Reacties voor: Siri- en iCloud-servers werken straks op zonnecellen

Apple heeft goedkeuring gekregen om het datacenter in North Carolina grotendeels te laten werken op zonnecellen. Er wordt een groot stuk land ingericht als zonnecellenpark, zodat duurzame energie kan worden verkregen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 14 reacties

  1. Greenwashing noemen ze dat.

  2. Goede actie, maar ik vraag me alleen af hoe ze dat snachts doen, servers uit…?

    Ooh nee wacht, dan gaan ze natuurlijk overdag accu’s laden waar ze snachts op draaien! Nee lekker groen die accu’s!

    Of zouden ze snachts toch maar stiekem van de net leverancier power krijgen?

    Het is een nobel streven en kan het ook alleen maar toejuichen, maar 100% groen kan niet in een datacenter. Er moet backup zijn indien de zonnecellen te weinig leveren of niet functioneren. En die backup is een UPS of het net.

  3. @Ovimaps.nl: Wellicht is er overdag overcapaciteit die aan het net geleverd wordt en maken ze ‘s nacht gebruik van het net, waardoor het netto wel 100% duurzame energie is. 100% duurzaam is idd heel moeilijk, maar ik vind de inspanning zeker te waarderen.

  4. Goed idee, maar het maken van al die zonnecellen zal ook wel een impact hebben op het milieu.

  5. @Ovimaps.nl:

    Ze hadden het misschien dan beter niet gedaan volgens jou, hé ? Dan hadden ze trouwens ook nog eens meer geld in hun zakken kunnen houden, nietwaar ?

    Wat voor een *** opmerking is dat nu ? Het kan alleen maar toegejuicht worden dan bedrijven WILLEN investeren in groene energie.

    En voor de info… 100% duurzaam… zonnecellen !? Als je weet hoeveel energie er nodig is om die panelen te produceren EN hoeveel afval en energie er zal zijn als die panelen defect of afgeschreven zijn !?

  6. Mooimooi, maar dit is wel niets vergeleken met wat Google al geinvesteerd heeft in groene energie.

  7. Ze zitten in een zonrijk gebied, maar ‘s avonds geen zon. Waarom geen windmolen park dan?

  8. Er zitten ongetwijfeld allerlei haken en ogen aan, maar dit is pas een heel pril begin.

    Over 30 jaar zou Apple op het gebied van energie dezelfde rol kunnen vervullen die het bedrijf nu in de consumentenelectronica heeft.

  9. Origineel geplaatst door Ovimaps.nl
    Goede actie, maar ik vraag me alleen af hoe ze dat snachts doen, servers uit…?Ooh nee wacht, dan gaan ze natuurlijk overdag accu’s laden waar ze snachts op draaien! Nee lekker groen die accu’s!

    Ik vraag me alleen af waar Ovimaps.nl die informatie vandaan heeft, dat kan hij toch helemaal niet weten…?Ooh nee wacht, hij roept zomaar maar iets toaal ongefundeerds.

    Of zouden ze snachts toch maar stiekem van de net leverancier power krijgen?

    Wat denk je zelf? Natuurlijk werkt dat zo. En dat is op alle vlakken vooruitgang, aangezien de vraag naar energie (zeker in aircoland de VS) overdag het grootst is. Dus met complexen die overdag terugleveren en ‘s nachts overcapaciteit gebruiken los in een klap heel veel problemen op. Cynisch gezeur altijd.

  10. Windowdresssing. Misschien helpt het om de aandacht van de kinderarbeid af te leiden.

  11. Ik wist niet dat ze ook in Austin zaten, jammer. Had wel effe langs kennen gaan toen ik daar was

  12. Origineel geplaatst door Ovimaps.nl
    Goede actie, maar ik vraag me alleen af hoe ze dat snachts doen, servers uit…?Ooh nee wacht, dan gaan ze natuurlijk overdag accu’s laden waar ze snachts op draaien! Nee lekker groen die accu’s!Of zouden ze snachts toch maar stiekem van de net leverancier power krijgen?

    Paar zonnepanelen aan de andere kant van de wereld plaatsen, heb je dus 24 uur 100% zonne energie. Zo makkelijk gezegd lijkt mij als je zo gaat beredeneren.

  13. Aan een ieder hierboven die op mij klaagt! Ik vind het ook zeker een nobel streen en juich het ook toe! Maar de marketing campagnes bij dit soort zaken slaan altijd op hol! Groen is hot momenteel, vooral bij de datacenters. En laat ik daar nou net bekend mee zijn!

    Het is super als ze met een zonnepanellen zoveel energie weten op te welken overdag, dat ze er snachts ook genoeg aan hebben. En als ze dat overdag in er net pompen en er snachts uithalen, dan zou de som op 0 uit kunnen komen en is allemaal zonneenergie waarop het datacenter draait!

    Maar dat laatste geloof ik bijna niet. Een datacenter verbruikt snachts wel minder energie als overdag (minder koeling nodig omdat de buitenlucht kouder is). Maar je moet wel flink veel meer opwekken en het redeneer van zonnecellen is verschrikkelijk laag!

    Daarnaast heeft het datacenter UPS vermogen nodig, en dat kost ook energie! Het zij middels roterende UPS systemen of via accu UPS systemen. De eerste hebben voornamelijk alleen verliezen om het roterende in beweging te houden. De accu UPS heeft naast de verliezen (AC>DC en omgekeerd) ook een flinke hoeveelheid milieu verontreinigende accu’s!
    Beide zijn niet groen, tenzij je het groen wilt praten met dat de verliezen opgewekt zijnet groene energie!
    Maar dat is de zelfde kansloze uitspraak als de vliegtuig maatschappijen die zeggen tonnen minder CO2 uitstoot te hebben omdat ze een bos gekocht hebben!

    Kortom, ik sta positief achter deze investeringen, maar laat mij over een jaar de cijfers maar eens zien!

  14. Omdat 100% toch niet mogelijk is laten we dan allemaal maar niets doen?

    Al werken ze met deze investering 5% minder milieu belastend vind ik het al fantastisch!!!

    Durf te wedden dat de mensen die hierboven het hardste zeuren dat het (te) weinig verschil maakt, zelf het minste doen aan duurzaamheid.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.