Reacties voor: Shoppen verschuift van iPad naar iPhone

Struin jij webshops af met je iPhone of met je iPad? Bol.com brengt een trend in kaart die aantoont dat tablets steeds meer terrein verliezen op smartphones.
Lees het complete artikel → Shoppen verschuift van iPad naar iPhone
Lars Paymans -

Reacties: 5 reacties

  1. Bestellen gaat vaak goed, betalen gaat bij de grotere webshops (oa Wehkamp) nog onnodig moeilijk (ideal of telkens cv gegevens invoeren).
    Lijkt me een quick-win, het draait immers om de pecuna’s..

  2. Origineel geplaatst door Harold
    Bestellen gaat vaak goed, betalen gaat bij de grotere webshops (oa Wehkamp) nog onnodig moeilijk (ideal of telkens cv gegevens invoeren).
    Lijkt me een quick-win, het draait immers om de pecuna’s..

    Zodra Apple Pay er is, gaat dat ook als een trein.

  3. Dertig procent van al het verkeer is namelijk afkomstig van telefoons, terwijl dit aantal bij tablets nu op twintig procent ligt.

    Desktops leveren gemiddeld dus nog wel de meeste orders op, …

    Mis in dit verhaal (geldt overigens ook voor het bronartikel) de rol van laptops.

    Kan me er heel weinig bij voorstellen dat 50% van de mensen anno 2015 nog achter een desktop zouden kruipen om iets online te bestellen. Een laptop letterlijk op schoot zie ik dan nog eerder gebeuren, en is ook een natuurlijker alternatief voor een tablet. In dit onderzoek lijken desk- en laptop op één grote hoop gegooid. Jammer, want dat onderscheid zegt toch ook iets over hoe ‘mobiel’ mensen online shoppen.

    Persoonlijk vind ik een iPad nog steeds de gulden middenweg voor online bestellingen. Maar kennelijk ben ik deel van een slinkende minderheid :-/

    Overigens stuurt Bol.com de ontwikkeling (en dus testresultaten) zelf sterk een bepaalde kant op door hun app (en mobiele website) heel erg op smartphone schermen af te stemmen. De iOS app is niet eens universeel, maar puur een iPhone app. Logisch dat mensen dan vaker de iPhone gebruiken, op een iPad ziet een iPhone app er vaak ècht niet uit en dat geldt zeker voor de Bol app. Beetje gekleurde onderzoeksresultaten dus.

  4. @Ferryman: Eerlijk gezegd vind ik online shoppen met iOS een behoorlijk gedoe. Volgens mij zijn veel websites nog niet goed daarop ingesteld. Ik gebruik eigenlijk bijna altijd mijn MacBook.

  5. @Ferryman:

    Dat komt omdat ze wel kunnen zien of iemand een tablet of een smartphone gebruiken of op een computer zitten maar niet of dit een laptop is of een desktop is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.