uitschakelen.

    Instellingen – Siri en zoeken – Alle schuifknoppen uitzetten

  45. Origineel geplaatst door JeroenT
    Geen Siri op mijn Apple producten. Uitgeschakeld

    op de Mac Pro, iMac Pro, iPads en iPhones. En de Homepod komt er al helemaal niet in.

    Niemand beseft schijnbaar dat “Hey Siri” de hele dag met je meeluistert. Joost mag weten wie er aan de andere kant meeluistert of wordt opgeslagen.

    En natuurlijk hebben we allemaal niks te verbergen. We zijn allemaal hele lieve mensen waarbij een US bedrijf, slaaf van de Patriot Act, gerust mag weten wat we allemaal uitspoken de hele dag.

    🙉🙈🙊

    Tuurlijk want dat kunnen ze zeker niet nog steeds zonder dat je het door hebt doen?🙉🙈🐵

  46. Snap niet dat Apple na al die jaren Siri het nog steeds niet voor mekaar heeft… misschien moeten ze nu eindelijk eens een paar mensen bij Google weg kopen.. zeer teleurstellend!!!

  47. Herinneringen zetten.
    Boodschappenlijstje aanvullen.
    Sms’en.
    Timers zetten.

    Elke dag meerdere keren dus.

  48. Nooit gebruikt en helemaal uitgeschakeld. Never will do 👍🏻

  49. @JeroenT: Precies, er wordt heel de dag meegeluisterd. Maar ik denk buiten siri om ook.
    Het meest storende aan Siri vind ik zijn de continue vervelende grapjes die gemaakt worden als ik de timer zet. Het houdt maar niet op!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.