Reacties voor: Seas0nPass aangepast voor Apple TV 2 firmware 5.3 (jailbreak)

Seas0nPass 2.4 is verschenen, waarmee je de Apple TV 2 met firmware 5.3 untethered kunt jailbreaken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 44 reacties

  1. Ik snap niet dat de Apple TV 3 nog niet te jailbreaken is en bv de iPhone 5S bijvoorbeeld wel. Heb zelf geen Apple tv maar het is opvallend 🙂

  2. @Nigel: misschien slaan ze die gewoon over, en wachten ze op de Apple TV 4 🙂

  3. denk eerder dat ios7 prioriteit had.

  4. Dat komt omdat apple TV3 zeer moeilijk te jailbreaken is. Stond on een artikel op ipc

  5. De AppleTV blijkt hier uiteindelijk een soort (Airplay) duck.
    Wat een onhandige user-interface…
    Als Apple van zijn “hobby” ooit een “beroep” gaat maken kijken we verder.

  6. Ik had het gisteren avond al gezien! Meteen gedaan, alles goed verlopen. Effe SSH, nitotv, rowmote helper, en xbmc geïnstalleerd 😀

  7. Origineel geplaatst door Nigel
    Ik snap niet dat de Apple TV 3 nog niet te jailbreaken is en bv de iPhone 5S bijvoorbeeld wel. Heb zelf geen Apple tv maar het is opvallend 🙂

    Het lijkt mij dat het aantal gebruikers met een Apple TV 3 te laag is om het interessant te maken om veel tijd aan te besteden.

    Voor 65 euro heb je een Raspberry Pi met xbmc, die ook airplay ondersteund. Ik snap sowieso niet waarom iemand dan nog een ATV 3 zou kopen.

  8. Origineel geplaatst door Nigel
    Ik snap niet dat de Apple TV 3 nog niet te jailbreaken is en bv de iPhone 5S bijvoorbeeld wel. Heb zelf geen Apple tv maar het is opvallend

    iPhone heeft véél meer services draaien, en hoe meer functionaliteit, hoe meer kans op een gaatje.. Wanneer er in de toekomst (hopelijk) meer functionaliteit komt naar de ATV dan is de kans groter dat deze ook jailbreakt wordt..

  9. Origineel geplaatst door Brian
    Het lijkt mij dat het aantal gebruikers met een Apple TV 3 te laag is om het interessant te maken om veel tijd aan te besteden.Voor 65 euro heb je een Raspberry Pi met xbmc, die ook airplay ondersteund. Ik snap sowieso niet waarom iemand dan nog een ATV 3 zou kopen.

    Die groep is zo laag omdat iedereen wacht op de jailbreak. En ik vind overigens een apple-tv mooier dan een rasberry pi 🙂

  10. Is het mogelijk om nogmaals te jailbreaken als mijn atv2 draait op 5.0.2? Hij is al gejailbreakd, alleen werkt Icefilms niet meer via XBMC. Ik ben dus van plan om het allemaal eens opnieuw te doen. Of moet ik eerst via itunes herstellen naar een recente versie en dan weer jailbreaken?

  11. Origineel geplaatst door Aaipad
    Is het mogelijk om nogmaals te jailbreaken als mijn atv2 draait op 5.0.2? Hij is al gejailbreakd, alleen werkt Icefilms niet meer via XBMC. Ik ben dus van plan om het allemaal eens opnieuw te doen. Of moet ik eerst via itunes herstellen naar een recente versie en dan weer jailbreaken?

    Icefilms geeft ook op andere apparaten wel eens problemen. De plugin 1Channel ernaast installeren kan het probleem verhelpen.

    Daarnaast heb ik zelf vaak problemen met het feit dat hij bij icefilms de stream niet start om een of andere reden (bijv het niet tonen van een captcha). Navi-X is een mooi alternatief die kan via de servers van icefilms al het zelfde materiaal vinden.

  12. Origineel geplaatst door Brian
    Het lijkt mij dat het aantal gebruikers met een Apple TV 3 te laag is om het interessant te maken om veel tijd aan te besteden. Voor 65 euro heb je een Raspberry Pi met xbmc, die ook airplay ondersteund. Ik snap sowieso niet waarom iemand dan nog een ATV 3 zou kopen.

    Totale onzin! Je kan toch geen atv vergelijken met een rpi? Die rpi is zo instabiel als de pest!

    Ik neem apple apparaten omdat die gewoon goed werken. Met of zinder jb. Je weet duidelijk niet waar je het iver hebt als je de raspberry pi gaat vergelijken met een apple tv.

  13. Origineel geplaatst door Brian
    Voor 65 euro heb je een Raspberry Pi met xbmc, die ook airplay ondersteund. Ik snap sowieso niet waarom iemand dan nog een ATV 3 zou kopen.

    Raspberry Pi en XBMC is voor veel “users” te technisch, vooral de setup. Een ATV2 is veel simpeler en met behulp van de FireCore software is het installeren van Infuse redelijk kinderspel. Ook de bediening is Apple logisch en simpel.

  14. Origineel geplaatst door Seiqotr
    Totale onzin! Je kan toch geen atv vergelijken met een rpi? Die rpi is zo instabiel als de pest!Ik neem apple apparaten omdat die gewoon goed werken. Met of zinder jb. Je weet duidelijk niet waar je het iver hebt als je de raspberry pi gaat vergelijken met een apple tv.

    Ik heb hier 2 overgeclockte raspberry pi’s draaien. Deze staan 24/7 te draaien en nog geen enkele keer gecrashed.
    Eentje gebruik ik als server waar sb, cp en sw op draait met 6 tb opslag en de andere pi gebruik ik alleen voor xbmc.
    Deze apparaten werken prima.
    Ook heb ik hier 2 ATV’s liggen atv 2 en atv 3 en ze liggen hier allebei stof te happen…..

  15. @Brian: Voor 66 euro heb je een Apple tv 3 bij Staples incl kortingsbon. Hoezo duur? :’-)

  16. Origineel geplaatst door Seiqotr
    Totale onzin! Je kan toch geen atv vergelijken met een rpi? Die rpi is zo instabiel als de pest!

    Ik neem apple apparaten omdat die gewoon goed werken. Met of zinder jb. Je weet duidelijk niet waar je het iver hebt als je de raspberry pi gaat vergelijken met een apple tv.

    Wat zijn de voor en nadelen van de apple tv t.o.v de raspberry pi dan?

  17. Ja waarom nog steeds geen jailbrake voor de Apple tv 3!!
    Mocht toch wel een keer tijd worden dacht ik zo, als ik dit geweten had had ik nooit de tv 3 gekocht maar de Tv 2!
    Ben echt teleurgesteld !!!:(

  18. Is er een beschrijving beschikbaar voor het opnieuw jailbreaken?
    Ik heb twee Apple TV’s (woon- en slaapkamer) met jailbreak draaien op 5.0.2. Deze zijn door iemand anders gejaibreaked voor een vergoeding. Ik zou het nu graag zelf doen maar heb nog nooit een Apple TV gejaibreaked (iPhone wel).
    Heb ik aTV Flash nodig om XBMC etc. er weer terug op te krijgen..
    Veel vragen, hoop dat iemand kan helpen of dat iPhoneclub een beschrijving gaat plaatsen. Bvd.

  19. Wij hebben nog 5.2. Is het aan te raden om een update te doen naar 5.3 of is er haast geen verschil en kan ik gewoon bij 5.2 blijven??

  20. Origineel geplaatst door Marc
    Wij hebben nog 5.2. Is het aan te raden om een update te doen naar 5.3 of is er haast geen verschil en kan ik gewoon bij 5.2 blijven??

    Ik heb er één met 5.3 en één met 5.2 zie en merk niet echt verschil

  21. Origineel geplaatst door Brian
    Het lijkt mij dat het aantal gebruikers met een Apple TV 3 te laag is om het interessant te maken om veel tijd aan te besteden. Voor 65 euro heb je een Raspberry Pi met xbmc, die ook airplay ondersteund. Ik snap sowieso niet waarom iemand dan nog een ATV 3 zou kopen.

    Waarom niet? Ik heb een ATV2 en ATV3 (in de woonkamer) staan. De 3 gebruik ik vooral voor Netflix. Draait als een zonnetje!

  22. Dat hele geneuzel met een hele reut apps op je Apple TV 2, en dan stream 1 proberen in programma A, om er achter te komen dat stream 2 in programma B beter werkt. Of dat je programma C nodig hebt om je films af te spelen.

    Ik was het na een paar maanden helemaal zat.
    De Apple TV 2 verkocht, en een 3 er voor in de plaats. En wat een verademing! Airplay doet al meer dan de helft van het werk, en Streamer op de Mac doet de rest. Alles zonder converteren, zonder haperende streams, en met een compleet originele Apple TV, die gewoon ALLE firmwares kan draaien.

    Beneden ligt een Raspberyy Pi. Leuk speelgoed hoor. Maar als ik die zou moeten laten werken zoals mijn Apple TV 3, had ik hem al 12 keer in elkaar geslagen. 🙂

  23. Ik heb hier nog versie 5.2 kan ik de 5.3 er nog op doen heb geen ssh keys weet niet welke versie de laatste is.

  24. @Rob: Met Seas0nPass kun je gewoon van 5.2 naar 5.3 upgraden, ondanks dat Apple zelf al op 6.x zit… Apple signed namelijk nog steeds netjes die versie. Wel eerst met Seas0nPass je blobs backuppen (door met rechtermuisknop op linker icoon in Seas0nPass te klikken en die optie te kiezen). Succes.

  25. @Rob: ikzelf heb geüpdate van 5.1 naaxr 5.3 en toen opnieuw gejailbreaked. En dan SSH-key opnieuw backup’en.
    Nu 5.3 werkt perfect!

  26. @Marciano: En die Apple tv 2 gaat niet heel toevallig de verkoop in dan? Ben namelijk opzoek naar een ATV 2

  27. Ik kan alles wat ik wil met de Apple tv (2 en 3) zónder jailbreak .. Streamen vanaf de nas etc. (Dit omdat iedereen de nadruk legt op xbmc (deze draai ik wel op wat android devices, maar ik zie het voordeel nog steeds niet ..))

  28. @LightPhoenix: Ik heb zelf een Raspberry Pi en een Apple TV 2, en kan me heel goed voorstellen waarom mensen voor de Apple TV kiezen. Stekker er in en draaien maar!

  29. Je kunt op een slinkse manier wel PlexConnect op je ATV3 krijgen (Google maar eens). En dan de PlexMediaServer ergens op een NAS of zo installeren.
    Maar dat is allemaal een hoop gedoe.
    Zorg gewoon voor een goede mediaplayer op je iPad die verschillende formaten aankan (die je bijvoorbeeld op je NAS hebt staan), en dan via AirPlay naar je ATV3. Werkt ook en je hebt geen JB nodig.

  30. Origineel geplaatst door evad1st
    Ik kan alles wat ik wil met de Apple tv (2 en 3) zónder jailbreak .. Streamen vanaf de nas etc. (Dit omdat iedereen de nadruk legt op xbmc (deze draai ik wel op wat android devices, maar ik zie het voordeel nog steeds niet ..))

    Ben zeer benieuwd hoe je films streamed van een (Synology) NAS naar een ATV2 zonder jb? welke formaten? Airplay?

  31. Als je ATV2 het nu gejailbreakt goed doet kun je net zo goed nog even geduld hebben. Firecore beweert dat ze goed op weg zijn naar een iOS6 (7) jailbreak voor de ATV2. Scheelt je een keer extra klooien 🙂

  32. Origineel geplaatst door Toon
    Je kunt op een slinkse manier wel PlexConnect op je ATV3 krijgen (Google maar eens). En dan de PlexMediaServer ergens op een NAS of zo installeren. Maar dat is allemaal een hoop gedoe. Zorg gewoon voor een goede mediaplayer op je iPad die verschillende formaten aankan (die je bijvoorbeeld op je NAS hebt staan), en dan via AirPlay naar je ATV3. Werkt ook en je hebt geen JB nodig.

    Helemaal eens: Synology biedt op haar NAS een perfecte video streaming app die samenwerkt met een app op je iPad of iPhone. Kan vrijwel alle formaten aan en zodra het streamen begonnen is kun je gewoon de iPad of iPhone uitzetten. Geeft bovendien heel veel filminfo. Werkt perfect!

  33. @RoHeSi: ik heb een freecom nas die iTunes ondersteund, en ik gebruik aceplayer als afspeelapp en streamt naar de apple tv (ik gebruik het meest m4v, mpeg en vob)

  34. Heb een atv2 die 5.3 tethered was nu 5.3 unterhered maar liep eerst super goed, alleen nu super traag. De films in mash-up, 1channel of icefilms lopen traag. Iemand een idee om dit te verhelpen.

  35. @RoHeSi: Infuse voor iPad/iPhone ook van FireCore speelt tot nu toe elk formaat af van een share, via AirPlay, zonder converteren. Maakt voor mij jailbreak overbodig. Werkt iig op iPhone 5 en iPad air.

  36. @RoHeSi: Een vaakgebruikte methode is om je films naar iTunes formaat (mp4) om te zetten, en ze dan te plaatsen in je iTunes Library zónder ze te kopiëren (Alt-toets ingedrukt houden tijdens plaatsen in iTunes).
    Wanneer je Homesharing aan hebt staan kun je vervolgens die iTunes library via je ATV benaderen en dus ook je films afspelen die eigenlijk op je NAS staan.
    Voorwaarde is wel dat de PC of Mac met de iTunes Library aanstaat en iTunes open heeft.

  37. Werkt het progje BEAMER goed, voor zowel atv2 en 3 ???
    Ben beetje beu dat de films er elkeer mee ophouden in icefilms of niet starten.
    Liefst een atv 3 1080p en dan streamen vanaf de imac.

  38. Origineel geplaatst door Guillaume
    Voor 66 euro heb je een Apple tv 3 bij Staples incl kortingsbon. Hoezo duur? :’-)

    Als ik kijk is ie gewoon 107,69??

  39. Origineel geplaatst door Pascal
    Werkt het progje BEAMER goed, voor zowel atv2 en 3 ???

    Beamer werkt briljant. 🙂

    Wij gebruiken het al maanden met de Apple TV 3.

  40. @Seiqotr: wat een domme gefrustreerde reactie. U hoeft niet wat anders te kopen als u dat niet wilt, maar er zijn alternatieven genoeg!

  41. Origineel geplaatst door streamer
    Infuse

    Klopt niet, ik heb zelf die app en nas ook, maar die kan lang niet alle formaten aan, maar inderdaad wel meer dan Apple TV. Sommige apps kunnen ook veel afsplen zoals airplayer, maar dan ben je wel alles aan het renderen op de ipad, ipv op een streamer; wat als nadeel heeft dat de ipad sneller leeg is, en HD films langzaam spelen. De enige optie is momenteel nog een goede streamer te kopen die niet van Apple is, of een gejailbreakte AppleTV2, maar dis is niet 1080p…

  42. @Marciano: De apple tv2 die stof ligt te happen heb ik wel belang bij.

  43. Origineel geplaatst door Guillaume
    @Brian: Voor 66 euro heb je een Apple tv 3 bij Staples incl kortingsbon. Hoezo duur? :’-)

    Kun je even zeggen hoe dit juist in zijn werk gaat??

  44. welk versie van jailbreak en versie van apple tv2 kan ik gebruiken? en weet je soms nog ergen of ik nog apple tv 2 kan kopen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.