Reacties voor: Sharper Image brengt klok met iPhone-dock uit (CES)

Sharper Image Roman Clock Speaker is een klok met een ingebouwde iPhone-dock. Een applicatie op de iPhone toont de wijzers en er zit ook een speaker in.

Reacties: 26 reacties

  1. Deze zou ik heel graag willen hebben!

  2. Dit ziet er wel heel stijlvol uit !

  3. Wow, schitterend!

  4. Hebbe! Hebbe! Hebbe! Eindelijk een dock die ik wel op mijn nachtkastje wil hebben.

  5. Dus als je iPhone er niet in zit weet je niet hoe laat het is…

  6. Vind het een beetje nutteloos ma dat kan aan mij liggen?

  7. Heel mooi en heel origineel..

  8. Had liever een aansluiting gehad voor mijn stereo, dan zou ik deze zeker aangeschaft hebben. Ingebouwde speakers in een klok is toch ook niet echt waar je naar op zoek bent…

  9. Wat jammer dat ze nog nooit naar de Romeinse cijfers op een echte kerkklok hebben gekeken. Dat ziet er toch echt anders uit. Zo laten ze merken dat ze er geen verstand van hebben. 😉

  10. Dus als ik ga bellen weet ik niet hoe laat het is ??

  11. @MerlinIII
    goed gezien, maar zijn Amerikanen hè, die hebben geen echt oude kerkklokken. Op horloges zie je trouwens het ook. IIII

  12. @Jean:

    kan toch met een kabeltje?

  13. Mooi! Gadgets zijn altijd leuk 😀

  14. Heel leuke en stoere gadget, maar $60 is mij net iets teveel voor een ‘klok’ zonder wijzers met alleen een built-in iphonedock

  15. @MerlinIII: Op deze klok staan de cijfers correct! Romeinse cijfers hebben namelijk per cijfer maximum 3 keer hezelfde tekens. Hetgene wat jij bedoeld is een Zwitserse afwijking, daarom dat je het vaak op horloges ook ziet. De Zwitsers doen dit bewust foutief enkel bij het getal 4 om te tonen dat het van Zwitserse kwaliteitsmakelij is. Bij de Romeinen, en hun schrift, kwam 4 dus steeds als IV voor.

  16. In het echt dus niet zo mooi 😉

    hier de klok IRL te zien

  17. Origineel geplaatst door Frederic
    @MerlinIII: Op deze klok staan de cijfers correct! Romeinse cijfers hebben namelijk per cijfer maximum 3 keer hezelfde tekens. Hetgene wat jij bedoeld is een Zwitserse afwijking, daarom dat je het vaak op horloges ook ziet. De Zwitsers doen dit bewust foutief enkel bij het getal 4 om te tonen dat het van Zwitserse kwaliteitsmakelij is. Bij de Romeinen, en hun schrift, kwam 4 dus steeds als IV voor.

    De ‘oude Romeinen’ vermeden vaak de combinatie IV voor 4, en gebruikten in plaats daarvan IIII. Volgens sommigen was dit omdat de letter IV de beginletters van de Romeinse oppergod IVPITER vormen. Dit gebruik is voortgezet tot enkele eeuwen geleden, en komt onder andere voor op monumenten en klokken. Een andere verklaring waarom IIII boven IV verkozen werd op klokken is dat er dan een even aantal tekens op de klok wordt gebruikt: 20 I’s, 4 V’s, en 4 X’en. Dit was veel goedkoper te smelten met een mal dan wanneer er IV werd gebruikt: 17 I’s, 5 V’s, 4 X’en. Een derde verklaring is dat de IV ondersteboven (zoals op een klok gebruikelijk is) sterk lijkt op VI (6), daarom koos en kiest men voor de duidelijkheid voor IIII. Als laatste geldt nog dat IIII een zekere symmetrie vertoont ten opzichte van de VIII (8) en XII (12).

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Romeinse_cijfers

  18. Het had zo mooi kunnen zijn. De voorkant is prachtig, maar waarom moeten er dan toch aan de zijkant zo cheap een paar gaatjes zitten voor de boksen? Het past totaal niet bij het design.
    Dat hadden ze ook anders kunnen doen. Nu lijkt het net alsof er “plop” “baf” nog ff boks in is verwerkt. “Ow… moesten er ook nog boksen in?” “Ja de CES is morgen jongens..” “Ow..euh…eureka…poff, gaatjes :)”.
    Wat een afgang zeg.

  19. TOP-design!

    Hier had zelfs Philip Starck trots op kunnen zijn. 🙂

  20. Origineel geplaatst door Benjamin
    Origineel geplaatst door Frederic@MerlinIII: Op deze klok staan de cijfers correct! Romeinse cijfers hebben namelijk per cijfer maximum 3 keer hezelfde tekens. Hetgene wat jij bedoeld is een Zwitserse afwijking, daarom dat je het vaak op horloges ook ziet. De Zwitsers doen dit bewust foutief enkel bij het getal 4 om te tonen dat het van Zwitserse kwaliteitsmakelij is. Bij de Romeinen, en hun schrift, kwam 4 dus steeds als IV voor.De ‘oude Romeinen’ vermeden vaak de combinatie IV voor 4, en gebruikten in plaats daarvan IIII. Volgens sommigen was dit omdat de letter IV de beginletters van de Romeinse oppergod IVPITER vormen. Dit gebruik is voortgezet tot enkele eeuwen geleden, en komt onder andere voor op monumenten en klokken. Een andere verklaring waarom IIII boven IV verkozen werd op klokken is dat er dan een even aantal tekens op de klok wordt gebruikt: 20 I’s, 4 V’s, en 4 X’en. Dit was veel goedkoper te smelten met een mal dan wanneer er IV werd gebruikt: 17 I’s, 5 V’s, 4 X’en. Een derde verklaring is dat de IV ondersteboven (zoals op een klok gebruikelijk is) sterk lijkt op VI (6), daarom koos en kiest men voor de duidelijkheid voor IIII. Als laatste geldt nog dat IIII een zekere symmetrie vertoont ten opzichte van de VIII (8) en XII (12).http://nl.wikipedia.org/wiki/Romeinse_cijfers

    waar hebben jullie het nou over?
    er staat toch I II III IV of licht het aan mij?
    Dat is toch gewoon goed?!?

  21. Op mijn Armani horloge staat ook IIII inplaats van IV.
    Deze heb ik toch echt orgineel in Italie gekocht!

  22. Dit is verreweg de lelijkste iPhone accessoire die ik dit jaar heb gezien. Visueel en functioneel een drama.

  23. Wel leuk als je iphone erin zit, maar ik zal de iphone toch vaak bij me houden ipv in de klok 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.