Reacties voor: Siemens laat gehoorapparaat inzoomen met iPhone-app

Siemens heeft nieuwe gehoorapparaten aangekondigd, waarbij je een microfoon (easyTek) rondom je nek draagt. Er hoort een iPhone-app bij.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 4 reacties

  1. Het MFI programma voor gehoor toestellen doet nog niet zo veel. De Resound Linx schijnt problemen te hebben met bluetooth waarbij de verbinding wegvalt en moeilijk is te herstellen. toen ik Resound ernaar vroeg werd het eerst ontkend en vervolgens kreeg ik niemand meer te pakken.

    Gehoortoestellen is een flinke money spinner voor de leveranciers, steeds meer oude mensen en zo. Toch is de audio kwaliteit zeker voor muziek liefhebbers nog niet zo bijzonder. Ik had gehoopt dat Apple daar meer aandacht aan zou schenken maar voorlopig dus nog niet….

  2. Mooie ontwikkelingen! Ondertussen zijn de hoorapparaat fabrikanten en Bluetooth werkgroep druk bezig betere (energiezuinigere) standaarden te maken.
    Totdat daar wat bruikbaars uit komt is de beste oplossing zo’n ding om je nek.
    Ik heb er al jaren eentje van Phonak.
    Perfect stereo Bluetooth geluid van mijn TV, Laptop en vooral iPhone.
    Het grote nadeel van de Phonak ‘hanger’ is dat de microfoon veel slechter is dan die in de iPhone, waardoor ik geregeld te horen krijg dat ik slecht te verstaan ben.
    En die van Siemens werkt natuurlijk weer niet met mijn Phonak hoorapparaten.
    Maar nu kan Phonak niet achter blijven en kan ik steeds meer en steeds beter horen door die verbeteringen.

  3. Handig apparaat maar waarom moet dit zo schofterig duur zijn. Ik vind het rond uit schandalig dat überhaupt de prijzen van hoortoestellen meestal erg hoog zijn. Er zit niets bijzonders in een dergelijk apparaat en de kostprijs zal hooguit een paar tientjes zijn. Ik vindt het een grote oplichterij en hoop van ganse harte dat hier eens een keer verandering in komt.

  4. Een mooie ontwikkeling !
    Als Audicien (Hoortoestelspecialist) werk ik dagelijks met deze technieken.
    Phonak en ReSound lopen qua innovatie écht voorop.
    Phonak heeft zijn ROGER pen; een fantastische uitvinding in een device met het formaat van een schrijfpen. Draadloze communicatie met hoortoestellen is hierdoor mogelijk geworden (geluid streamen vanaf je TV, mob.telefoon en te gebruiken als conferentie-microfoon).
    ReSound de Linx, onze klanten kunnen er echt veel Beter mee Horen en verstaan dan ooit ! Ook heeft ReSound zijn Unite-serie (streaming).
    Duur ? Hoortoestellen zijn mini-computers die een nauwkeurige aanpassing nodig hebben, ook nazorg is noodzakelijk.
    Dat kost vaak veel tijd en hoortoestellen krijg je altijd eerst op proef. Het duurt soms maanden voordat er iets verkocht gaat worden ! Hoezo duur ?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.