Reacties voor: Shazam, Apple en anderen aangeklaagd over muziekherkenning

Shazam, Apple en talloze andere bedrijven zijn aangeklaagd door Tune Hunter, die beweert een patent te hebben op herkenning van muziek via mobiele apparaten.

Reacties: 16 reacties

  1. Lekker serieus weer…

  2. Tegen zulke grote partijen een zaak beginnen heeft niet zo heel veel zijn lijkt me. Meestal hebben die grote partijen erg diepe zakken, dus spelen ze Tune Hunter er waarschijnlijk zo uit. Tenzij ze natuurlijk echt een goede advocaat hebben en het patent echt wordt geschonden. Ben benieuwd hoe dit afloopt.

  3. @Gonny en natuurlijk weer dank voor je nieuwtje zo op de late avond 🙂

  4. Beetje vreemd, want dit bestaat al lang.
    Maar ze wachten op een flinke verspreiding dus het gaat misschien niet zozeer om principes alswel om g€ld.

  5. Ben dit soort lawsuites verhalen zo zat, die mensen zorgen alleen maar voor vertraging in ontwikkeling. Zelf hebben ze niets. Wordt tijd dat ik ook maar eens wat verhalen en mogelijkheden op papier zet, ga registreren en afwachten of het gemaakt gaat worden en dan suien. hoef ik mijn pensioen ook niet af te wachten.

    i

  6. Komen ze lekker laat mee.. Shazam nagenoeg een jaar zijn gang laten gaan, en dan ineens effe geld willen pakken. Ik hoop dat rechters ook rekening houden met dat soort zaken!

  7. komt hij nu mee

  8. en dan vraag ik mij af waarom er niet over midomi wordt gerept… en er bestaat toch ook zoiets als verjaring… volgens mijn gaan op een bepaald moment alle zaken tegen apple gewoon verjaren omdat het juridisch systeem in amerika het gewoon zat zal zijn om altijd van die nutteloze zaken te moeten doen… 🙂

  9. Origineel geplaatst door ivan
    Ben dit soort lawsuites verhalen zo zat, die mensen zorgen alleen maar voor vertraging in ontwikkeling. Zelf hebben ze niets. Wordt tijd dat ik ook maar eens wat verhalen en mogelijkheden op papier zet, ga registreren en afwachten of het gemaakt gaat worden en dan suien. hoef ik mijn pensioen ook niet af te wachten.i

    Helemaal met je eens. Vooral het wachten totdat een bedrijf succes heeft geboekt met een product of dienst en dan pas sue-en is zo kinderachtig.
    Er zou een termijn moeten komen waarin dat mag, met als voorwaarde dat een bedrijf moet checken of dat patent er al is.
    Maar ook dan, hoe ruim moet je zo’n patent nemen?

    Ik zeg: huilies!

  10. Het aanvragen van patenten door middel van ongeveer allesdekkende omschrijvingen zonder de intentie er verder iets mee te doen zou gewoon eens verboden moeten worden ….

  11. “In het patent beschrijft Tune Hunter een systeem waarbij je muziek kunt identificeren en kopen, met name het markeren van tijd en naam van een radiostation”.

    Volgens mij is dat niet wat shasam (uitsluitend) doet. Als ik zelf een cdtje afspeel (dus geen radiouitzending) herkent ie het ook.

    Blijft wel idioot dit soort dingen. Je verzint een ideetje wat je niet kunt uitvoeren maar registreerd het wel en wacht rustig af totdat een andere partij zijn eigen erop lijkende idee wel kan uitvoeren. Dan ga je ze aanklagen.

  12. Midiomi Ultra doet dit ook.

  13. Ik denk dat ze lekker lang de tijd hebben genomen om hun case te maken voordat ze naar de rechter stappen.

  14. Apple, Samsung, Napster etc. aanklagen.. dan moet je echt een hele goeie advocaat hebben..!

  15. @Dutchskill:

    …of heel dom en naïef zijn

    ik ben benieuwd hover ze komen en of ze stuk voor stuk met succes aangeklaagd kunen worden. Apple heeft de software niet gemaakt.

    Je kan Apple en microsoft ook niet aanklagen omdat er kinder porno op hun systemen te zien valt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.