Siri lichtbol

Reacties voor: ‘Apple’s ChatGPT-achtige functies zitten al in tvOS-beta’

Na de populariteit van chatbots als ChatGPT, zou Apple aan soortgelijke AI-functies voor Siri werken. De technologie met codenaam Bobcat zou al zijn ingebouwd in alle besturingssystemen en is geactiveerd in tvOS 16.4. Dit kan Siri sterk verbeteren, want de vooruitgang gaat volgens voormalige medewerkers nogal traag.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 6 reacties

  1. Dat Siri achter loopt AI kan ik meeleven. Maar dat het zelfs het niveau van de Google assistent niet haalt is zorgelijk.

  2. 1 zin zegt genoeg voor iedereen.

    Dit heb ik op het web gevonden.

    Hopeloos.

  3. (Red.) Meer details over de aanwezigheid in tvOS toegevoegd.

  4. Allemaal leuk die hype rond ChatGPT, het is indrukwekkend. Maar antwoorden genereren die kant noch wal slaan. Dan heb ik liever een, “dit heb ik op het web gevonden”
    Er zijn nu al bosjes mensen die zweren bij ChatGPT, maar wat ChatGPT niet kan is mijn huis bedienen.
    Daarbij is ChatGPT overtuigend in de manier waarop het antwoorden geeft, maar de betrouwbaarheid is ver te zoeken. Vraag of hij de bron wilt vermelden en dan zul je zien dat hij overtuigend is in het brengen van die bronnen, totdat je op de links klikt. Ze blijken niet te bestaan en dan kom je gelijk bij de kern van het algoritme. Het voorspelt de volgorde van woorden op een logische manier, en dat is het dan ook. Het zal 80% van de gevallen raak zijn maar dan heb ik liever een assistent die het niet weet, dan de betweterig AI die jouw wil overtuigen van een feitelijk onjuist antwoord.

  5. @Ade: Je kunt ook bedenken dat chatgpt een half jaar geleden nog niet bestond. En nu schrijft het een werkende code voor Pong en slaagt het voor het Uniform Bar exam (VS Rechten examen). Door de technologie van OpenAI zal de wereld er binnen een paar jaar anders uit komen te zien voor een hoop mensen.

  6. @Mark: ChatGPT bestaat al langer, het is pas een half jaar in de publiciteit.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.