Reacties voor: Shazam kan met geld uit iFund een abonnementdienst opzetten

Shazam is een van de populairste iPhone-applicaties. Met geld uit het Apple iFund gaan ze bezig met een 'innovatieve' nieuwe feature: een betaaldienst waarbij je voortaan moet betalen voor onbeperkt aantal muziekherkenningen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 49 reacties

  1. Tja het was natuurlijk ook te mooi om waar te zijn dat het programma gratis zou blijven. Erg jammer

  2. ik denk persoonlijk wel meer dan 1 op de 5. ik ken niemand die het niet heeft. alleen jammer dat ie niet alle nummers herkent.

    Tevens denk ik dat het hun ondergang gaat worden als er betaald moet worden.

  3. wat een faal btw dat het geld gaat kosten.

  4. Dus je zult moeten betalen voor het herkennen van muziek of alleen voor de extra features?

  5. Zeg dat het ni waar Is e! Pfff

  6. Hopla, alsof Apple niet genoeg verdiend aan deze app, ben er van overtuigd dat er een groot deel het song koopt via iTunes vanuit de app. Maar als ie betalend wordt, dan zullen er allicht wel andere apps verschijnen die hetzelfde bieden als shazam nu.

  7. Tsja het is wel erg makkelijk !
    maar agh als het geld ga kosten snap ik dat ook wel maar het is jammer voor ons.

  8. Als ze betalend gaan worden, zal het programma direct zakken in populariteit.

  9. Volgens mij komt er een limiet aan het aantal nummers dat je per dag/week/maand/kwartaal/jaar kan laten herkennen. Maar het is toch niet een app die ik dagelijks of wekelijks gebruik. Maakt mij niet uit dus.

  10. Mijn vraag is dan altijd waar is die 12 miljoen gebleven.
    Foutieve investering of gewoon een te groot bad genomen in het geld. Wil best wel betalen voor de app. De bedragen zijn vaak toch niet zo hoog en op deze manier stimuleren we het ontwikkelen van meerdere mooie app’s

  11. Ze moeten gewoon een percentage krijgen van de opbrengst als een nummer via Shazam herkend wordt en vervolgens gekocht wordt op iTunes. Dat zou toch redelijk wat inkomsten moeten genereren. Een betaalde Shazam is ten dode opgeschreven.

  12. Ik hoop dat ze dr kapot aangaan met deze geldbeluste redenen. Shazam moet al miljoenen verdienen aan advertenties en idd, verkoop door de itunes link. Door te sleutelen aan de formule dmv beperkt gebruik wil niet aut. zeggen dat de gebruiker dit accepteert. Laat staan een abo nemen. Jammer van shazam, ik gebruik het dagelijks en het werkt zo goed als foutloos. Zelfs de meest vage elektronische muziek is geen probleem

  13. Ga er echt niet voor betalen..het is niet zo dat ik het dagelijks gebruik ofzo..leuk om nu te hebben..snap ook wel als het geld gaat kosten straks..maar verwacht dan dat misschien nog maar 1 op de 20 het gaat kopen of weet ik veel..dan doet bijna geen hond het meer denk ik.

  14. kunnen ze beter de app eenmalig betaald maken.. dat willen mensen nog wel eens doen, maar betalen om een nummer te herkennen..

    of verzin dan zoiets dat je niet het nummer krijgt te zien in vorm van title/artiest maar laat ze dan perse het nummer moeten downloaden, dan krijg je er iets voor terug, alleen artiest/songnaam, daar zou ik niet voor betalen, als ik de app al had.

  15. spijtig wanneer dit betalend wordt met een abbo. dit zal hun ondergang worden vrees ik!

  16. @Prop:

    Heb jij enig idee hoeveel het kost om een app te maken en te onderhouden? Hoeveel kost het om een site in de lucht te houden? Of denk je dat programmeurs leven van lucht en servers draaien op water ?

    Waar heb jij gelezen dat Shazam miljoenen verdient aan reclame en iTunes links? Ben wel benieuwd kan me er namelijk niets bij voorstellen.

  17. Waardeloos ga echt niet ervoor betalen dan gaat ie bij mij eraf echt een domme zet nu schaf ik via shazam nog weleens een nummer aan. Maar daar kunnen ze strx naar fluiten.

  18. Ik zou gerust een paar euro willen betalen voor de app. Het werkt echt briljant, hij herkent zoveel! Muziek op de radio, in de kroeg, in reclames, in tv-series. Fantastisch. Een abonnementsdienst zie ik echter totaal niet zitten. Waarom koopt Apple Shazam niet op en maakt het een standaard feature op de iPhone?

  19. Als dienst met een abonnement gaat dit nooit lukken denk ik. Daarvoor gebruiken de meeste mensen het te weinig. Het is typisch een app die je slechts soms ‘nodig’ hebt in de kroeg of in de auto.

    Een soort van credit systeem via in app purchases lijkt me dan een betere optie voor Shazam. Dan spelen ze meer in op impuls buys.

  20. @Mark:
    Dat gaat niet werken, je kunt mensen niet dwingen om een nummer aan te schaffen als ze iets opgevraagd hebben. Vraag me trouwens af of dit wettelijk mag, een gedwongen koop van een nummer.

  21. Of het wordt een premium applicatie waar je eenmalig voor moet betalen? In dat geval zijn we blij met onze jailbreak 😀

  22. Origineel geplaatst door Auss
    @Prop: Heb jij enig idee hoeveel het kost om een app te maken en te onderhouden? Hoeveel kost het om een site in de lucht te houden? Of denk je dat programmeurs leven van lucht en servers draaien op water ?Waar heb jij gelezen dat Shazam miljoenen verdient aan reclame en iTunes links? Ben wel benieuwd kan me er namelijk niets bij voorstellen.

    bla bla … standaardverhaal dat programmeren geld kost, kennen we nu wel. Vraag bijvoorbeeld gewoon aanschaf knaken voor de app. Ook aan lui die ‘m nu al hebben .. 50 miljoen x bijv. €1.59. Beter dan het huidige model verknallen en jezelf de vernieling in helpen

    En ik neem maar even voor het gemak aan dat de miljoenen aan inkomsten met 50miljoen gebruikers, de huidige in-app-ads en een eventuele mogelijkheid tot vergoeding voor een itunes link toch zeker realistisch is

  23. Origineel geplaatst door Bob
    Ik zeg, Midomi

    Jup precies!! Ik heb zowel Shazam als Midomi. Gebruikte tot nu toe eigenlijk “altijd” Shazam, mja in dit geval ga ik weer lkkr Midomi gebruiken 😀 Volgens mij is die app trouwens wel omhoog gegaan in prijs t.o.v. vorig jaar of niet??
    en daarnaast… Heb denk ik deze apps maar 3 keer gebruikt in een jaar tijd :p

  24. Apple is enorm hard de Microsoft toer aan het opgaan, geld zuigen uit alles en nog wat!

  25. @Prop:
    Je hebt gelijk. Als een app 79 cent kost is het al te veel als ik de discussies hier volg.

    Dan koopt nog maar 1 miljoen mensen de app. Hoeveel vangen zij dan 1 ton? Dan ben je snel uit de business kan ik je vertellen.

    En miljoenen aan inkomsten van in-app-ads ? heb je materiaal om dat te staven?

  26. @Jan:

    Er zit een vernuftige techniek achter dit project. Shazam is al in 1999 opgericht dus het is geen eendagsvlieg waar even 12 miljoen doorheen is gejast. R&D kost nou eenmaal geld en servers zijn ook niet gratis.

  27. Ahaaaaa !!!! Daar komt de aap uit de mouw…, ik merkte de laatste tijd steeds vaker dat Shazam een nummer NIET herkend …!!!!! Dan doel ik met name op nieuwe nummers.
    Ben het volledig eens met eerdere reacties, als het zover is dat er voor betaald moet worden door een abbo te moeten betalen dan ga ik de app. gewoon verwijderen, want ik ga echt niet voor zoiets betalen joh, ook al is het makkelijk en innovatief. Dan zoeken we het toch op een andere manier…. dus! 😉
    Ennuh, een eenmalige bedrage is niet erg, voor die paar dubbeltjes waar je tegenwoordig al een vernuftig appje hebt..
    Grtz DJ

  28. Origineel geplaatst door Auss
    @Prop:Je hebt gelijk. Als een app 79 cent kost is het al te veel als ik de discussies hier volg.Dan koopt nog maar 1 miljoen mensen de app. Hoeveel vangen zij dan 1 ton? Dan ben je snel uit de business kan ik je vertellen.En miljoenen aan inkomsten van in-app-ads ? heb je materiaal om dat te staven?

    zoals ik al zei, ik neem aan dat dat met 50miljoen gebruikers realistisch is ..

  29. Eén op de vijf iPhone- en iPod touch-bezitters heeft Shazam geïnstalleerd, de gratis applicatie waarmee je muziek kunt herkennen.

    Hoe gebruik je dit programma dan op de iPod touch? Er zit toch geen mircofoon op?

  30. Niet betalen? De meeste zijn gewoon te lang verwend geweest en eraan gewend geraakt dat het gratis is. Dit is een van de beste app die ik ken, maar wat is nu een enkele euro voor zo’n fantastische app?

  31. Mijn meest gewaardeerde app op de iPhone, ik leg er graag 2,69 voor neer. 🙂 Doe dan zo’n constructie.

  32. Jammer, maar begrijpelijk. Skyradio heeft jaren terug al zo’n toepassing: met je phone een 0900 nummer bellen, kostte 1 euro per herkend nummer. Telefoon bij de luidspreker, en je kreeg een sms terug met het herkende nummer. Was geen lang leven beschoren, te weinig verdiensten… Shazam heeft nog veel uitgebreidere functionaliteit, maar of er nog betalende klanten gebruik van gaan maken…

  33. €2.69 is teveel, €2,59 is beter betaalbaar

  34. @Bas:

    Via de Apple headset Kan je hem ook gebruiken;)

    @Barter:

    Eenmalig een euro is geen probleem, het probleem is dat ze er een abbonoment aan willen koppelen…

  35. Zolang ik het sporadisch nog kan blijven gebruiken vind ik het allemaal prima. Dit is over het algemeen toch een app die je af en toe gebruikt? Ik zie dus niet echt problemen hier..

    Overigens lijkt me dat abbo systeem van hun echt **.

  36. Origineel geplaatst door AlexT
    Mijn meest gewaardeerde app op de iPhone, ik leg er graag 2,69 voor neer. Doe dan zo’n constructie.

    echt????(dat het jouw meest gewaardeerde app is.)

  37. @iBoss: @iBoss: @iBoss:

    Zoveel nieuwe muziek ontdekt door deze app. Ok, er zijn apps die ik vaker gebruik, maar wanneer muziek je leven is, is Shazam je beste vriend. 😛

  38. Als het een Abbo is dan koop ik het niet eenmalige prijs wel.
    Ook geen in-app purchrase. Als je dan je reservekopie niet terugzet ben je alles kwijt

  39. Ik wil ook best een euro, max 3 voor het programmatje betalen. Maar een abbonement is gewoon dom. Dan gooi ik ‘t direct van m’n tel af.

  40. Origineel geplaatst door Bob
    Ik zeg, Midomi

    Dat kost alsnog geld? En in de reviews staat dat het slechter is dan Shazam..

  41. Er word veeel geld in gepompt -> app is niet meer gratis

    logica?

  42. Ik vind het een goede app maar ik gebruik het NOOIT. Herkent te weinig wat ik luister ook.

  43. @ jeroen, nee dat is zeker absoluut geen logica

  44. Origineel geplaatst door Bob
    Ik zeg, Midomi

    In een drukke kroeg een nummer laten herkennen:
    Midomi: bijna nooit herkenning (en trager)
    Shazam: bijna altijd herkenning

  45. @Jeroen: zo dacht ik er ook al over… En voor doe enkele keer dat ik het gebruik, ga ik geen Abbo afsluiten…. Dan midomi maar…

  46. Ik zou nooooit geld betalen voor zon applicatie, gebruik het er ook te weinig voor.
    Ben je eerst nog trots met je 1 op 5, een paar dagen later 1 op 100..
    Ik denk dat ze een betaalde en gratis versie moeten maken, geen abo’s.. Maar wat het verschil tussen de 2 moet zijn weet ik niet helemaal..:p

  47. Belachelijk dat het al 12 miljoen dollar heeft gekost!!!

  48. dat ze er wat reclame insmijten en iedereen blij… blijft gratis en zo een banner stoort mij al niet zo erg meer aangezien elke gratis applicatie er zo al honderden heeft….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.