Reacties voor: Grote update van Signal maakt chatapp meer vertrouwd

Veel functies overgenomen van WhatsApp
Chatapp Signal wint de laatste tijd flink aan populariteit. De nieuwste versie van de chatapp voegt veel vertrouwde functies toe die we al kennen van WhatsApp, zoals het instellen van een gespreksachtergrond en contactsuggesties in het deelmenu.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 13 reacties

  1. Dat signal nu opeens “populair” wordt komt alleen maar doordat buiten Europa whatsapp data met Facebook gaat delen. Dus dit in in nl niet heel erg relevant. Daarnaast zal je als je het doet constant moeten switchen tussen whatsapp en signal.

  2. Origineel geplaatst door Maarten
    Dat signal nu opeens “populair” wordt komt alleen maar doordat buiten Europa whatsapp data met Facebook gaat delen. Dus dit in in nl niet heel erg relevant. Daarnaast zal je als je het doet constant moeten switchen tussen whatsapp en signal.

    Dus jij gelooft Mark op zijn woord dat dit nooit gaat gebeuren? Iets waar ze miljarden aan verdienen en een boete krijgen van een paar miljoen als ze het wel doen? Mensen denken dat de EU alles kan tegenhouden. Mensen die dit geloven moeten maar eens bedenken wat Facebook in het verleden gedaan heeft om info binnen te halen. Ben al jaren van Facebook en Whatapp af. Geen dag spijt van. De wereld is veel beter af zonder Facebook en Whatsapp!

  3. Origineel geplaatst door Maarten
    Dat signal nu opeens “populair” wordt komt alleen maar doordat buiten Europa whatsapp data met Facebook gaat delen. Dus dit in in nl niet heel erg relevant. Daarnaast zal je als je het doet constant moeten switchen tussen whatsapp en signal.

    Jij vertrouwd dus blind op Facebook. Want in NL gaat dit niet gebeuren…

    Het punt is dat veel mensen Facebook niet meer vertrouwen op basis van hun statements. Dat vertrouwen is compleet verdwenenen aangezien ze in het verleden meermaals privacy uitglijders hebben gehad en het überhaupt niet zo’n privacy vriendelijk bedrijf is.

    Ik stop het gebruik van Whatsapp per 7 februari 2021.

  4. Ik hoop dat zij ook de mogelijkheid gaan toevoegen om automatisch alle ontvangen foto’s op te slaan, net zoals nu in WhatsApp kan.

    Daarnaast ben ik heel benieuwd hoe de resolutie van ontvangen foto’s zich verhoudt t.o.v. Whatsapp. Iemand die hier kennis van heeft?

  5. Mijn moeder zei me: ik stuurde je vader een foto van een USB stick om te vragen of ze deze moest bewaren (ze gaan verhuizen). Deze foto had ze per whatsapp gemaakt en verzonden.

    Vreemd genoeg, een dag later kreeg mijn moeder op haar Facebook allemaal USB reclame. En ze heeft het niet via Google gezocht maar gewoon een USB die ze in huis had liggen een foto van gemaakt en verzonden via whatsapp.

    En dan maar zeggen dat whatsapp en Facebook niet delen in de EU? Ik geloof er in ieder geval NIETS meer van!

  6. Ik probeer van WA af te komen, dus ben ik veel mensen in m’n adresboek aan het benaderen om signal te installeren. Gaat nog wel ff duren, maar het begin is er. Een veel gestelde vraag is of het mogelijk is om de inhoud van een chat in WA te importeren in signal. Weet een van jullie of dat mogelijk is? En zo ja, waar ik de handleiding kan vinden?

  7. @Bart: Zeker niet. Krijgen ze de data niet via whatsapp dan krijgen ze het wel op een andere manier.

    Alleen deze discussie was er ook toen Facebook whatsapp kocht. Toen moesten we met z’n alle naar telegram. Uiteindelijk deed maar een kleine groep dat en een deel is ook weer terug.

    Ik ben het er niet mee eens wat er gebeurt, maar ik geloof dat privacy tot op zekere hoogte een illusie is. Wil je echt privacy van moet je weer terug gaan naar de postduif

  8. Denk wel. Signal is privacy technisch stukken beter dan whatsapp. Echter ook die servers staan in de VS. En het is een Amerikaans bedrijf.

    Dus ik heb gekozen voor Threema. Klein. Europees. En je moet er voor betalen. Met geld en niet met je privacy.

  9. Als ze nu ook zorgen dat je met 2 nummers op 1 gsm kan gebruiken net zoals whatsapp dan is het nog beter

  10. Laten we weer gewoon sms’en 😜

  11. @Peter: dat is wel de enige waterdichte manier. Dat de concurrenten van WA uiteindelijk zo goed zijn en blijven is namelijk ook erg de vraag.

  12. @Maarten: Ik ga er niet vanuit dat WhatsApp/Facebook niets met mijn gedragsgegevens doet (lees metadata), en blijkbaar terecht.

  13. @Leo: dat geloof je toch zeker zelf niet? SMS’en is zo onveilig en bovendien zo verschrikkelijk makkelijk voor de autoriteiten om te onderscheppen. Het is niet versleuteld.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.