Reacties voor: Simkaart in nieuwe iPads laat je wisselen tussen providers

Apple's nieuwe iPads worden standaard geleverd met Apple-simkaart. Daarmee kun je kortlopende abonnementen afsluiten bij providers.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 13 reacties

  1. iPads gebruiken alleen data. Het lijkt mij dat het voor iPhones toch anders ligt, omdat daar ook een telefoonnummer bij komt. In veel landen kan je niet zomaar een lokaal nummer aanschaffen, zonder uitvoerige identificatie.

  2. Ben benieuwd hoe snel de EU hier aan gaat meedoen.
    Jasper, ook met alleen data werk je met een telefoonnummer. Als je de Simkaart namelijk in een telefoon duwt kun je er gewoon mee bellen (en het apparaat moet zich natuurlijk daarmee ook identificeren op het mobiele netwerk).

  3. @Dennis: met een datasim heb je idd ook een telnr, dat is echter alleen bedoeld voor aanmelding en identificatie op het netwerk. Je kunt er echter niet mee bellen.

  4. Origineel geplaatst door Dennis
    Ben benieuwd hoe snel de EU hier aan gaat meedoen.
    Jasper, ook met alleen data werk je met een telefoonnummer. Als je de Simkaart namelijk in een telefoon duwt kun je er gewoon mee bellen (en het apparaat moet zich natuurlijk daarmee ook identificeren op het mobiele netwerk).

    Dat is gewoon niet waar. Als ik de sim van mijn iPad in een iPhone doe kan ik daar niet mee bellen. Die zijn wel geregistreerd op hetzelfde telefoonnummer trouwens.

  5. Het klinkt allemaal leuk, maar er is natuurlijk meer nodig dan alleen een “dynamische” SIM. Ook in het netwerk en backends dienen zaken aangepast te worden, Vooral bij facturerings systemen gaat dit natuurlijk hilarisch lastig worden om even aan te passen.

  6. En zo worden de telco’s nog meer in de rol van utiliteitsbedrijf geperst. Apple kan ze gewoon tegen elkaar uitspelen: ze zetten de voordeligste bovenaan in het keuzescherm. Vodafone een paar Mb’s meer voor hetzelfde geld? Hup, KPN naar de 2e plaats.

  7. @Onno: Goed punt, maar hebben diezelfde telco’s de consument al niet jaren uitgebuit? Ik vind het niet erg dat er op deze manier weer extra concurentieprikkels ontstaan. Dit is weer een verandering waar men juist van moet profiteren. Laat maar komen in de iPhone!

  8. Waarom kost hij nu 399 euro?

  9. Origineel geplaatst door justin
    Waarom kost hij nu 399 euro?

    Dat is de iPad Air. De instapprijs van de iPad Air 2 is 499 euro

  10. De iPads voor de VS en UK hebben een vaste simkaart die op de print vast zit. Is dus niet verwisselbaar. Voor de rest van de wereld is er een andere iPad met een simtray.

  11. Hopelijk komt deze oplossing ook in de iPhone en dan liefst wereldwijd, maar in ieder geval in Nederland.

    Wat de netwerproviders niet willen en wat de regering tot nu toe niet is gelukt, gaat Apple misschien wel lukken: concurrentie ipv. prijsafspraken en daardoor een beter aanbod voor de consument.

  12. Apple doet dit niet voor de consument. Het zal wel een nieuw verdienmodel zijn. Ze gaan de winst van de telco’s afromen. Die willen niet inleveren. Dus de consument gaat de rekening betalen.

  13. Het begin van het verhaal doet me denken aan de EU mogelijkheid LBO, wat behalve in Slovenië maar niet van de grond wil komen. Maar dan niet voor roaming, maar lokaal.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.