Reacties voor: Shortcuts Sunday #3: URL’s uitvouwen of korter maken

Met Siri Shortcuts en de Opdrachten-app is heel veel mogelijk, waaronder slim omgaan met linkjes. In dit derde deel van 'Shortcuts Sunday' laten we zien hoe je een link langer of juist korter kan maken. Dat maakt het delen van linkjes wel zo overzichtelijk!
Andy Van Roosendael -

Reacties: 11 reacties

  1. Ik vind deze rubriek een leuke toevoeging, maar kleine feedback: de introtekst tot ter zake wordt gekomen is wel erg lang..

  2. Ja, ik ben het eens met @Jensen. Ook wordt de strekking van de intro tekst vaak herhaald, dat vind ik vermoeiend.

  3. Bedankt. Leuke rubriek. Leuke shortcut ook. Heb zelf al behoorlijk geexperimenteerd. Heb nu zo’n 25 shortcuts in gebruik. Wat ik nog niet ontdekt heb is of/hoe je een shortcut automatisch op een vast tijdstip kan activeren. Bijv automatisch om 9 uur mijn dagoverzicht afdrukken op het scherm. Kan dat?

    • @Arnoud: Nee, dat kan niet, maar misschien voegt Apple dat toe in een volgende update.

      • @N.: dank. Ja dat zou mooi zijn.

        @Andy: zou je een keer aandacht willen besteden aan het maken/bijhouden van overzichten/statistieken via Opdrachten? Ik zag op een van de sites een opdracht om fuel (prijs en liters) bij te houden mét een grafiek.

        Er zijn lego zaken die ik zou willen bijhouden. Maar je hulp met een paar goede basisroutines zou fijn zijn.

  4. Ik ben ook eens gaan spelen met RoutineHub icm UpdateKit, wat is dat ideaal zeg! Heb deze simpele shortcut gemaakt die simpelweg een aantal shortcut-sites kan openen: https://routinehub.co/shortcut/385

    Erg geinig om mee te spelen! 👌🏻

  5. @Wendel:Haha dat treft. Ik ben dus RetroModNES van Reddit. 🙂
    Heb net je nieuwe geüpdate Shortcut gepost daar, check maar even.

    https://www.icloud.com/shortcuts/f97a5ad66f9f40cc97318e4942d63272

  6. Kan iemand mij helpen met het maken van een opdracht?

    Ik wil eigenlijk dat de opdracht:
    -bluetooth aanzet
    -flitsmeister app wordt geopend en op de achtergrond laat draaien
    -spotify app wordt geopend

    Ik hoop dat iemand bij kan helpen.

  7. @Arnoud: Was een weekje met vakantie dus mijn excuses voor het late antwoord. Ik wil dit zeker eens bekijken maar kan geen beloftes maken wanneer. Momenteel zeer druk dus heb even andere dingen in het vooruitzicht. Ik zag dat Wendel je al op goede weg gezet heeft, zijn opdracht lijkt me zeker een mooie start om zelf even aan de slag te gaan.

    TIP: Om beter te begrijpen wat een bepaalde actie of een reeks acties doen kan je hier steeds de actie “snelle weergave” achter zetten. Zo krijg je een voorbeeld van het resultaat van een bepaalde actie(s). 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.