Reacties voor: Security-onderzoeker: iPhone heeft beveiligingsprobleem

Onderzoeker Marius van Oers van McAfee waarschuwt voor gevaren waaraan de iPhone blootstaat. Maar een directe dreiging is er nog niet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 3 reacties

  1. Man ze proberen al 5 jaar software te onwikkelen op de mac da ook maar in de buurt komt van een virus. Omdat je in unix (het onderliggende systeem onder OS X) geen rootrechten hebt kan je nooit prongeluk bestanden weg gooien die het besturings systeem nodig heeft. laatstaan een virus installeren. bij elke aanpassing in systeembestanden moet je op een mac in iedergeval je geruikersnaam en wachtwoord invoeren. Dat is waarom virussen niet veel verder komen dan een popup met de vraag je gebruikers naam en wachtwoord in te voeren Als ze al voor OS X geschreven zijn. Je bent dom als je dat doet wanneer je iets uit een e-mail of internet opent.
    wat de waareid over virussen en de gevaren die jeloopt op mac OS X kun je hier meer lezen.
    http://www.macmiep.nl/10xveiligheid.html

    wat de iphone betreft die is gebaseerd op dat zelfde unix. alleen nu nog veel beter dicht getimmerd. Software kan je niet zomaar zelf installeren tenzij je de hack doet. dat zijn 36 stappen voor je aan de slag kunt. Als je daarna virus gevoelig bent dan heb je dat zelf gedaan en valt er niks meer aan apple te verwijten.

  2. “He doesn’t claim to have uncovered a specific security hole in the device, but listed several ways that determined hackers could use the Web to try to find a way in.” … yawn

  3. Zucht..!!, ik geloof dat de reclame molen van McAfee weer op gang is, als er weer een nieuwe gadget is die op internet kan surfen komen zij weer met grootse waarschuwingen, maar eigenlijk zijn ze gewoon reclame voor zich zelf aan het maken ….zielig !!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.