Reacties voor: Sint Cam-app toch weer offline gehaald door Apple

Apple heeft de Sint Cam alsnog uit de App Store gehaald. Met de Sint Cam-app kon je een foto van jezelf met Sint en Piet maken, maar Apple vond het aanstootgevend.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 24 reacties

  1. Het blijft een zielige vertoning van Apple.
    Zouden die Amerikanen werkelijk niets begrijpen van het verhaal van die balk en splinter?
    Overduidelijke effect inmiddels: ze hebben zich redelijk belachelijk gemaakt hiermee…..

    (en nu maar wachten op bijval van de moraalridders onder ons om dit apple-standpunt te ‘verdedigen’) (gaaaaaaap)

  2. Dan heeft die ene app die ze doorlaten wel PIET! Heb je’m? Belachelijk gewoon! Misschien helpt het als je in het spel de Sint zwart maakt en een witte piet erbij zet. Probleem opgelost dan.

  3. Was eigenlijk al onafhankelijk vastgesteld of de app daadwerkelijk eerst geweigerd was door Apple? Het blijft een hele vreemde gang van zaken. Ik vraag me af of het niet een stunt is om media-aandacht te krijgen.

  4. Oh, kan aub iedereen stoppen met deze onzin. Word er nogal moe van. Alleen daarvoor zouden ze Sinterklaas al af mogen schaffen van me. Een app die wel en dan weer niet word goedgekeurd. Er zijn nog 100-en sinterklaas apps. Move on man!

  5. De weigering alleen al is een “enge” gedachte hoe groot de censuurmacht van Apple is. En niemand die er wat aan kan doen…

  6. ik denk dat ze hier goed aan doen.
    als ze erover zullen vechten word het echt een eindeloze discussie die apple toch wel wint.

  7. Tja, het is geen democratie, de App Store van Apple. Precedenten en gelijkheid in toepassen van regels betekenen daar niets.

  8. Blijf een groot liefhebber van Apple, maar dit soort censuur blijf ik toch wel moeite mee houden.

  9. (Red.) Verwijderd.

  10. Wij “europeanen” zullen veel Amerikaanse keuzes en/of cultuur dingen niet begrijpen. Das dus andersom ook blijkbaar.
    Ik stond bv versteld van dat in een USA shoppingmall de Playboy tijdschriften in spiegelende afgesloten kasten liggen en een rij verderop spelen de kinderen (bij wijze van) met echte jachtgeweren die in alle soorten en maten gewoon “in de schappen” liggen.

  11. Begrijp de Amerikanen sowieso niet, zoals The Content Farm al aangaf er zijn meerdere apps in de appstore over zwarte piet.

    Blijft het een zielige reactie vinden van Apple, hun domme censuurbeleid gaat vaak wel echt te ver.

  12. Aanvulling op het artikel: De app was in tweede instantie alsnog goedgekeurd omdat de zwarte pieten verwijderd waren, door een update zijn die echter weer toegevoegd en daar is Apple blijkbaar achter gekomen. Niet dat Apple “goed” is in deze kwestie, maar wel standvastig.

    Daarnaast is het goed voor iedereen om zich te beseffen dat Apple een Amerikaans bedrijf is en daar liggen dit soort “racistische” kwesties een stuk gevoeliger.

  13. Ik vind het ontzettend kinderachtig als je als developer zo snel naar media gaat. Makkelijk reclame zo. Meer dan 95% van de apps worden zonder probleem toegelaten in de App Store.

    Laten we eerlijk zijn: een Amerikaan vindt zwarte piet aanstootgevend. Dus dan kan je verwachten dat je strijd moet leveren als je een app met die inhoud in de App Store wilt krijgen. En Apple is de beroerdste niet: je kan altijd in beroep gaan tegen een afkeuring, of in de gedetailleerde app beschrijving in iTunes Connect een betoog opschrijven waarom hetgeen wat die Amerikaan aanstootgevend vind, in Nederland niet aanstootgevend zou zijn.

    Ik heb het met 1 van mijn apps meegemaakt. Door een misverstand in het gebruik van de app meende de reviewer dat ik een toelatingsregel schond. In de beschrijving over het gebruik van de app heb ik toen uitgebreid beschreven hoe het allemaal bedoelt was. Twee uur later was mijn app wel geaccepteerd. Het blijft mensenwerk. Ga niet janken bij de media, maar vecht voor je app als jij vindt dat je de regels van Apple niet overtreedt.

  14. Origineel geplaatst door Teebee
    Het blijft een zielige vertoning van Apple. Zouden die Amerikanen werkelijk niets begrijpen van het verhaal van die balk en splinter? Overduidelijke effect inmiddels: ze hebben zich redelijk belachelijk gemaakt hiermee…..(en nu maar wachten op bijval van de moraalridders onder ons om dit apple-standpunt te ‘verdedigen’) (gaaaaaaap)

    Jouw redenering heeft wat nuancering nodig.

    Als je mensen zomaar zielig gaat noemen die een andere mening hebben dan jij, kan je geen zinnige discussie voeren.

    Er zijn dingen aan Amerikanen die wij niet begrijpen. Tegelijkertijd zijn er ook dingen aan ons die anderen niet begrijpen. Het lijkt er soms op dat wij die balk voor onze ogen hebben en geen splinter.

    Velen van ons weigeren te zien dat Zwarte Piet vaak zelfs een domme hulp is van de Sint en als een sufferd ja ja knikt. Daarnaast wuiven velen van ons de grap van Gordon weg, omdat hij geen racist is. Er is een verschil tussen een racistische opmerking maken en een racist zijn. Je hoeft geen racist te zijn om een racistische opmerking te maken. Evenals je geen dom mens hoeft te zijn om een domme opmerking te kunnen maken. En verder zie je soms schrikbarende reacties van ga naar je eigen land terug als het je niet bevalt. Zelfs bij de sollicitatie bij Mike de Wilde Electronics http://bit.ly/1aXL7nZ

    Intussen willen we wel snel de vinger naar anderen wijzen.

    Origineel geplaatst door iWantItAll
    Tja, het is geen democratie, de App Store van Apple.

    iOS was altijd al een omgeving geweest waarbij Apple zorgt dat alles van hardware tot software uitstekend draait. Daar onderscheiden ze zich van bijv. Android.

  15. Belachelijk!

  16. En terecht!

    Ik ben niet tegen het Sinterklaas feest, maar over de beeldvorming valt idd veel te zeggen. Het is meer dan achterhaald.

    Het feit dat Sinterklaas niet op Schiphol gevierd mag worden “omdat het aanstootgevend is” zegt al genoeg.

    Goede keuze van Apple.

  17. Waarom is mijn reactie nu weer verwijderd. Het woord n*ger is niet racistisch hoor, in tegenstelling tot het amerikaanse n-woord.

  18. Apple ia gewoon stom bezig, ik kan zo een lijsthe van apps opnoemen die nog meer aanstootgevend zijn dan dit.

    De censuur van Apple wordt steeds erger, in de Play Store heb je dat probleem niet, helaas gaat dat ten koste van de veiligheid (malware) en dat probleem heb je gelukkig niet bij de App Store.

    Ik leg mij bij neer, niks aan te doen.

  19. Origineel geplaatst door collina
    Het feit dat Sinterklaas niet op Schiphol gevierd mag worden “omdat het aanstootgevend is” zegt al genoeg.

    Heb je daar een bron voor? Kan er niks over vinden, behalve dat in 2008 Schiphol verklaarde dat internationale reizigers Sinterklaas niet kennen en ze het dat jaar oversloegen.

  20. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn: (Red.) Let op dat we gezien de gevoeligheid van dit topic de reacties extra streng modereren.

    Wat is icilture een hypocriete bende zeg.gaan ze de reacties van mij en nog een persoon verwijderen om dat wij kritiek hebben op de mededeling van Jean-Paul Horn.

    Sneu en kinderachtig!!!

  21. Origineel geplaatst door MAT078: Waarom is mijn reactie nu weer verwijderd. Het woord n*ger is niet racistisch hoor, in tegenstelling tot het amerikaanse n-woord.

    Niet alleen die van jou hoor!!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.