Reacties voor: Senuti haalt muziek van de iPhone en iPod touch

Het gratis muziektool Senuti heeft een update gekregen naar versie 0.50.2, met als belangrijkste vernieuwing dat er ondersteuning voor iPhone en iPod touch in zit.
Lees het complete artikel → Senuti haalt muziek van de iPhone en iPod touch
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 39 reacties

  1. Betaal gewoon voor je muziek.
    Als je computer crashed weet apple gewoon welke muziek jij ooit hebt aangekocht uit de store en je kan alles gratis weer downloaden. een verzoekje bij ondersteuning of jou account is voldoende.

    muziek uitwisselen is ook diefstal.
    en iedereen wil betaald worden voor zijn werk. ook de industrie om de artiest heen.

    zelfs de mensen die kopiëren willen betaald worden voor de tijden die ze steken in hun werk.
    Door al dat gekopieer word alles duurder en duurder en is het voor de makers niet interessant meer om te gaan maken als alles toch gekopieerd word.

    Kijk naar de games markt.
    die prijzen va 60 euro voor een spelletje waar dat eerst toch zeker de helft was (en dat vond men toen al duur)

    films worden ook steeds duurder

    Maargoed downloaden kost niks.
    ga je gang… help creativiteit de das om.

  2. @4saus – Laat de muziek industrie nou eens creatief worden! Het betalen voor content is achterhaald! Ze moeten creatief gaan zoeken naar een alternatieve manier om inkomsten te genereren zonder geld voor de muziek zelf te vragen in plaats van vast te blijven houden aan een onhoudbare situatie.

  3. @4saus
    maar je kan muziek in iTunes toch de tweede keer niet gratis downloaden zoals in de app. store. je betaal volgens mij dan gewoon 2x.

  4. @4saus – I call bullshit. Wanneer waren de games dan 30 euro? Ten tijde van de PSX betaalde je al 129 gulden voor een game.

    De platen- en filmmaatschappijen draaien zichzelf de nek om door vast te houden aan fysieke media.

    20 euro voor een CD is belachelijk. Je koopt dezelfde CD voor 10 dollar in Amerika. We worden al jarenlang opgelicht en mensen zoals jij staan toe dat het blijft gebeuren.

  5. @Björn – het betalen voor muziek films en games is net zo achterhald als betalen voor je boodschappen bij de supermarkt en de kleding / shoenen shop.

    Hoezo moeten zij andere manieren van inkomsten verzinnen omdat er mensen zijn weigeren te betalen???

    voor al het andere in het leven betaal je toch ook gewoon.
    Het moet niet gekker worden.

  6. @4saus: ik heb voor het grootste deel van mijn muziekcollectie betaald, maar niet in iTunes, maar door een cd te kopen in de winkel. Toch wel fijn als ik dan niet al m’n cd’s weer hoef te rippen als de collectie op mijn computer beschadigd zou raken…

    Dus ja, je hebt gelijk, alleen het heeft niet zoveel met deze software te maken…

  7. En inderdaad kun je wanneer je je in iTunes gekochte muziek kwijtraakt, deze niet gratis opnieuw downloaden.

  8. @nib zei op 7 oktober 2008 om 14:39:
    ik spreek uit ervaring.

    Mijn HDD crashte en mijn muziek was onbruikbaar net als alle andere data op die schijf.

    ik heb contact op genomen met apple en kom kosten loos al mijn eerder gekochte muziek opnieuw downloaden.

    @mijn genoemde prijzen zijn slechts ter illustratie.
    mijn punt blijft het zelfde. Als je betaald voor creativiteit blijft er een gezonde sfeer om nieuw werk te maken.
    alleen veel mensen denken dat die games films en muziek er zomaar komen.

    de prijzen die nu staan zijn goed voor 4 jaar kosten vergoeding met een animatie film die de bioscoop gehaald heeft. Natuurlijk word er ook flink op verdiend maar dat doet balkenende ook. ben je chirurg verdien je zelfs meer. Elk beroep heeft zijn finatiele vergoeding.

    Op het moment dat er niet meer betaald word voor dit soort dingen dan gaat het mis.

    of de content word duurder of ze verzinnen nieuwe wegen zoals DRM die je vrijheid beperken. DRM en de nadelen er van zijn puur te danken aan die sukkels die copieren.

  9. @Martijn – het heeft alles met soort gelijke software te maken.

    JE gekochte CD omzetten naar een mp3tje en vervolgens een backup maken van je systeem (time machiene) is de moeite niet. Dar ligt het probleem ook niet.

    het probleem ligt bij de mensen die downloaden omdat ze niet willen betalen voor hun vermaak. Vele branden het dan vervolgens op een CDtje DVD tje zodat het weer van hun computer af is. Sommige beginnen er handeltjes in.

    Dat moeten ze allemaal zelf weten. maar ze moeten dan ook niet gaan klagen dat de kwaliteit van het werk achteruit holt. Games worden steeds korter voor de zelfde prijs.

    Bioscoop tickets blijven in prijs stijgen omdat men te weinig bezoekers heeft. iedereen heeft die films immers al gezien op zijn PCtje

    Voor winkeliers dalen de omzetten ook.
    De egoisme die achter downloaden schuil gaat is wat mij stoort. Je doet niet alleen de artiesten achter het werk te kort. je doet indirect ook jezelf te kort en de werkverschaffing om een product heen.

    Als je zelf minder gaat verdienen om dat soort redenen dan piep je wel anders. en dan zou ik mij moeten aanpassen en andere manieren moeten vinden van inkomsten???? schande!!!!!

  10. @4saus
    4saus heeft gelijk, het niet betalen voor een product of dienst is diefstal.

  11. Origineel geplaatst door alger@4saus
    4saus heeft gelijk, het niet betalen voor een product of dienst is diefstal.

    idd thnx

    Het probleem is dat iedereen er zo makkelijk mee weg komt. Er is niks tegen te doen.

    sites als mininova en pirate bay zijn gewoon verhuisd naar landen die het wettelijk toestaan om die cntent aan te bieden. Nederland stelt downloaden als legaal maar aanbieden als illegaal. Wat is dat voor kroms????

  12. ach… ik ga mij weer druk maken om andere dingen.
    Dit is slecht voor mijn bloed druk.

  13. Origineel geplaatst door 4saus
    Als je zelf minder gaat verdienen om dat soort redenen dan piep je wel anders. en dan zou ik mij moeten aanpassen en andere manieren moeten vinden van inkomsten???? schande!!!!!

    Laat er maar eerst meer geld naar de artiest gaan vanuit de platenmaatschappijen en de muziek dragers goedkoper maken, dan zouden ze nooit minder gaan verdienen…de platenmaatschappijen zijn hier de dieven, vraag maar aan Radiohead. Er zijn nog artiesten die muziek maken omdat ze het mooi vinden. Als je zo naïef blijft zal dit niet veranderen.

  14. Lol, komt er zon progrmmatje vrij (waarvan er al veel meer zijn) begint nu in een keer een discussie over illegaal muziek downloaden en de vooruitgang van cd-verkoop? Maak een topic aan en ga ergens anders praten want gaat niet over de iPhone of dat programma

  15. In een digitaal tijdperk is het onmogelijk om met rechten te werken!! Dit moet de entertainmentindustrie ook eens leren te begrijpen en een andere muziek zien te vinden om hun inkomsten op peil te houden.

  16. @Icam0 – True…

  17. @Icam0

    Er zijn nog artiesten die muziek maken omdat ze het mooi vinden. Als je zo naïef blijft zal dit niet veranderen.

    Als mensen in eerste instantie betalen hoeven de artiesten zoals radiohead niet eens uit te wijken naar andere distributie modellen. Aan concerten word ook veel geld verdiend. Maar ook daar moeten een hoop mensen die op de loonlijst staan van betaald worden. Jullie denken dat het allemaal maar niks kost en dat het zakkenvullers zijn. En dat het daarom OK is wanneer je er ook niet voor betaald.

    ik ben niet naief, ik probeer dat bord voor je kop te laten zakken. Blijkbaar snappen een hoop mensen niet dat er gewoon betaald moet worden voor producten en diensten als muziek films en games.

    Diefstal valt niet goed te praten. Zonder platen bazen zijn er voor die bandjes geen middelen om groot te worden laat staan een tour te doen buiten het land van herkomst. Logisch dat er voor die dingen een deel van de opbrengsten aan de strijkstok blijft hangen. Bands die naam hebben kunnen het zich veroorloven de weg in te slaan die radio head kiest

    Dat radiohead de platen labels er tussenuit knipt is een logische zet. dan blijft er weer meer over per verkochte CD

    @Icam0
    per Verkoschte CD….

    daar hebben ze vervolgens weer het zelfde probleem. Ze verkopen niks omdat jullie downloaden/ uitwisselen met senuti en soortgelijke apps

  18. Ik DL gewoon, de meeste artiesten verdienen genoeg. Gezien mijn muziekcollectie scheelt mij dit enorm veel geld, die ik fijn aan andere zaken uitgeef die ik niet ‘steel’.

    Logisch toch?

  19. Er zijn beroepsgroepen die keihard werken en net rond kunnen komen. Wie heeft ooit bepaald dat de inkomsten rondom muziek dan zo hoog moeten zijn dat mensen die muziek maken(en doorbreken) zo rijk moeten worden.

    Doe die prijzen maar omlaag, zodat het bijna niet meer de moeite waard wordt om illegaal te downloaden.

    En je zal zomaar zien dat er toch nog genoeg geld voor artisten binnen komt via verkoop, mechandise, concerten, enz. om de kwantiteit en kwaliteit van nieuwe muziek hoog te houden.

    Tijden veranderen. Mensen die meeveranderen, overleven.

  20. @4saus – Ik heb geen bord voor mijn kop, ik heb ook niet gezegd dat ik niks koop. Maar is meer aan de hand dan alleen downloads. Downloads hebben zelfs weinig invloed gehad op de muziek wereld is aangetoond, het werkt vaak zelfs motiverend om na een download het origineel te kopen. Kijk iets verder…

    Ik ben het met je eens dat diefstal niet goed valt te praten.

  21. Origineel geplaatst door RBEr zijn beroepsgroepen die keihard werken en net rond kunnen komen. Wie heeft ooit bepaald dat de inkomsten rondom muziek dan zo hoog moeten zijn dat mensen die muziek maken(en doorbreken) zo rijk moeten worden.

    Goed punt.

  22. @4saus of je kan niet quoten of je legt me gewoon woorden die ik echt niet heb gezegd. Ik heb ook geen zin om er nu een standpunt over in te nemen en ik heb mijn punt gemaakt. en ik vind ook dat als je er echt een mening over hebt ga er dan ook ergens over praten waarbij het ook echt relevant is met het onderwerp want je kan wel mooi tegen iedereen een beetje aan lopen lullen maar doe dat dan op de plaatst waar dat voor bestemd is, maak een topic aan of ga naar een andere site want dit slaat helemaal nergens op.

  23. @4saus

    Je hebt het bericht van Dijkie misschien een beetje genegeert maar het is wel degelijk een heel goed argument.
    Mensen in Europa en andere landen worden inderdaad opgelicht tot zekere mate aangezien alles in de V.S. STUKKEN goedkoper is, dit is gewoon puur misbruik maken van het feit dat wij het wel “gewend” zijn. Wij betalen gewoon voor veel dingen “te veel” en dat kan ook niet. Niet dat ik hiermee wil roepen dat downloaden etc. gewoon mag maar ik vond dat ik dat toch wel even mocht vermelden :O

  24. Ook ben ik het veel mensen eens dat het ook gewoon niet moet kunnen dat de platenmaatschappijen / uitgevers zoveel klagen, zij maken de producten niet en toch moeten zij overal meer geld voor krijgen? Deze personen klagen overal steen en been over terwijl ze in principe (in mijn ogen) helemaal geen recht hiertoe hebben. Beetje krom allemaal als je het mij vraagt.

  25. Jullie hebben de bedragen die direct naar de platen bazen en muzikanten gaan te hoog zitten.

    er komt meer bij kijken dan de muzikanten alleen.
    Er zijn veel meermensen aan de platen bazen kant die mee werken aan het ontstaan van een CD ook die mensen moeten worden betaald. Wie zijn jullie om te zeggen dat er al genoeg verdiend word. jullie weten niet eens wat er aan de strijkstok van wie blijft hangen.

    je kan als artiest wel tonnen aan geld ophalen per ahoy/arena concert maar de concert ruimte en alles wat en wie er voor nodig zijn om dat concert waar te maken moeten ook worden betaald. dan blijft er ineens een stuk minder over.

    Ik ontken niet dat er dan nog steeds goed word verdiend aan hun werk. Maar dat is het voordeel van het vak. Het is een beroep waar een bepaalde vergoeding tegen overstaat. Net als dat wij een eerlijk bedrag betaald krijgen voor het werk dat wij doen.

    Software als senuti is mooi voor de mensen die de muziek terug willen zetten op hun PC of MAC maar het is ook een tool voor diefstal

    Wat dijkjes argument aan gaat zijn prrijzen verschillen er altijd al geweest. zo koop je in amerika een product en komt daar later nog je TAX en BTW over heen. De prijs aan het einde van het verhaal is vergelijkbaar met die van ons. (invloeden van Beurs koersen kunnen nu in ons voordeel uitpakken maar de dagen dat de dollar en de gulden/euro bijna even sterk waren waren de prijs verschillen ook gewoon in balans naar draagkracht en bijtelling van belastingen van het land waarmee je het vergelijkt.

    Elk land betaald belastingen over de verkochte spullen. In sommige landen word dat niet op het product zelf ge int net als in nederland. Vandaar dat de prijzen hier duurder lijken maar de eindstand is dat de prijzen vergelijkbaar zijn als iedereen de belasting betaald heeft.

    Over de waarheid van de balans tussen kostprijzen van producten en of die wereldwijd het zelfde/vergelijkbaar zijn of niet is een eindeloze discussie die vooral moeilijk te bewijzen valt.

    De uitkomst van die discussie geeft niemand het het recht om muziek films en games dan maar gewoon te downloaden.

    Zelfs als jullie gelijk hebben in dat apple, de film en de muziek industrie zakken vullers zijn geeft dat alsnog niet het recht om software als deze te gebruiken voor uitwisselen van muziek.

  26. Cry me a river

  27. Origineel geplaatst door 4saus@Icam0

    Er zijn nog artiesten die muziek maken omdat ze het mooi vinden. Als je zo naïef blijft zal dit niet veranderen.

    Ik zit ook in de muziek business als producer en ik verdien mn brood ermee. Ik ben het dan ook eens met 4saus. Men begrijpt niet hoe moeilijk men het voor ons maakt door ALLEEN maar te downloaden. Je hoort mij niet zeggen dat je niet mag downloaden als je dat ene nummer maar voor die ene bruiloft nodig hebt, maar ga niet heel je thuis collectie downloaden.Wij verdienen al te weinig (meeste gaat naar de platenlabel) en daarom zoeken we echt wel naar alternatief. Het is alleen niet zo makkelijk dan je Ou denken. Oke, back on topic.

    Als mensen in eerste instantie betalen hoeven de artiesten zoals radiohead niet eens uit te wijken naar andere distributie modellen. Aan concerten word ook veel geld verdiend. Maar ook daar moeten een hoop mensen die op de loonlijst staan van betaald worden. Jullie denken dat het allemaal maar niks kost en dat het zakkenvullers zijn. En dat het daarom OK is wanneer je er ook niet voor betaald.

    ik ben niet naief, ik probeer dat bord voor je kop te laten zakken. Blijkbaar snappen een hoop mensen niet dat er gewoon betaald moet worden voor producten en diensten als muziek films en games.

    Diefstal valt niet goed te praten. Zonder platen bazen zijn er voor die bandjes geen middelen om groot te worden laat staan een tour te doen buiten het land van herkomst. Logisch dat er voor die dingen een deel van de opbrengsten aan de strijkstok blijft hangen. Bands die naam hebben kunnen het zich veroorloven de weg in te slaan die radio head kiest

    Dat radiohead de platen labels er tussenuit knipt is een logische zet. dan blijft er weer meer over per verkochte CD

    @Icam0
    per Verkoschte CD….

    daar hebben ze vervolgens weer het zelfde probleem. Ze verkopen niks omdat jullie downloaden/ uitwisselen met senuti en soortgelijke apps

  28. @4saus – Het verschil met producten uit de supermarkt is dat je die kunt beveiligen zonder dat het gebruik eronder lijdt. Muziek is alleen met DRM te beveiligen, en zelfs de grote online muziekhandels zijn het erover eens dat dat de oplossing niet is. Kortom: digitale muziek werkt alleen als het drm-free wordt verspreid, en dat maakt het tegengaan van illegale downloads onmogelijk. Het is aan de muziek industrie om hier een oplossing voor te vinden, en ik denk dat ze dat moeten doen door te zorgen voor inkomsten uit indirecte bronnen zoals bijvoorbeeld advertenties op een site waar je muziek gratis kunt downloaden.

  29. Oeps, dat ging niet goed. Haha. Eerste gedeelte van quote is dus van mij.

  30. wie zegt dat je hiermee steelt?
    Maar mensen je moet gewoon betalen.
    Ik maak software en alles wordt gejat dan kan ik ook niet eten. Denk na!

    Maaruh kun je hier ook podcasts mee er op zetten?
    Gaaf programma ga misschien doneren als t goed werkt.

  31. Het is schending van auteursrecht, geen diefstal! Zit de boel niet onnodige lading te geven!

    Daarbij zeg ik: er werd al muziek gemaakt zonder grote recording labels en er zal muziek gemaakt worden wanneer (niet als) deze weer verdwijnen.

    Ik heb zelf ooit voor 2000 euro uit eigen zak een CD gemaakt en voor onkosten vergoeding opgetreden. Dus waarom zouden anderen dat niet kunnen?

    Hoe groter het verschil in machtsverhouding tussen label en artiest in het voordeel van eerstgenoemde, hoe meer de artiest wordt genaaid. Hoeveel bands krijgen tegenwoordig nog een eerlijke deal waarin ze niet direct honderdduizenden in de schuld staan die ze vervolgens moeten afbetalen met merchandise en tours? Your ass is mine, bitch!

    Realiteit.

  32. Niet dat ik het downloaden van je gehele muziekcollectie goedkeur, trouwens. Je moet wel even eerlijk blijven tegenover jezelf. Support your local scene, zou ik bijna zeggen.

  33. @4saus: heb je niets iets belangrijks je druk om te maken? De fiancieële crisis bijvoorbeeld, maar dat zal wek komen door het downloaden pffffff

  34. P R I M A tool !!!
    iPhoneclub, bedankt voor deze tip 🙂

  35. ik heb genoeg om mij druk over te maken. Als je downloaden geen diefstal vind kan je net zogoed ook de CD GAME of FILM uit de mediamarkt pikken. dan heb je het boekje en de Hoes met instructies en extra’s er ook gelijk bij. EN in de best mogelijke kwaliteit. Maar daar hebben jullie de ballen dan weer niet voor.

    Of je het nu uit de winkel haalt of download het blijft diefstal wanneer je er niet voor hebt betaald.

    Dat ik mij er zo druk om maak zit hem er puur in dat het ons broodwinning is. Dit soort software als senuti en de promo voor de tools daartoe raakt indirect de creative sector en dus de toevoer van media.

    als je het toch voor niks doet waarom zou je het dan nog maken. Voor de liefde voor het vak…? en waar moet je van eten dan?

  36. Ook nog zo’n type die het laatste woord moet hebben, Senuti prima tool, gebruikte zelf tot nu toe ‘Podworks’ (Niet gratis overigens ;-))

  37. Nee, niks ervan! Ik heb het laatste woord!

    Het is niet zonder reden geen diefstal. Het moet nimmer als diefstal worden behandeld, want auteursrecht zit fundamenteel anders in elkaar! Zeg niet tegen een rechten dat het bij auteursrechtschending om diefstal gaat! De auteursrecht hebbende raakt immers niets kwijt–je kunt er niet van uitgaan dat er een 1-op-1 relatie is tussen downloaden en gemiste aankoop. Daarnaast loopt de auteursrecht hebbende eventueel iets *mis*. Fundamenteel verschil!

    Wat liefde voor het vak betreft: waarom niet? Je kunt je eten ook nog van een andere inkomstenbron kopen. Ik wil je niet zeggen dat de betreffende creatieve vakken maar moeten uitsterven als broodwinning, maar het is zeker geen vereiste voor het bestaan ervan.

    Kortom, downloaden is er en ik zie het niet verdwijnen. Of net neutraility komt in het geding, of deze industrien zullen zich moeten aanpassen. Hoe? Ik heb geen idee, maar markten komen en gaan. We kunnen slechts inspelen op deze onvolspelbare economische macht…

  38. Prima prog jullie moeten niet zo zeiken het leven is al zo duur en vindt het dan bullshit om 20 euro voor een cd te betallen Als ze nou 10 of 5 euro zouden kosten zou ik dat doen en ik ben echt geen gierige goozer maar komop hey :S en trouwens die afleveringen die zijn ook zo duur terwijl je ze gewoon gratis op tv kan zien :S

  39. jij hbt blijk baar nog nooit in de iTunes store gekeken anders wist je dat je losse nummers voor 99crnt hebt en wist je day een CD maar 9,99 euro kost een speciale editie max 15 euro

    Films zijn in de NL iTunes store nog niet te krijg. En 2 dollar of 3 dollar voor een huur film is goed koop. 9 tot 14 dollar voor en koop film is ook goed koop.

    Check je feiten voor je gaat mee doen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.