Reacties voor: Shortcuts Sunday #2: Automatische notificatie van aankomsttijd

Met Siri Shortcuts en de Opdrachten-app is heel veel mogelijk, waaronder automatische tekstberichten. In dit tweede deel van 'Shortcuts Sunday' laten we zien hoe je iemand automatisch op de hoogte kan stellen van je aankomsttijd. Handig als je onderweg bent!
Andy Van Roosendael -

Reacties: 30 reacties

  1. Hey dat is jammer. Ik dacht dat we de Sonos shortcut mochten verwachten!? What happend?

  2. Bedankt. Alleen voegt deze shortcut de tekst als een tekstbestand aan het bericht toe. Je kan ook de een na laatste stap weghalen en de magic variabeles toevoegen aan de laatste stap.

  3. Zelf zou ik het ook handig vinden als je opdrachten zou kunnen activeren op basis van locatie, tijd, afspraak enz. Ipv ze actief te activeren. In dit geval zou je opdracht kunnen laten activeren wanneer je een bepaalde goe-fence passeert.

  4. @Robin: Dat kan momenteel helaas niet. Misschien voegt Apple het in een volgende update van de Opdrachten-app toe.

  5. Thanks voor de duidelijke uitleg. Jammer dat wanneer je een ontvanger niet invult je altijd zelf die stap nog moet zetten. Wanneer ik Siri de opdracht geeft mijn ETA te versturen zal er altijd nog een handeling aan te pas moeten komen. Juist tijdens rijden, waarmee ik hem waarschijnlijk ga gebruiken, is dit niet fijn.

  6. Origineel geplaatst door Lorenzo
    Bedankt. Alleen voegt deze shortcut de tekst als een tekstbestand aan het bericht toe. Je kan ook de een na laatste stap weghalen en de magic variabeles toevoegen aan de laatste stap.

    Dit heb ik gedaan, maar het proces stopt voordat het bericht ook daadwerkelijk verzonden wordt. Hoe kan dat?
    Laat maar, al gevonden. Moet beter lezen 😁

  7. @Dennis B.: Kan je heel makkelijk oplossen. Zet de actie ‘Dicteer tekst’ voor de actie verstuur bericht. Nu voeg je de variabele ‘Gedicteerde tekst’ toe aan de optie ontvangers bij verstuur bericht.

    Als je nu de Shortcut uitvoert zal je via spraak een contactpersoon kunnen toevoegen waarnaar het bericht verzonden wordt. Zo heb je ten allen tijden je handen vrij.

  8. Zou je in plaats van Waze ook de TomTom Go app kunnen gebruiken? I.e.: is de Waze app hier geschikt voor gemaakt en moet dat dus ook bij de TT app gebeuren?

  9. Leuk, deze had ik ook ongeveer gemaakt. Kwam er ook achter dat WhatsApp geen ondersteuning heeft voor ‘blinde berichten’, die moet je dus echt handmatig versturen. Jammer!

    Ook ik zou graag de mogelijkheid zien om opdrachten te triggeren op basis van locatie en/of tijd. Ik zou bijvoorbeeld graag Do Not Disturb in het weekend willen verlengen, aangezien Apple denkt dat alle mensen op aarde elke dag op dezelfde tijd opstaan. Hopelijk komen dergelijke mogelijkheden in een toekomstige update van iOS of Siri Shortcuts.

  10. Is het mogelijk dat via een shortcuts de aankomsttijd in je agenda wordt gezet? Of vraag ik hiermee het onmogelijke?

  11. Zeer leuke en informatieve rubriek. Ga zo door.

  12. Ik vind het heel een interessante rubriek, maar programmeren is mij wat heftig.
    Heb wel een vraag; zou je het ook zo in kunnen stellen dat je een bericht stuurt naar het contact (die op de bestemming woont) waar je naar toe rijd? Dus niet alleen je partner of een andere vaste persoon?
    Alvast bedankt.

  13. Heel fijn om hier stap voor sta doorheen geholpen te worden.
    Gebruik zo min mogelijk afkortingen en illustreer het beter met voorbeelden (screenprints)
    Dank voor dit initiatief.

  14. Erg fijne rubriek! Tot nu toe heb ik niets met de Workflow/Opdrachten app gedaan, maar met deze tips ben ik toch eens in de app gaan snuffelen en verschillende opdrachten via Siri beschikbaar gemaakt.

    Wat betreft de ETA-opdracht: deze geeft nu de reistijd. Is het mogelijk om daadwerkelijk de ETA hiervan te maken? Dus het tijdstip van aankomst? Nu moet de lezer kijken wanneer het bericht verstuurd is en de reistijd daarbij optellen. Op zich geen probleem natuurlijk. Als ik nu handmatig berichtje naar huis stuur, zet ik daar de eindtijd van mijn navigatie in. Ik zou het super handig vinden als dat via de Opdrachten-app automatisch kan.

  15. Origineel geplaatst door N.
    @Robin: Dat kan momenteel helaas niet. Misschien voegt Apple het in een volgende update van de Opdrachten-app toe.

    Is het wellicht mogelijk om via IFTTT een Siri Shortcut uit te voeren? Met IFTTT kun je triggers op basis van locatie/tijd/Datum etc laten zetten…

  16. Zou dit ook kunnen werken met TomTom GO app? Of kan dit alleen met Waze omdat ze een API beschikbaar hebben gemaakt voor gebruik van external URL?

  17. Alleen jammer dat het nog niet met Whatsapp kan, als ik de berichten app gebruik leest niemand het!

  18. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @Eric de Groot: Dat is zeker mogelijk en heb ik voor mijzelf al gemaakt. Maar het idee van de rubriek is wel dat je er ook zelf een beetje mee gaat stoeien 😉 Dus probeer het eerst zelf werkend te krijgen. Dan kan ik altijd nog mijn opdracht sturen. Succes! (hint: doe iets met de datum …)

    Dank je wel, Jean-Paul! Ga ik zeker mee aan de slag. Het is al fijn om te weten dat het mogelijk is. Zelf maar eens beetje freubelen.

  19. Alhoewel ik het initiatief goed vind, is 1x per week natuurlijk bij lange na niet genoeg om gecompliceerde shortcuts goed uit te kunnen leggen. Voor de mensen die meer interesse hebben zijn er gelukkig een goede Shortcuts groep op Reddit en ook de Siri Shortcuts groep op Facebook duikt veel dieper in de materie.

    https://www.reddit.com/r/shortcuts

    https://www.facebook.com/groups/1348338781970212/

  20. Hoi. Ben blij met de tips. Werkt goed op de iPhone. Maar als ik via de iWatch Siri dezelfde commando geeft dan gebeurt er niks. Iemand een idee?

  21. Ik ben echt heel blij met shortcuts.. kan via siri mn tv aan en uit zetten, sonos harder en zachter enz.

    Ochtend zeg ik tegen mn homepod: goodmorning, theekoker gaat aan, lampen gaan aan. Qmusic gaat spelen op sonos, mn agenda wordt voorgelezen.. goede start van de dag..

    In de nacht zeg ik tegen homepod: to bed, lampen kn de woonkamer gaan uit, tv gaat uit, lampen in slaapkamer gaan aan, niet storen gaat aan. heerlijk dit.. en t werkt altijd!

  22. Ik vind het raar, ook al ben ik nog 60 kilometer van huis, geeft het berichtje aan dat ik binnen 2 seconden (letterlijk) thuis zou zijn.. wat gaat hier verkeerd??

  23. @Michel: heb ik ook! Ik kan ook geen adres invullen bij ‘Haal reistijd op’. Misschien is dat de oorzaak? En wie kan me helpen dit in te vullen?

  24. Het zou wel handig zijn om de shortcut in actie te zien, bijvoorbeeld dmv een video of screenprints.

  25. @Michel: @Remko: Dat mag niet de bedoeling zijn. Hebben jullie een adres ingevoerd bij “haal reistijd op” ? Alleen dan zal de juiste berekening gemaakt kunnen worden. Je adres geef je in als straatnaam huisnummer, postcode gemeente/stad.

  26. @AndyVRD: Het adres haalt ie uit de gps=gegevens van waar ik op dat moment ben..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.