Reacties voor: Shazam nu ook op de Mac met automatisch muziek herkennen

Shazam is nu ook op de desktop te vinden: de OS X-app van Shazam luistert constant naar muziek in je omgeving, een functie die eerder al op iPhone en iPad werkte.

Reacties: 15 reacties

  1. Ik ben zo blij dat iCulture nu ook qua Apple platformen een beetje meer universeel is geworden 🙂

    Shazam geluk gedownload. Is erg handig als je met je Mac ergens bent en je weet niet wat voor liedje er speelt 🙂 Werkt goed trouwens!

  2. @HooijmansNL: Helaas zou dit hier geen nieuws zijn als het een app was zonder iOS-versie.

  3. Gelijk gedownload! Geen vraag gehad naar toegang tot microfoon maar ik zou er ook van uit gaan dat Shazam die niet nodig heeft omdat hij alleen maar systeemgeluiden hoeft te herkennen. Alleen tijdens videogesprekken zou ik me kunnen voorstellen.

  4. Hmm.. diverse nummers geluisterd via youtube en spotify.. Maar vooralsnog werd er niet één herkend.. :/

  5. Shazam vraagt bij mij geen toestemming voor de microfoon. En dat is ook niet nodig. Schijnbaar mag je de app 4 uur gratis gebruiken. Daarna moet je betalen of is de beta afgelopen?

    Origineel geplaatst door Tim
    Gelijk gedownload! Geen vraag gehad naar toegang tot microfoon maar ik zou er ook van uit gaan dat Shazam die niet nodig heeft omdat hij alleen maar systeemgeluiden hoeft te herkennen. Alleen tijdens videogesprekken zou ik me kunnen voorstellen.

    Systeemgeluiden? Dat is toch niet mogelijk zonder SoundFlower of een andere kernel plug-in?

    Edit: ik heb het voor je getest en het is absoluut niet het geval dat systeemgeluid wordt geanalyseerd, dit vindt gewoon plaats via de microfoon. Je moet je muziek hard genoeg zetten zodat de microfoon het herkent (wat nog best goed werkt bij MacBook Pro’s, ondanks de locatie van de mic).

  6. Werkt niet echt goed vind ik, tenzij ik wat fouts doe?

  7. Ok, blijkt toch te werken.

  8. @vroem: Kwestie van je geluid hard genoeg zetten. Niet te zacht. Heb niet getest of er ook een ‘te luid’ bestaat voor de herkenning.

  9. Shazam was al mogelijk op desktops met Windows 8, dus zo uniek was het nou ook weer niet dat het op OS X verscheen. Ik vind de app zo vreemd, Shazam op je desktop heeft je microfoon nodig om de muziek op je desktop te kunnen analyseren! Waarom zo omslachtig en maken ze het niet mogelijk dat Shazam direct vanaf de bron kan analyseren zonder microfoon. Zouden ze ook met de smartphone app moeten doen.

  10. @Bubbly: Dat weet ik zonet nog niet.

  11. Origineel geplaatst door Ralph84
    Waarom zo omslachtig en maken ze het niet mogelijk dat Shazam direct vanaf de bron kan analyseren zonder microfoon. Zouden ze ook met de smartphone app moeten doen.

    Dat is niet mogelijk zonder kernel plug-in. Of Apple’s beveiliging is te sterk of het is simpelweg niet ingebouwd in het OS, maar zonder een kernel plug-in van derden is dit niet mogelijk.

    Op iOS is dat sowieso niet mogelijk omdat Apple het bewust onmogelijk maakt. Zelfs met jailbreak is tot dusver onmogelijk gebleken om direct het geluid op te nemen. Dus bij schermopnames via jailbreak zul je alleen een voice-over horen (microfoon) of geen geluid.

    @HooijmansNL: Dit soort dingen zie ik anders niet langskomen. Topics op het forum over Mac (niet in relatie tot iOS) worden ook gesloten en men wordt doorverwezen naar fora van andere organisaties. Ik begrijp wel dat Mac als toegestane categorie dichterbij komt nu iPhoneclub naar iCulture is geëvolueerd, maar we zijn er nog niet 😛

  12. Ben ik de enige die dit echt compleet overbodig vind.. Op je Mac weet je toch wat je afspeelt?? Het handige van Shazam is juist dat je ergens anders bent en niet weet wat er afgespeeld wordt..

  13. Ik heb nog wel eens old skool de radio aan staan. Of een collega die de dj uithangt. Handige app imo.

  14. Origineel geplaatst door Macer
    Ben ik de enige die dit echt compleet overbodig vind.. Op je Mac weet je toch wat je afspeelt?? Het handige van Shazam is juist dat je ergens anders bent en niet weet wat er afgespeeld wordt..

    Ik luister veel podcasts waarbij de Dj niet altijd de moeite neemt om de tracklist te posten.
    Sinds Shazam samen werkt met grote uitgevers en mp3 portals kan ik makkelijker ontdekken wat er gedraaid wordt.

  15. @Macer: Ik kom met grote regelmaat een video tegen waarin een mooi lied is gebruikt als achtergrondmuziek. Met zo’n app hoef je ten minste niet met je iPhone naast je computer te hangen tot je een resultaat krijgt en dat dan op de computer in kunt typen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.