Reacties voor: Shazam voor de Mac luistert altijd mee, zelfs als hij uit staat

Shazam voor de Mac is handig om in de achtergrond muziek te herkennen, maar de app blijkt langer mee te luisteren dan je misschien denkt. Shazam maakt ook gebruik van de microfoon, zelfs als je de schakelaar voor muziekherkenning uitzet.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. Bovendien is er in macOS geen privacy-instelling om te controleren welke apps toegang gevraagd hebben tot je camera en microfoon, terwijl dat op iOS wel het geval is.

    Dat zou best wel geweldig zijn voor de mac, gezien iedereen met zo’n stickertje op zijn webcam rondloopt. Toch kan je je blijven afvragen of dát voldoende is, aangezien niet alles ‘sandboxed’ is bij macOS.

  2. Al twee keer deze app op mn mac gezet maar zonder resultaat. Geen aanrader dus.

  3. Idem, voor mij geen aanrader op de mac.

  4. Schandalig zeg! Ik voel me niet meer veilig achter mijn Mac zo 🙁
    Wie weet welke apps nog meer meeluisteren?

  5. Niks is gratis.

  6. Volgens mij is dat vette inbreuk op je privacy.Maar je kunt apps dus niet meer vertrouwen als je met een switch je microfoon of camera uit zet…geruststellend gevoel..

  7. Ik kwam een tijd geleden al tot deze conclusie. Ik merkte dat mijn batterij net wat sneller leeg ging en merkte dat het proces `coreaudiod’ relatief veel CPU tijd gebruikte (vergelijkbaar met de windowserver en kernel). Sluit hem daarom ook helemaal handmatig af als ik hem niet gebruik. Mooi dat er nu een update aan komt

  8. Wordt dus ook hoog tijd dat Apple ook een PrivacyPanel in gaat bouwen in het MacOs!

  9. De iPhone maakt via Siri ook gebruik van Shazam. Moeten we ons nu ook afvragen of ze daar ook altijd mee luisteren!

  10. Origineel geplaatst door Arthur
    Volgens mij is dat vette inbreuk op je privacy.Maar je kunt apps dus niet meer vertrouwen als je met een switch je microfoon of camera uit zet…geruststellend gevoel..

    Met de microfoon wel maar de camera is not steeds safe. Deze zit namelijk in de hardware vast aan het lampje

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.