Reacties voor: Shortcuts Sunday #1: Control Center Shortcut met handige knoppen

Wi-Fi en Bluetooth uitschakelen en meer
Met Siri Shortcuts en de Opdrachten-app is heel veel mogelijk, waaronder uitgebreide opties voor het Bedieningspaneel. In dit eerste deel van 'Shortcuts Sunday' laten we zien hoe je allerlei handige knoppen van het Bedieningspaneel sneller kan gebruiken.
Andy Van Roosendael - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 37 reacties

  1. Leuke en handige rubriek! Vooral mee doorgaan!

  2. Leuk dat hier aandacht aan besteed wordt. Ben benieuwd wat er nog gaat komen.

    Misschien een beetje off-topic maar ik heb ook nog een vraag over de shortcuts. Zodra ik de auto instap wil ik dat eerst flitsmeister opent en zodra de app geopend is spotify opent. Ik kan deze volgorde er wel inzetten maar ik moet wel terugkeren naar de opdrachten app om spotify te laten openen. Iemand die hier een oplossing voor heeft?

  3. Jammer dat hij bij apparaat info om 3D touch vraagt. Dat heb ik niet op mijn iPhone 6 😢

  4. Top!! Werkt prima ga zo door!!

  5. (Red.) Toegevoegd dat Opdrachten-app al geïnstalleerd moet zijn en verduidelijkt dat de daadwerkelijke Opdracht bij voorkeur via Safari direct moet worden geopend. Reacties opgeschoond.

  6. Ik zie de Opdrachten app niet op mijn nieuwe Apple Watch. Workflow gebruikte ik eerder wel om websites te bekijken. Waatmr is Shortcuts?

  7. Goed dat jullie dit doen! Wilde al aan jullie voorstellen om aandacht te geven Shortcuts, zijn heel veel handige dingen mee te doen.

  8. Kan dit niet via de workflow app voor de ios 11 gebruikers ? Aub als het kan het daar ook voor een link geven?

  9. Leuke rubriek. Ik was al her en der op zoek naar voorbeelden van opdrachten.

  10. Geweldig, deze aandacht voor de (toch niet zo eenvoudige) shortcuts app. Héél blij mee!

  11. Geweldige rubriek !

    Dat brengt mij gelijk bij een vraag :

    Is het mogelijk een shortcut te maken die je Wi-Fi verbinding locatie gebaseerd automatisch in – en uitschakeld. Bv Wi-Fi uit wanneer je van huis vertrekt, en weer aan wanneer je weer thuis komt ?

  12. Leuk artikel! Hier zat ik op te wachten👌 top!

  13. Super handig!! 👍🏼

  14. Mooie rubriek! Ik wist zelf niet waar ik moest beginnen!

  15. Heel gaaf dat hier aandacht aan wordt besteed. Dank daarvoor.
    Is er ook ergens een leuke starters guide of zo te vinden? Ik vind het nog best ingewikkeld allemaal om zelf een stortcut te bouwen.

  16. Ben er ook blij mee. Ik denk dat veel mensen nog niet realiseren wat er allemaal mogelijk is met Shortcuts/opdrachten. Ben zelf ook veel aan het googlen en heb de opdrachten voor de Sonos al aan de praat gekregen.

  17. @Rednose: Zover ik weet is het (nog) niet mogelijk om een opdracht uit te voeren zodra je op een bepaalde locatie komt. Je kan wel (een deel van) de in dit artikel besproken opdracht gebruiken om wifi in- en uit te schakelen.

  18. Leuk dat dit aandacht aan gegeven wordt!

    Ziet er wel ingewikkeld uit zo’n script als je het wilt bewerken.

    Ik zou eigenlijk een simpele Siri shortcut willen voor Bluetooth aan/uit (werkelijk aan/uit). Iemand een idee?

  19. Tof, ben benieuwd wat er nog meer aan zit te komen! Vraagje: Stop doet nu toch niets anders dan Annuleer?

    Ben zelf ook wat aan het knutselen: https://wendel.nl/shortcuts 👌🏻

    @Mook: https://www.icloud.com/shortcuts/ebcc4ad7c196471dbc98b40d13f7132f

  20. Bedankt voor de leuke reacties.

    Vanaf de volgende weken zal er ook wat technische informatie voorzien worden. Waarom deze opdracht, welke stappen worden gebruikt, enz. De bedoeling is dat jullie er ook mee aan de slag kunnen gaan.

    Even voor de duidelijkheid, momenteel kan je een opdracht niet automatisch activeren of uitvoeren. Er is steeds een handmatige actie vereist. Wel kan je bv. een notificatie op locatie of tijd/datum ontvangen, maar alsnog moet er steeds een handmatige actie gebeuren.

    @Wendel: Goed opgemerkt van je ! Die is inderdaad overbodig en doet niets anders dan de annuleer knop. Zo Zie je maar dat eenvoud siert en je dingen niet ingewikkelder moet maken dan nodig is. 😉

  21. Zelf ik krijg het nu werkend. Top iCulture.

  22. Wat een leuke en welkome rubriek.
    Meteen toegevoegd. Ga zo door 👍

  23. Origineel geplaatst door John
    Leuk artikel! Hier zat ik op te wachten👌 top!

    Helemaal mee eens !

  24. 😀goede actie deze rubriek. Heb ook al wat zitten experimenteren. Nog niet alles wat ik wil lukt. Ik wil elke dag op hetzelfde tijdstip een sms/WhatsApp verzenden. Weet iemand of je dat kan instellen?

  25. Ik kan de inhoud van de shortcut niet bekijken. Maw ik kan hem niet openen om te bewerken. Hoe werkt dit?

  26. Ik heb de app opnieuw opgestart. Nu werkt het wel

  27. Ik snap alleen niet het nut van deze shortcut (behalve dan dat het leerzaam is om te zien hoe het werkt). Want bv WiFi, Bluetooth of mobile data in/uit schakelen vergt minder handelingen als je het via instellingen doet.

  28. Ben ik nou niet zo slim? Ik snap er werkelijk helemaal niks van. Het lijkt me heel nuttig maar ik mis echt een stap voor stap uitleg. Kan ik bijvoorbeeld ook meerdere opdrachten geven in een commando? Zoja…. Hoe dan?

  29. Een Siri shortcut om mijn airpods te verbinden met mijn iPhone of iPad. Youtube kijk ik op mijn iPad en padcasts luister ik op mijn iPhone dus wissel ik regelmatig tussen die twee. Het zou handig zijn als ik gewoon kon zeggen ‘Hé Siri connect airpods’ en dat het dan gewoon werkt. Op internet kon ik daar nog geen recept voor vinden.

  30. Bedankt en ga vooral zo door.

    Ik zou ook graag het aan- en uitzetten van de locatievoorzieningen in deze opdracht verwerken. Hoe krijg ik dat voor elkaar?

  31. misschien iemand hier die het weet, ik heb een actie gemaakt die het huidige nummer ophaalt, en in een afspeellijst zet. als ik de actie start, pakt die altijd een eerder afgespeeld nummer, en wordt het daarna pas vernieuwd. ik moet dus 2 keer drukken om het juiste nummer toe te voegen: de eerste keer wordt een vorige nummer toegevoegd en daarna de juiste.

  32. @Jean-Paul Horn: Bedankt voor je reactie op Mitch’s vraag, ik had namelijk dezelfde vraag. Wel jammer, ik wacht al heel lang op deze optie in iOS en had gehoopt dat het te automatiseren viel.

  33. Origineel geplaatst door Siebren
    Leuk dat hier aandacht aan besteed wordt. Ben benieuwd wat er nog gaat komen.

    Misschien een beetje off-topic maar ik heb ook nog een vraag over de shortcuts. Zodra ik de auto instap wil ik dat eerst flitsmeister opent en zodra de app geopend is spotify opent. Ik kan deze volgorde er wel inzetten maar ik moet wel terugkeren naar de opdrachten app om spotify te laten openen. Iemand die hier een oplossing voor heeft?

    Met het script ‘Toon melding’ krijg je een pop up in beeld waarmee je de opdracht verder kan laten uitvoeren.

  34. @Mook: ja die is er. De snelste is gewoon; hey siri, zet bluetooth uit. Of; hey siri, zet bluetooth aan. Deze wordt nu daadwerkelijk aan of uitgezet. Dus niet gewoon verbroken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.