Reacties voor: iPod Shuffle-oordopjes werken maar deels op de iPhone

De oordopjes die je bij iPod shuffle en de iPhone krijgt zijn onderling niet uitwisselbaar. De chip in de oordopjes van de iPod shuffle blijkt ook al in een eerder uitgebrachte set oordopjes te zitten.

Reacties: 36 reacties

  1. Ik snap wel niet wat er zo bijzonder aan ditt apparaat is? Heeft Apple niks beters te doen? Ik wil helemaal geen aankondigingen horen, want das lame.

  2. Wat raar dat die volume knoppen niet werken op de iphone…

    Weet iemand toevallig of je garantie hebt op die oordopjes? Die van mij begonnen na 3 maanden te kraken…

  3. Dit vroeg ik me ook al af ja.
    Opzich wel te verwachten dat het niet allemaal werkt op de iPhone.
    Ik wacht eigenlijk op een headset met microfoon, vorige/volgende en volume +/- functionaliteit.
    Dus de iPhone headset met volume +/-.
    Iets waar ik ook al op hoopte voordat de Shuffle werd aangekondigd.

  4. Ik heb deze gekocht maar ik baal er echt van dat de volume knoppen niet werken.

  5. Ik heb dus ook van die nieuwe oordopjes gekocht omdat ik mijn oude kwijt ben geraakt. Vind ze erg tegenvallen omdat ze niet goed werken op de iphone, had wel beter van apple verwacht, zeer slechte zet!

  6. Is toch logisch dat die volume knoppen niet werken? Die aders ofzo zitten toch ook niet opd e iphone toen die werd gemaakt. En die ipod nano 4g oordopjes volume knopjes werken toch ook niet op de iphone?

  7. kan iemand het uitleggen waarom het volume knop niet werkt op een iphone???? of mot ik ff w88 op iphone OS3 ???

  8. @icegodd:

    Je “mot” helemaal niks :p
    Maar ik denk het licht aan de bedrading, zoals hier eerder al aangegeven.
    Wie weet komt er wel een iPhone variant bij de 3e generatie iPhone… wie weet.
    Daarnaast zou ik de oordopje nu ook niet willen gebruiken zo zonder mic.
    Heel onhandig als iemand belt…

  9. Het is hetzelfde verhaal als de nieuwe in-ear headphones met afstandbediening. Dan werkt ook alles behalve het volume (op je iPhone 3G).

  10. Had van de week die Apple In-Ear gehaald vanwege dat knopje en die mic en ik wou perfect geluid maar ik was diep teleur gesteld.

    De Standaard oortjes van de iPhone zijn nog beter dan die In-Ear, Oké de In-Ear zijn mischien helderder maar als je de bas hebt en je maakt een schaal van 1 tot 10 zit die In-Ear bij -2 of zo en die Standaard bij 2.
    Ik heb ook gewoon Bose In-Ear maar die bas is weer 8.

    Ja misschien zeur ik te veel maarja ik heb ze gewoon terug gegeven en kreeg gewoon al me geld terug.

  11. dat is bisnis mensen!

  12. Correct me if I’m wrong, maar volgens mij heeft iPod Nano 4G ook Voice over, het is een ‘accessibility’ optie die je handmatig aan moet zetten.

  13. Er staat dat de spraakfunctie op geen enkel ander apparaat werkt waaronder ook de iPhone met OS 3.0 valt. Zijn de volume knoppen met OS 3.0 dan wel te gebruiken op de iPhone?

  14. @ Tales:
    Toegankelijkheid:
    Met gesproken menu’s hebben luisteraars de mogelijkheid veel van de namen van menu’s, titels en artiesten te horen zonder naar het scherm te hoeven kijken.

    Je hebt dus gelijk, raar dat deze functie dan niet met de oordopjes werkt.

  15. @ppl: Ik heb getest met 3.0 en het antwoord is: nee, volumeknoppen werken ook niet. De tabel geldt dus voor iPhone OS 2.x en 3.0.

  16. Niet alles werkt: op de iPod shuffle heb je niets aan de microfoon en op de iPhone werken de volumeknoppen NIET en je kunt er ook niet mee bellen.

    Ik heb die nieuwe Headset + iPhone 3G en kan er wel mee bellen…
    Maar hoor je als je te headset te dichtbij je telefoon houdt wel een raar geluid (mobiel dataverkeer en speakers).

  17. Ik heb in Amerika de Backbeat 906 besteld en hoop ik volgende week binnen te krijgen, Bluetooth met dongle dus geen geklier met draden en behind the ear bevestiging. Ben erg benieuwd of ze voldoen. Wat ik heb gelezen zou de dongle overbodig zijn als 3.0 komt, weet iemand dat??

  18. En hoe zit het met de nieuwe in-ear oordopjes van Apple? Werken deze wel met volume en volgend nummer op de iPhone?

  19. Is het niet makkelijk na te gaan of de volumeknoppen hardwarematig of softwarematig beperkt zijn?

  20. Origineel geplaatst door icegodd
    kan iemand het uitleggen waarom het volume knop niet werkt op een iphone???? of mot ik ff w88 op iphone OS3 ???

    je “mot” beter lezen vriend.. er staat dat dat niet werkt.

  21. @Jochem Oldemans:
    Als ze helemaal niet meer werken, maar geen schade hebben krijg je normaal gewoon nieuwe zolang er garantie zit op het toestel waarbij je ze gekregen hebt.

  22. ben benieuwd of ze onder de 40,- kosten?
    zuigers :p

  23. Origineel geplaatst door Simon
    @Jochem Oldemans:
    Als ze helemaal niet meer werken, maar geen schade hebben krijg je normaal gewoon nieuwe zolang er garantie zit op het toestel waarbij je ze gekregen hebt.

    Idd wij nemen ze dan binnen het jaar terug mits ze bij ons gekocht zijn.

  24. Om even de vragen te beantwoorden. De volume knoppen werken niet op de iPhone, omdat de iphone nog een ‘oude’ hoofdtelefoon ingang heeft. De nieuwe iPod nano, touch hebben dit niet. Kijk maar is naar je poort die er in gaat. Je ziet die witte randjes erin, de iPhone komt er 1 tekort. Daarom werkt de volume knoppen niet. Dit geld ook voor de nieuwe in-ears. Het geluid werkt wel, het pauze en volgende ook, maar de volume niet.

  25. Nou moet ik zeggen dat de oortjes die ik bij mijn iPhone 3G kreeg het nooit gedaan hebben, de microfoon tenminste. Maar gekocht in Brussel, twee weken na uitkomen. Te ver voor reclameren en bewijs maar dat jij m niet gesloopt hebt. ;-(

  26. @Daniel van den Berg: Die vergelijking klopt alleen niet. De 3,5 mm jacks van de headset van de iPhone 3G en die van de nieuwe iPod Touch zijn met elkaar vergeleken en kwamen geheel overeen. Er missen geen ringen en er mist ook niets in de ingang van de iPhone. Die 3 plateaus zijn namelijk voor linkerspeaker, rechterspeaker en microfoon. Wat waarschijnlijker is, is dat er in de knop van de headset het e.e.a. aan codering van de signaaltjes anders is wat de hardware van de iPhone niet snapt. Ik had gehoopt dat het een kwestie was van software maar het lijkt hardwarematig te zijn. Ondanks dat is het goed mogelijk dat Apple het simpelweg niet heeft ingebouwd in OS 3.0 en het bijvoorbeeld voor 3.1 of een ander kleine update bewaard. Ik verwacht eerlijk gezegd dat bij de iPhone straks met 3.0 we meer gaan hebben aan bluetooth headsets nu ook dat a2dp wordt ondersteund. Laten we hopen dat daar wel de volume mee werkt.

  27. De oordopjes die je bij de iPhone 3G krijgt hebben ook de functie voor naar het volgende nummer te gaan. 1x klikken telefoon opnemen pauze/afspelen 2x klikken volgende nummer. helaas kun je hem niet harder en zachter zetten.

  28. Het hele verhaal gast ook op voor de laatste in-ear koptelefoons van Apple, die van €79,- volgens mij…

  29. Moet je kijken 79,- ….ben je niet gek als je die koopt of ..?

  30. Origineel geplaatst door Marc
    Het hele verhaal gast ook op voor de laatste in-ear koptelefoons van Apple, die van €79,- volgens mij…

    En dan zijn ze nog wit ook…

    Heeft dit oordopjes-verhaal trouwens niets te maken met die rare chip die in de iPod Shuffle (Dat laatste model “dat kan praten”) te maken? Ik heb er laatst ook al wat over geschreven…

    Sources at a headphone manufacturer confirmed today to BBG that new iPod headphones do use a proprietary chip available exclusively through Apple.

    However, it’s described as a “transmission” chip, suggesting that its role is not authentication or digital rights management, even if the result is to encourage manufacturers to pay an “Apple Tax” to license technology that allows their products to be used with iPod equipment.

    Zie dviate.eu/blog/show/id=39362103/blogid=0336236/title=no-drm-on-the-new-ipod

  31. Wat betreft de ondersteuning in OS 3.0, wat er momenteel in omloop is, is natuurlijk een ontwikkel-versie en is nog niet de uiteindelijke versie (de “previews” op deze site gaan ook vergezeld van een disclaimer dat het allemaal nog kan veranderen). Dat het nu niet werkt met “OS 3.0” zegt dus niet zo vreselijk veel, behalve dat de ondersteuning niet in de huidige pre-release zit.

    Het zou mij eerlijk gezegd verbazen als de decodering van de controlesignalen uit de hoofdtelefoontjes hardcoded in de apparaten zit (misschien bij een iPod Shuffle van een paar tientjes, maar toch hopelijk niet bij een iPhone van een paar 100 euro). Ik verwacht eigenlijk dat de iPhone met software-versie 3.0 alle functies van alle hoofdtelefoontjes gewoon ondersteunt (afgezien dan van de voice over, dat is meer een feature van het apparaat dan van het hoofdtelefoontje). Misschien zelfs wel bij een tussentijdse update (kan me voorstellen dat er nog wel een versie 2.2.2 uitkomt, voor de zomer).

    Aan de andere kant heeft Apple wel vaker teleurgesteld bij schijnbaar triviale aanpassingen in de software (of dat dan komt omdat het toch ingewikkelder is dan het lijkt of omdat Apple het om anderen redenen niet mogelijk wil maken…)

  32. ik teste gelijk de oordopjes van de shuffle in mijn iPhone: toen ik van een andere tel naar mijn tel belde hoorde ik wel mijn stem, alleen dan in de eigen oordopjes en niet bij de ‘ontvanger’ die hoorde niks. Dat ik mijn eigen stem in mijn oordopjes hoorde kan toch alleen maar verklaren dat er WEL een mic in de shuffle-oordopjes zit? Maar dat ie alleen niet goed werken met bellen (software?) Ik kon trouwens wel opnemen door op de grote middelste knop te drukken van de oordopjes van de Shuffle en weer ophangen (waarbij de muziek weer verder ging) op de iPhone.

  33. Origineel geplaatst door Guillaume
    De oordopjes die je bij de iPhone 3G krijgt hebben ook de functie voor naar het volgende nummer te gaan. 1x klikken telefoon opnemen pauze/afspelen 2x klikken volgende nummer. helaas kun je hem niet harder en zachter zetten.

    zijn die dingen nog te krijgen eigenlijk ik ben er al heel lang naar opzoek… de iphone oordopjes dan

  34. Kortom het is dus nog niet duidelijk of het het gaat om een softwarematige of hardwarematige beperking voor de volumeknoppen icm de iPhone?

  35. Er zit wel degelijk een Mic in, alleen de volume toetsen doen het niet op mijn 2G.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.