Reacties voor: Simyo introduceert Simyo Web to go sim only: prepaid internet voor iPad 3G

KPN-dochter Simyo introduceert Simyo Web to go sim only, mobiel internet op laptop of iPad zonder vast contract.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 37 reacties

  1. Dit is natuurlijk wel ínterresant als je ergens op vakantie bent in Nederland waar je geen wifi hebt

    Maarja wat is dat toch tegenwoordig met data limiet 50MB?! Dat is dus niks.

  2. Ik dacht dat mobiel internet goedkoper werd, maar de prijzen stijgen gewoon weer? WTF???

  3. Damn, echt niet voordelig.
    Het lijkt me niet echt handig dat als je bijvoorbeeld even je mail wilt checken, meteen 4 euro moet betalen.
    Als het écht onbeperkt zou zijn (zonder die snelheidsverlaging na al 50MB, hoe weinig) dan had ik het misschien ooit nog een keer kunnen gebruiken.

  4. De telecombedrijven zien hun dikke winstmarges onder druk staan. Bellen en SMS-en is een melkkoe en als iedereen mobiel internet heeft worden er steeds minder dikke contracten voor bellen/sms-en afgesloten. Waarom zou je ook? Met mobiel internet ben je overal bereikbaar en kun je zelfs bellen en “sms-en”. Daarom moet de prijs voor mobiel internet omheen. Op de 1 of andere manier moet er toch grof geld gewonnen worden.

  5. Mobiel intenet is duur, heel duur.

    Met de iPad heb je de beschikking over een groter scherm maar op een grot scherm heb je ook meer data nodig om dit scherm te vullen. Ik was drie weken op vakantie met 2 ipads en heb gemiddeld meer dan 100 mb per dag geinternet. (en dan vind ik mezelf een gemiddeld internetter maar daar kan ik me in vergissen). Gelukkig had ik een pre pair kaartje van een lokale provider anders waren we nu nog aan het sparen voor de rekening van KPN. Wat ik wil zeggen, die 50 mb meuk voldoet niet voor een iPad, misschien voor wel een iPhone. Je gebruikt echt veel meer data met een 10 inch tablet…

  6. Belachelijk lage snelheid en dito datalimiet. Leven we nog in 1999? Dit is toch compleet waardeloos…

  7. back in time, weinig voor veel

  8. Afgelopen jaar heb ik twee lange reizen gemaakt, in Vietnam en in Canada. Met mijn iPhone (nog geen iPad) en alleen met (gratis) WiFi. Ging uitstekend! Je wordt snel handig in het vinden van een gratis WiFi lokatie, bijvoorbeeld buiten een hotel of cafe/restaurant.

  9. Dat bestaat toch al een tijdje? Ik vind het overigens schandalig dat ze zich nadrukkelijk op iPadgebruikers richten maar er tegelijkertijd bijzeggen dat je de simkaart zelf maar op eigen risico moet bijknippen.

    Een in mijn ogen beter alternatief is het hi ipadabonnement: €2,50 per dag (alleen voor de dagen dat je het gebruikt) en gratis gebruik van hotspots. Je betaalt dan wel €2,50 per maand abonnementskostenskosten, maar als je vaker dan twee en minder dan 10 keer buitenshuis internet, dan is het voordeliger.

  10. Belagelijke prijs 4 euro per dag… Mobiel internet de melkkoe van 2010. Ik zeg OPTA doe er wat aan!!!

  11. Ik zeg Neelie Kroes, kom maar naar beneden en sla je slag!!

  12. wauw… In België is het 12 euro per maand voor een gig…. http://www.mobileviking.com

  13. ik heb een simcard cutter gekocht bij batteryking.nl en die werkt prima. Was inderdaad wel even listig, want je moet er maar op vertrouwen dat het werkt. Gelukkig was dat zo !

  14. Zie niet echt hoe die strippenkaart voordelig is, je moet het in één maand opmaken en ben je dus altijd 25,- kwijt en dat voor max. 500 mb….. Blijft VF toch nog echt voordeliger met Blox….

  15. Kunnen andere telco’s als leuk concurrentiemiddeltje niet een dongeltje onder aan de iPad bedenken?
    Verplichte winkelnering is dan over, en iedereen die per ongeluk een iPad zonder 3G afsloot, is weer in de markt als potentiele klant.

    Ofwel elke iPad owner kan je klant worden….als je maar wil!

    Die 10 strippen die dan 1 maand geldig zijn is weer echt knap bedacht in de zin van: hoe kunnen we klanten zo lang en grondig mogelijk irriteren en afstoten….
    En daarnaast dat de diehards die het dan toch echt willen er dan zo weinig mogelijk de volgende maand denken: ‘kom nog maar eens…’

    Als dat hun doel is zijn ze goed bezig, dat wel.

  16. Te weinig voor teveel. Het is wachten op een echte prijsconcurrent die per Abbo weinig verdient maar er wel gelijk duizenden binnenhaalt omdat ie zo goedkoop is en daarmee ook de grote jongens tot prijsverlagingen uitlokt

  17. Gewoon lekker blijven tetheren dus voorlopig (MyWi).

  18. Dat worden een hoop startpakketjes. 😉

  19. LOL daar zit je dan met de 100 EU duurdere iPad met 3G.

    Ben nog steeds blij dat ik niet voor iPad + 3G gekozen heb met die uitmelk abo’s in NL die ook nog eens retetraag zijn.

    Niks 3G. MyWi rules.

  20. Of je zet op je desire met android 2.2 wifi hotspot aan, je desire werkt dan als een wifi router…

  21. MywI 4.0 werkt geweldig.
    Als backup is een duo sim kaart van je huidige tmobile abonnement ook een goede optie.

    Waarom zou je in hemelsnaam een apart duur abbo afsluiten????

  22. @Sjaak: Ik ben juist blij dat ik wel 3g heb gekozen. In het buitenland heb je prepaid simkaartjes waarmee je vervolgens goedkoop kunt internetten. En ik kan ook gratis via de duo sim kaart internetten. MyWi werkt idd geweldig maar is hoe je ook bekijkt toch een stuk trager.

  23. @sjaak
    Beetje trieste reactie. Ik zit vaak in een omgeving zonder wifi, dan is een 3G versie echt een uitkomt.

    @Patrick
    Goede tip over HI.

  24. @Rob: als er geen wifi is dan gebruikt sjaak juist 3G via zijn iPhone met mywi, dus sjaak heeft in principe gelijk dat als je een iPhone hebt je zonder de 3 g versie kunt, zie ook mijn eerdere motivatie.

  25. Is voor mij geen optie ivm dekking tmobile en geen jailbreak.

  26. Ben nu in Frankrijk en heb zowel mijn iPad als iPhone bij me. Ik heb na het artikel over de wireless Atorre bij iPhone club meteen zo’n apparaat gehuurd. Wel m’n limiet naar 100 Mb laten opwaarderen.
    Top resultaten voor een hele redelijke prijs. Geen gedoe met het wisselen van simkaarten etc.
    Gewoon een aanrader.

  27. Ik zou wel traag van begrip zijn, maar… ik snap nog steeds niet waarom ik niet een pre-paid sim-kaartje bij Vodafone kan halen, bijknippen en met betalen van 10 Euro per 30 dagen onbeperkt internetten op iPad zoals ik het op iPhone3G doe. En ook nog met snelheden van 3mbps.

  28. Hopenlijk gaat de Opta zich ermee bezighouden. Dit soort belachelijke constructies & prijzen slaan nergens op.

  29. Origineel geplaatst door Fabian
    Hopenlijk gaat de Opta zich ermee bezighouden. Dit soort belachelijke constructies & prijzen slaan nergens op.

    De OPTA…

  30. Dag allen,
    Het is duidelijk dat jullie de tarieven van Simyo Web to Go (behoorlijk) aan de hoge kant vinden. Die reactie begrijpen we wel, maar bedenk ook dat dit een prepaid dienst is. Je zit nergens aan vast en betaalt alleen als je het daadwerkelijk gebruikt.

    Daarnaast kun je na de 50mb gewoon verder internetten, hetzij op een lagere snelheid, maar zonder dat je extra gaat betalen! Voor het browsen van het internet en het lezen van e-mail voldoende. Bij de meeste aanbieders betaal je buiten de bundel vaak tussen de 5 en 50 cent per MB… daar heb je bij Simyo geen last van.

    Simyo Web to Go is ook echt bedoeld voor sporadisch gebruik. Mocht je het toch wat vaker gebruiken, dan kan een strippenkaart uitkomst bieden. Maar mocht je (bijna) iedere dag gebruik maken van internet, dan is een abonnement gewoon voordeliger.

    Met vriendelijke groet,
    Simyo Webcare

  31. @Simyo Webcare: niet alleen zijn de tarieven bijzonder hoog. De kaart blijft slechts 1 maand geldig en dan moet je ook nog zelf aan de slag met een schaar. daarnaast is deze oplossing voor velen onnodig doordat je met een duo siM kunt werken of via mywi onbeperkt kunt internetten. Het sluitstuk is natuurlijk de 50 mb, ridicuul! Wel mooi dat je daarna wel verder kunt internetten…

  32. Ik ga drie weken naar Duitsland op vakantie en heb via blau.de een microsim besteld. Straks internet ik één maand voor €9,90 met een limiet van 1GB. Dat is in mijn ogen een schappelijke prijs voor deze dienst. Blau.de werkt op het netwerk van eplus niet de kleinste provider in Duitsland.

  33. Simyo Web to go sim only, prachtige naam!

  34. Origineel geplaatst door Olga2000
    Ik zou wel traag van begrip zijn, maar… ik snap nog steeds niet waarom ik niet een pre-paid sim-kaartje bij Vodafone kan halen, bijknippen en met betalen van 10 Euro per 30 dagen onbeperkt internetten op iPad zoals ik het op iPhone3G doe. En ook nog met snelheden van 3mbps.

    Tuurlijk kan dat wel. Gewoon doen.

  35. Pff, duur voor een sim only prepaid. Kunnen ze dit niet in een abbovorm gieten zodat het iets goedkoper wordt?

  36. Ik vind het nog aardig aan de dure kant. Denk dat prepaid internet niet heel lang gaat blijven en in een soort van abbonementvorm wordt gegoten net als bij een sim only abbo.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.