Reacties voor: Seagate GoFlex Satellite: externe harde schijf voor de iPad

De Seagate GoFlex Satellite zorgt via een eigen iPad-applicatie dat er WiFi-verbinding is tussen beide apparaten. Zo kun je maximaal maar liefst 500 GB aan bestanden uitwisselen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. mooi en goed prijsje, nu kijken wanneer het op de Nederlandse markt verkrijgbaar is.

  2. Dat ‘stevige prijskaartje’ vind ik wel meevallen.

    50 euro voor de harddisk en de rest voor de WiFi-techniek en het idee.

    Valt best mee.

  3. 199usd voor een hd.

    Dat kan je best grof geld noemen, allemaal oude technieken en hernoem het voor een ipad en alle sukkels trappen er in

  4. Origineel geplaatst door neusje80
    199usd voor een hd.Dat kan je best grof geld noemen, allemaal oude technieken en hernoem het voor een ipad en alle sukkels trappen er in

    sukkels trappen er in? veel “sukkels” betalen wel 100 euro extra voor 16gb meer in hun iPad
    nou dan is er helemaal niks mis met deze prijs

  5. Het is een leuk idee, maar daar blijft het bij. Ik vraag me vooral af welk type films je kan streamen. Avi’s kun je normaal namelijk niet kijken. Met Air Video lukt je dat wel door live op je PC of Mac te converteren of te streamen via wifi. Dat lijkt mij niet dat dit ding kan. Gebruikersgemak ligt dan alsnog niet zeer hoog.
    Als je de hardeschijf ook helemaal uit kunt zetten is de stand-by tijd wel ok. Maar dat lijkt me logisch dat dat kan.
    Het wachten is op een geintegreerde oplossing van Apple zelf. Al lijkt mij de noodzaak niet zo groot. Thuis kan ik 2 TB aan films streamen. Als ik er een onderweg wil zien plemp ik hem op de iPad voor VLC. En als ik een paar films mee wil nemen voor elders zet ik ze onder airsharing of gewoon op een 32 GB USB sticky.

    Al met al zie ik dit als een niche product wat voor een behoorlijke prijs een oplossing biedt voor een probleem wat maar weinigen zullen hebben. Zeker met 4 uur batterylife betekent het dat je max. 2-3 films kunt kijken. En die passen makkelijk op je iPad. Van te voren even selecteren en klaar is kees. Weer 200 dollar/euro bespaard. Enige waar je op inlevert is keuze vrijheid. Maar eerlijk is eerlijk, de films op die HD moet je ook eerdt selecteren om te downloaden. Binnen de korste keren staat je schijf vol en heb je het merendeel van die films gezien. Gevolg; weer hetzelfde managen, selecteren en kiezen verhaal.

    Wat ik wel mis in dit artikel.. blijkbaar kun je ook via je mobiele data verbinding streamen vanaf thuis. Dat kan wel leuk zijn, als het out-of-the-box werkt.

  6. Asterix zei ‘t al, lang geleden: “rare jongens die amerikanen”. 🙂

  7. Volgens mij staat er een verkeerde link in het artikel. De access app laat je remote een netwerk harde schijf die thuis staat accesses. Er is ook de goflex media app (ook gratis) die blijkbaar bedoeld is om je mobiele schijf via wifi te benaderen, bijvoorbeeld op reis. Nog niet in Nederland te koop blijkbaar.

  8. Als je een iPad 2 (Wi-Fi en 3G) met 16GB koopt en deze jongen bestelt voor $200, kom je goedkoper uit dan een 64GB iPad…

    maar er zijn een paar kanttekeningen…
    – foto’s bekijken met originele app is ideaal met events, faces, places (iPhoto)… hoe goed is dat met de GoFlex Media app?
    – kun je idd alle soorten films (avi, mkv etc) erop afspelen? zo niet, dan is het waardeloos…
    – kun je ook bestanden via Wi-Fi erop zetten? bijv. documenten die je met Pages gemaakt hebt? Dropbox integratie zou ideaal zijn!
    – je kunt niet tegelijk media streamen en via Wi-Fi internetten… maar er schijnt een firmware update te komen die het als Wi-Fi extender kan laten werken…
    – muziek blijft niet op achtergrond afspelen als je app verlaat. of zou dit te fixen zijn met jailbreak en Backgrounder?

    al met al een interessant product, met name voor mensen die dus van plan zijn een 64GB iPad (2) te halen.
    en als er een 2de generatie hiervan uitkomt, waarbij alle kinderziektes zijn verholpen, wordt het een must buy voor elke iPad owner. zal Apple niet leuk vinden 😉

  9. Origineel geplaatst door Dhdhsh
    En als ik een paar films mee wil nemen voor elders zet ik ze onder airsharing of gewoon op een 32 GB USB sticky.

    Waar steek je dat sticky dan in om de film(s) af te spelen op de ipad ?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.