Reacties voor: Sense+ is een iPhone-dock met rookmelder

Via Indiegogo kun je de Sense+ bestellen, een iPhone-dock met rookmelder en koolmonoxide-detector. Bedoeld voor op je nachtkastje, voor mensen die graag in bed roken.
Lees het complete artikel → Sense+ is een iPhone-dock met rookmelder

Reacties: 15 reacties

  1. Een rookmelder op tafelhoogte? Beetje ondoordacht. Hij gaat dan pas af als de kamer van plafond tot tafelhoogte vol staat met rook…

  2. Een rookmelder moet in de vluchtroute hangen zodat je bij brand vroegtijdig gealarmeerd wordt en er nog uit kan voordat het in brand staat.

    Een rookmelder naast je bed is even effectief als een glas water om de brand te blussen

  3. Je hebt ze echt niet op een rijtje als je Zo iets doms verzint! En lelijk of dat heeft een functie iets detecteren en niets anders. Hoe kan het goed gevonden worden voor op de markt.

  4. Origineel geplaatst door Paul
    Een rookmelder op tafelhoogte? Beetje ondoordacht. Hij gaat dan pas af als de kamer van plafond tot tafelhoogte vol staat met rook…

    Hij meet de deeltjes in de luchten dat is meer dan alleen rook

  5. Ach als je in een ver verlaten land zit en er hangt niets van veiligheid in je kamer red dit misschien je leven… Zo kun je het ook zien. 🙂

  6. Tja, ik sluit me aan bij bovenstaande posts. Ik zie het nut er niet echt van in. Misschien als je dat ding samen met je iPhone bij je jonge kinderen achterlaat als ze slapen, je kan je iPhone dan meteen als babyfoon gebruiken, maar ook dan ben je al te laat als er een alarm gaat. Neem dan gewoon een normale rookmelder, goedkoper, nuttiger en een stuk betrouwbaarder. Trouwens, een rookmelder kopen en met 2 schroeven (of een stuk dubbelzijdige tape) aan de muur hangen valt wat mij betreft niet onder de categorie klussen. En als je in bed rookt (wat echt heel goor èn gevaarlijk is) en je legt er een rookdetector naast, dan gaat dat ding meteen af. Lijkt me ook niet wenselijk… 😉

  7. Als toevoeging op een conventionele rookmelder (zoals vermeld op de site) kan ie wel nuttig zijn. Koolmonoxide ga je niet aan het plafond meten. Je moet hem zeker niet kopen als vervanger.

    Handig apparaatje, wel wat prijzig.

  8. Origineel geplaatst door dennis
    Als toevoeging op een conventionele rookmelder (zoals vermeld op de site) kan ie wel nuttig zijn. Koolmonoxide ga je niet aan het plafond meten. Je moet hem zeker niet kopen als vervanger.Handig apparaatje, wel wat prijzig.

    Precies, rook trekt meer naar het plafond, koolstofmonoxide verspreidt meer door de lucht. Als je het echt goed wil doen heb je meerdere melders nodig en moet je deze op strategische plekken in je huis hangen. Maar als dit je enige melder is, dan hangt deze toch beter op het plafond dan op je nachtkastje. Dit is inderdaad meer voor erbij.

  9. knaak bij de action…

  10. @bert pit: Hang ik op jou advies een rookmelder in één van mijn vluchtroutes, de overloop. Hoe lang duurt het voor deze af gaat al mijn televisie op de slaapkamer door sluiting in de brand gaat en m’n slaapkamerdeur dicht zit?

  11. Altijd hoog ophangen die dingen hier heb je niks aan

  12. Met alle negatieve reacties hierboven, hebben de ontwerpers wat mij betreft wel één goed punt: de gewone rookmelder is simpelweg te lelijk om op te hangen.

  13. @André: Lelijk? Leg dan je rookmelder bovenop een kast. Dan zie je ‘m niet. Wel elke maand stofvrij maken, maar het is beter dan niets.

  14. Wat een onzin.

    Een koolmonoxidemeter gaat volgens mij maar een paar jaar (5-7) mee en dan is die sensor op. Dus dan kan je ‘m weggooien.

    Rookmelder moet tegen het plafond en een koolmonoxidemelder op zo’n 1,5 meter van de grond.

  15. Kom op mensen, dat apparaat is verrekte handig…..vooral wanneer je i-device in de hens vliegt. LOL

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.