Reacties voor: Semi-tethered jailbreak beschikbaar voor iOS 5.1 (jailbreak)

In dit artikel worden de mogelijkheden besproken om een tethered of semi-tethered jailbreak uit te voeren of ervoor te zorgen dat je problemen bij een bestaande jailbreak in de toekomst kunt verhelpen.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 59 reacties

  1. Ik ben blij dat er al zo snel een jailbreak is. Mijn i4 heeft nl. precies het laatste probleem uit de fix list, nl. dat bij een telefoongesprek de andere partij jou niet meer kan horen. Het ligt niet aan de microfoon, want met diverse headsets doet hij het ook, terwijl direct daarna de microfoon feilloos werkt bij bv. dictafoon of video. Zeer hinderlijk, dus ik móet wel updaten, maar ik wil m’n jailbreak niet missen. Dan maar tethered of semi-tethered, hoewel ik toch hoop dat er weer een untether wordt gemaakt.

    Weet iemand trouwens of deze semi-tether nog steeds niet gelijktijdig geïnstalleerd kan worden met een zeker ander programma?

  2. Wow dat is snel! Hopelijk een untethered ook onderweg. Aan de andere kant: ik kan mij herinneren dat het dev team voorspelde dat alles na 5.0.1 heel moeilijk zou worden untethered.

  3. hooi, ik heb net mijn ipod 4g gejailbreakt met redsn0w en wou em dan semi-therter maken. het probleem is dat mij cydia icoon wit is en en niet meer kan openen. hoe kan ik dit wegkrijgen?
    gr jonathan

  4. Wow, dit is echt super snel!
    Ga nu gelijk ff Semi-tethered jailbreak uitvoeren!
    Untethered hopelijk binnen een weekje. 😀

  5. Ik heb een 3GS iphone met oude bootrom. Maar door problemen krijg ik ‘m niet meer gestart. Hij draaide op firmware 3.0.

    Heeft iemand een custom 5.1 zodat ik kan herstellen en achteraf unlocken?

  6. Wil dat zeggen dat OpenSSH nog steeds zal werken indien ik op iOS 5.1 zit zonder jailbreak?

  7. Ik dacht ergens te hebben gelezen dat er ook een 5.1.1 word verwacht niet lang na 5.1 ? Dan lijkt het me verstandig om nu al jailbreaks te releasen.

  8. Werkt niet.
    met 0.9.10b6 zegt dat de laatste ipsw niet supported is

  9. Mijn 3GS is perfect voor jailbreak 😉 Geen gedoe over untether. Maar ik moet wachten op ultrasn0w..

  10. Wow’, dat is echt suuuper snel.
    Ik heb vandaag mijn iphone 3gs geüpdatet en ik ga hem morgen meteen weer jailbreaken.
    Zat eerst nog wel te denken van zal ik hem updateen of niet maar ik heb het toch gedaan en kijk aan er is al weer een jailbreak uit.
    Echt suuuuuper fijn!!!!!!???? :).
    (hoop wel dat ie het doet)????????

  11. Wanneer is ultrasnow geschikt voor de iPhone 4s?

  12. Heb mijn 3GS met oude bootrom zojuist van 5.1 voorzien en RedSn0w erop los gelaten. Maar nu had ik een wit Cydia icon. Dat is ooit bij een eerdere IOs-versie gebeurd. Toen ik het Cydia-icon direct na de JB aanklikte kreeg ik iets te zien als “Bestandssysteem vo..” (rest past niet op het scherm).

    Ik heb daarop de iPhone uit gezet en geprobeerd een “Tethered Boot” te doen, maar dat lukte niet (RedSnow rapporteerde dat het device al geJBed was). Daarna nogmaals Cydia gestart: zelfde foutmelding, maar nu keerde de iPhone terug in het unlockscherm. Nogmaals (witte) Cydia gestart, en toen startte Cydia…

    Ben nu SBSettings en ManualCorrect aan het downloaden en installeren. 1ste indruk: iets betere performance met 5.1. Zoals ook gemeld op deze website. Cydia-icon is ondertussen weer normaal.

  13. mag ik MobileTerminal verwijderen na wijzigen van wachtwoord ?

  14. @TimmetjeTim: vanaf 16 maart kunnen hackers pas met de iPad 3 spelen en een untether van iOS 5.1 kun je tegelijk met de jailbreak van de iPad 3 verwachten. Een week lijkt me dus wat optimistisch. 😉

    @Alfred: Semi-tethered jailbreak van iOS 5 stabieler na update (jailbreak)

    @jonathan: je zult eerst een tethered boot uit moeten voeren met de optie Just boot in het Extras menu van redsn0w.

    @Bordyl: nee, je kunt OpenSSH gebruiken op iOS 5.0.1 zodat je kunt troubleshooten in plaats van updaten naar iOS 5.1 als er een keer iets mis gaat met je iPhone 4S of iPad 2.

    @l: waarschijnlijk niet op korte termijn.

    @Raoul Teeuwen: de volledige melding was “Bestandssysteem voorbereiden” of woorden van gelijke strekking. Een volgende keer kun je dat proces wat enkele minuten kan duren gewoon afwachten.

    @Carlos: ja, je kunt MobileTerminal na het wijzigen van beide wachtwoorden verwijderen.

  15. Werkt perfect! Ik had eerst ook een wit Cydia icoon, maar na installatie van een paar Cydia bestanden is ie weer “normaal” geworden…

  16. Origineel geplaatst door Paul Pols
    @Raoul Teeuwen: de volledige melding was “Bestandssysteem voorbereiden” of woorden van gelijke strekking. Een volgende keer kun je dat proces wat enkele minuten kan duren gewoon afwachten.

    Dank Paul. Ik dacht dat er “Bestandssysteem vol” had moeten staan/onzichtbaar stond; ik heb nl ook al een keer heel weinig ruimte gehad op een systeempartitie ofzo. Ik dacht: shit, een te vroege versie van RedSn0w gebruikt :-). Maar ‘t werkt nu prima!

  17. Origineel geplaatst door iPhone
    Ik heb een 3GS iphone met oude bootrom. Maar door problemen krijg ik ‘m niet meer gestart. Hij draaide op firmware 3.0.Heeft iemand een custom 5.1 zodat ik kan herstellen en achteraf unlocken?

    Heb je iets meer info? Welke problemen? Krijg je hem/staat hij helemaal uit? Wat gebeurt er als je hem aan probeert te zetten (geel scherm, spinning cursor te zien, schakelt hij na x seconden weer uit, komt hij in een boot-loop)? Wat gebeurt er als je hem aan iTunes hangt en aan zet? Waarom vraag je om een custom 5.1?

  18. Help de respring misschien tegen het witte Cydia logo?

  19. mobile terminal opent niet na instaleren
    gaat meteen weer weg als je hem opstart

  20. Heb net gejailbreakt en kreeg eerst ook een wit Cydia icoontje. Na een justreboot bleef het icoontje wit. Maar na het installeren van een Cydia app en weer een justreboot, verscheen er een normaal icoontje.

  21. Open SSH is niet persé nodig om iets te fixen in je iphone zonder herstel. programma’s zoals iExplorer en iphone folders kunnen namelijk via USB ook toegang krijgen tot alle mappen in je iphone, ook wanneer je iphone niet helemaal meer doorstart. OpenSSH is wat mij betreft onnodig, onhandig en ook nog eens onveilig als je je wachtwoord vergeet te veranderen of als je dit niet lukt.

  22. @Zzzz: witte icoontjes na een jailbreak met Corona en/of Absinthe zijn een eigenaardigheid van de jailbreak op iOS 5.0 en 5.0.1. Eerder hoorden bij JailbreakMe.com (Star) bijvoorbeeld gekleurde pixels op het scherm tijdens een respring. iH8sn0w zei een tijdje geleden tegen me dat dit optische ongemak opgelost zou kunnen worden met een update van MobileSubstrate, maar dat is nog niet gebeurd.

    Op iOS 5.1 betekenen witte icoontjes wat anders, namelijk dat je waarschijnlijk een tethered boot uit had moeten voeren maar dat hebt nagelaten.

    @Nigel: het installeren van OpenSSH is een advies van BigBoss van de gelijknamige repository. Als je vergelijkbare handelingen uit wilt voeren zonder OpenSSH kun je inderdaad van programma’s zoals DiskAid en iExplorer gebruik maken. In dat geval heb je wel afc2add nodig, aangezien je het volledige bestandssysteem wilt kunnen benanderen.

    @corne: de versie van MobileTerminal die in Cydia staat werkt niet naar behoren op iOS 5. Je kunt een werkende versie downloaden zoals beschreven op Google Code.

  23. Origineel geplaatst door jonathan
    cydia

    open redsn0w en druk op extra’s en dan just boot right now.

  24. Wat houd dat mobile terminal.nou in?,

  25. @Alfred:

    Even collega had dat ook er bleek stof in de headphone aansluiting te zitten waardoor de microfoon van de telefoon uitgeschakeld. De sensor daarvan werd door het stof geactiveerd.

  26. @Paul Pols:
    vraagje, is het echt belangrijk om eerst pasw te veranderen en dan openssh te installeren? Ik heb het al langer op mijn toestellen staan maar in omgekeerde volgorde, moet ik nu dan openSSH uninstallen en terug installen?

  27. Hallo mensen,

    Ik heb een Iphone 3GS – 8GB.
    Heb de software geupdated naar 5.1
    Heb de RedSnow eroverheen gedraaid.. en LUCKY ME had ik de oude bootrom dus hij is unthetered gejailbreaked.
    Alleen nu zit ik met 1 probleem.. Cydia blijft wit en kan hem niet opstarten.. heb hem 3x opgestart en het probleem blijft zich voordoen.

    Voordeel met een Unthetered jailbreak is wel dat ik hem niet hoef op te starten aan de pc 😛 😛

    Weet iemand hier raad mee ?

  28. @Ramon M: hang hem aan je computer. Open redsnow. Doe je iPhone uit. En dan druk je in redsnow op extras en dan just boot right now en volg de stappen. Ik had dit probleem ook. Bij hielp het!

  29. Origineel geplaatst door Ruben hiemstra
    @Ramon M: hang hem aan je computer. Open redsnow. Doe je iPhone uit. En dan druk je in redsnow op extras en dan just boot right now en volg de stappen. Ik had dit probleem ook. Bij hielp het!

    Hij is Cydia nu aan het voorbereiden, dat gaat dus helemaal top lijkt me !!
    Alleen nu moet ik dus bij elke keer het Cydia gebruiken opstarten via de computer ?
    Als ik de telefoon opstart zonder Just Boot dan werkt Cydia niet..

  30. Origineel geplaatst door Ramon M
    Alleen nu moet ik dus bij elke keer het Cydia gebruiken opstarten via de computer ?

    Ik heb ook een 3GS, met 5.1, ik had ook de witte Cydia, maar die is nu goed en ik hoef niet bij elke boot iets moeilijks te doen hoor.

    Origineel geplaatst door Ramon M
    Als ik de telefoon opstart zonder Just Boot dan werkt Cydia niet..

    Is dat een vraag? Of is dat bij jou het geval? Hoe vaak heb je al gereboot?

  31. Origineel geplaatst door Raoul Teeuwen
    Origineel geplaatst door Ramon MAlleen nu moet ik dus bij elke keer het Cydia gebruiken opstarten via de computer ?Ik heb ook een 3GS, met 5.1, ik had ook de witte Cydia, maar die is nu goed en ik hoef niet bij elke boot iets moeilijks te doen hoor.Origineel geplaatst door Ramon MAls ik de telefoon opstart zonder Just Boot dan werkt Cydia niet..Is dat een vraag? Of is dat bij jou het geval? Hoe vaak heb je al gereboot?

    Dat is idd bij mij het geval..
    Heb intussen al wel 5x een reboot gedaan (zonder de computer)
    Bij jou werkt Cydia op ios 5.1 zonder hem te booten via de computer?

  32. Origineel geplaatst door Ramon M
    Bij jou werkt Cydia op ios 5.1 zonder hem te booten via de computer?

    Ja, geen probleem. Zojuist speciaal nog even uit- en aan gezet zonder aan m’n Mac te hangen: geen probleem.

  33. Origineel geplaatst door Raoul Teeuwen
    Origineel geplaatst door Ramon MBij jou werkt Cydia op ios 5.1 zonder hem te booten via de computer?Ja, geen probleem. Zojuist speciaal nog even uit- en aan gezet zonder aan m’n Mac te hangen: geen probleem.

    Vreemd, toch maar eens proberen opnieuw te jailbreaken denk ik dan ?
    Had deze versie gedownload:
    Redsn0w 0.9.10b6 – Mac / Windows iOS 5.1 Tetherd Jailbreak

  34. Origineel geplaatst door Ramon M
    Redsn0w 0.9.10b6 – Mac

    Heb ik ook gebruikt.

  35. Origineel geplaatst door Raoul Teeuwen
    Origineel geplaatst door Ramon MRedsn0w 0.9.10b6 – MacHeb ik ook gebruikt.

    Heb jij ook 1x moeten booten via de mac ? om Cydia te installeren ?

  36. @Ramon M: zie mijn post in deze thread dd 8 maart 2012 om 23:07 waarin ik beschrijf wat ik heb gedaan; ondertussen is het te lang geleden en herinner ik me zeker niet meer dan dat daar staat 😉

  37. Origineel geplaatst door Raoul Teeuwen
    @Ramon M: zie mijn post in deze thread dd 8 maart 2012 om 23:07 waarin ik beschrijf wat ik heb gedaan; ondertussen is het te lang geleden en herinner ik me zeker niet meer dan dat daar staat

    Origineel geplaatst door Raoul Teeuwen
    @Ramon M: zie mijn post in deze thread dd 8 maart 2012 om 23:07 waarin ik beschrijf wat ik heb gedaan; ondertussen is het te lang geleden en herinner ik me zeker niet meer dan dat daar staat

    Jammer genoeg is het niet werkend..
    Weet tevens wel welke bootloader ik heb: 6.4_m3S2
    Tevens kon ik op ios 5.0.1 wel een unthetered JB draaien.

  38. Origineel geplaatst door Ramon M
    Weet tevens wel welke bootloader ik heb: 6.4_m3S2

    Volgens F0recast heb ik bootloader 6.4 en model MC139, baseband 05.16.05. Maar diezelfde app meldt “Jailbreakable: no” :-).

  39. Origineel geplaatst door Raoul Teeuwen
    Origineel geplaatst door Ramon MWeet tevens wel welke bootloader ik heb: 6.4_m3S2Volgens F0recast heb ik bootloader 6.4 en model MC139, baseband 05.16.05. Maar diezelfde app meldt “Jailbreakable: no” .

    Heb ook 6.4_M3S2 heb bij baseband precies hetzelfde en idd JBreakeble: NO…..
    Ben nu aan het zoeken om Cydia te updaten dat is geen succes.
    Ook heb ik de JB er alweer overheen gehad en ook dit helpt niet.

  40. Origineel geplaatst door Ramon M
    6.4_M3S2

    Als ik het goed heb, heb ik dus een oude bootloader, en is bv 6.4_M3S2 een nieuwe: http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20100215101913AAh8WXQ .

  41. Semitether geeft bij mij aan: Status OK, Reboot Protected. Maar als ik hem uit en aan doe blijft hij hangen op het apple logo.

  42. Origineel geplaatst door Ruben Hiemstra
    Probeer dit:

    Dank Ruben, maar waarom zou ik dat doen :-)? Ik heb geen probleem, bij mij werkt het, en ik weet 99% zeker dat ik de oude bootrom heb. Of help ik jou daarmee als ik dat doe? Dan wil ik het vanavond ofzo wel proberen.

  43. Ik heb mijn iPhone 4 naar 5.1 geupdate en daarna de jailbreak weer uitgevoerd en bij cydia de semitether bigboss ingevuld. Hij geeft aan dat die ok is maar wanneer ik hem uit zet en weer aanzet werkt de jailbreak niet meer en moet ik hem weer aan de computer hangen.. Iemand enig idee?

  44. hallo Jim hoe heb je dat klaargekregen want als ik de jailbreak probeer is er al een probleem als ik hem in dfu mode wil zetten.Telkens ik dit doe springt dadelijk de itunes op.Kan je me even uitleggen hoe ik het precies moet doen.
    mvg

  45. @Gunther: Ik heb de instructies gevolgd die hier boven zijn genoemd.. Wanneer je de jailbreak op 5.1 uitvoert moet eerst je redsn0w geupdate zijn naar de nieuwe versie. Dan voer je de jailbreak uit door op jailbreak te klikken in het programma. Volg dan de stappen die je ziet. En daarna heb ik de semitether geinstalleerd en tussen de bronnen bij cydia gezet

  46. @olivier:
    Bij mij gaat die wel verder dan het Apple logo maar wanneer ik cydia wil openen lukt dat niet.. Wanneer ik hem dan aan de computer hang en semitether reboot uitvoer gaat het wel weer.:S

  47. Kan iemand mij alsjeblieft uitleggen hoe dat komt.. Ik heb 5.1 geinstalleerd op me iphone 4. Ik heb zoals hier boven vermeld staat semitether geinstalleerd en bij de bronnen van cydia gezet. De app geeft aan status OK maar wanneer ik hem uit zet en dan weer aan moet ik hem alsnog rebooten vanaf mijn pc.. Iemand enig idee waarom dat is? Is best vervelend

  48. Origineel geplaatst door Ramon M
    Quote

    Een 8GB iPhone 3GS is per definitie een nieuwe bootroom, want de oude bootrom bestaat er alleen in 16GB en 32GB variant. Of bedoel je de iPhone 3G? Bij een nieuwe bootrom is je probleem logisch: je bent door de opstart heengekomen, maar moet opnieuw tethered opstarten om Cydia of Safari te kunnen gebruiken. Het komt vaker voor dat je gewoon kan untethered kan booten met een tethered jailbreak, maar wel emt verlies van functionaliteit.

  49. Origineel geplaatst door Ramon M
    Origineel geplaatst door Raoul Teeuwen@Ramon M: zie mijn post in deze thread dd 8 maart 2012 om 23:07 waarin ik beschrijf wat ik heb gedaan; ondertussen is het te lang geleden en herinner ik me zeker niet meer dan dat daar staatOrigineel geplaatst door Raoul Teeuwen@Ramon M: zie mijn post in deze thread dd 8 maart 2012 om 23:07 waarin ik beschrijf wat ik heb gedaan; ondertussen is het te lang geleden en herinner ik me zeker niet meer dan dat daar staatJammer genoeg is het niet werkend.. Weet tevens wel welke bootloader ik heb: 6.4_m3S2 Tevens kon ik op ios 5.0.1 wel een unthetered JB draaien.

    Op iOS 5.0.1 was inderdaad een untethered jailbreak beschikbaar voor nieuwe en oude bootrom. Voor iOS 5.1 alleen voor de oude bootrom.

  50. Kan je me een link sturen (van cydia) mij lukt het kaar niet, reageer snel terug 🙂

  51. Ik heb een probleem als ik redsn0w instaleer geeft die aan: “couln’t load mobiledevices.dll” ik heb de nieuwste itunes en ik heb zelfs al die .dll gedownload maar nog steeds is het probleem niet opgelost kan iemand mij helpen ????

  52. Origineel geplaatst door jay
    Ik heb een probleem als ik redsn0w instaleer geeft die aan: “couln’t load mobiledevices.dll”

    Helpt de info op deze website? Elders zag ik de tip om, ipv dit kennelijk lastige probleem te gaan oplossen op die ene PC, het op een andere PC te proberen: als dat werkt, dat maar accepteren.

  53. Hoe zit dit met de nieuwe iPad?

  54. @jonathan:

    reboot je iphone met redsnow daarna kun je pas gebruik maken van cydia !

  55. Ik heb mijn iphone 4 tethered gejailbreaked , en daarna Siri geïnstalleerd op mijn iPhone 4. Tot zo ver werkt alles, alleen camera is wat trager door Siri.

    Als ik nu de semi-tethered probeer blijft de iphone op het apple logo hangen !
    Kan hem wel weer rebooten via redsn0w 0.9.10b6

    Iemand een idee waarom hij niet opnieuw opstart ondanks dat de semitether tools status OK aan geeft.

  56. Via redsn0w de optie just boot kiezen, daarna verschijnt het cydia icoon.@jonathan:

  57. Ik ondervind erg veel issues;

    – Safari doet het niet meer.
    – Wachtwoorden wifi zijn verdwenen
    – contactlijst is weg.

    Erg jammer dit..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.