Reacties voor: Signal RP One: iOS-controller lijkt op Xbox 360-gamepad

De RP One is een nieuwe iOS-gamecontroller die met Bluetooth verbindt. Het apparaat lijkt verdacht veel op de gamepad van de Xbox 360.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 11 reacties

  1. Weer 100 euro voor een controller. Geef mij de optie om mijn ps3 controller te gebruiken want die is én goedkoper én ligt nog eens veel beter in de hand.

    Of als het echt niet anders kan, maak het mogelijk via de jailbreak zodat de controller zich voordoet als zijnde een mfi-controller.

  2. Ik heb zo’n vermoeden dat Apple een behoorlijke hand heeft in de prijsstelling van de controlers. Lijkt mij niet dat de fabrikanten zelf een dermate hoge prijs vragen voor die dingen als de xbox en PS controlers een dikke 40 euro lager liggen.

  3. Hebben ze die layout nu vanwege eventuele patenten aangepast ofzo? Die layout van de xb360 controller is natuurlijk niet voor niets zo gekozen (en goed/best bevonden door gamers).

    Waarom kan er niet gewoon iets gemaakt worden waarbij je de bestaande controllers (xbox/ps) kan gebruiken? Lijkt me technisch toch niet onmogelijk, of is die SDK zodanig anders dat dit niet gaat lukken?

  4. Origineel geplaatst door Marco
    Waarom kan er niet gewoon iets gemaakt worden waarbij je de bestaande controllers (xbox/ps) kan gebruiken?

    exact! 🙂

  5. Eens maar in jailbreak land zijn er al wel dergelijke mogelijkheden (aangaande pairen van bijv ps3 controllers).

    Indien een developer de moeite neemt om het mogelijk te maken te pairen met bijv een wiimote of ps3 controller dan is met de laatste beta (handmatige install) van BtStack om deze ook weer op IOS7 te gebruiken.

    Maar helaas is de normale bluetooth stack van apple te beperkt en dient derhalve de hardware een oplossing te bieden (lees deze SPECIALE gamecontrollers)

  6. @Patrick: Dus Blutrol (wat ik vroeger wel eens gebruikte) komt ook naar iOS 7 en dan kan de PS3 controller worden gebruikt?

    Komt er ook een tweak dat de controller als zijnde ‘native’ wordt herkend ookal is btStack geladen?

  7. @Arjan95: die van de PS4 nog beter :p

  8. @MrBramme: met een jailbreak kun je de ps3 controller gebruiken

  9. Het lijkt er op dat óf de fabrikanten elkaar heel goed in de gaten houden, óf Apple een prijsbeleid verplicht voorschrijft, want tot nu toe hebben alle MFI controllers dezelfde prijs. Jammer. Ik hoop maar dat er snel Chinese kopiën op de markt komen. Zelfs als die erg slecht blijken te zijn, helpen ze wel de prijzen te drukken naar meer normale niveau’s.

    Het zou nog mooier zijn zoals hierboven al in diverse reacties is aangegeven, als dmv. een jailbreak tweak een standaard Xbox of PS3/4 controller als échte MFI controller gebruikt kan worden. Dat is iets wat volgens mij nog niet kan, de genoemde oplossingen emuleren allemaal een iCade of soortgelijke oplossingen. En daardoor kun je het nog niet gebruiken bij MFI games.

  10. Origineel geplaatst door Marco
    Hebben ze die layout nu vanwege eventuele patenten aangepast ofzo? Die layout van de xb360 controller is natuurlijk niet voor niets zo gekozen (en goed/best bevonden door gamers).

    Deze layout is gekozen door apple en daar mag niet aan gesleuteld worden als je een mfi certificering wilt.

  11. Vandaag even het nodige getest qua emulators en kan 100% bevestigdn dat met laatste beta van btstack de wii mote met of zonder classic controller goed werkt op ios 7.0.4 icm ipad mini retina voor alle emulators van robert broglia. Alleen ifba, ook al heeft het ondersteuning voor btstack lijkt nog niet te werken helaas.

    Arjan ik zeg dat er alternatieven zijn … Zij het in jailbreakland. Wat ook betekent dat ik niet zeker weet of code die in de appstore apps (lees games) staat uberhaupt kan/mag verwijzen naar apis die btstack bijv zou aanspreken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.