Screenshots op een iPhone maken: de alternatieve methode

Via Xcode is het mogelijk om schermafdrukken van je iPhone te maken. Het is iets omslachtiger maar biedt wel meer mogelijkheden dan de combinatie Home- en aan/uitknop.

iPhone screenshotEén van de meest briljante, zinloze tips uit de geschiedenis van de computer is het hernoemen van je prullenbak in Windows XP. Microsoft heeft er zelfs een heuse videotutorial (!) over gemaakt, waarin wordt uitgelegd hoe je in Windows XP door het wijzigen van een registersleutel de prullenbak kunt hernoemen (in Vista kun je dit veel sneller met een rechtermuisklik op de prullenbak doen). De tip die we hier presenteren heeft op het eerste gezicht net zo’n hoog Goh!-gehalte.

Het blijkt namelijk mogelijk om op een tweede manier screenshots op de iPhone te maken.

Eerst nog even de gewone manier: bij firmware 2.0 (iPhone of iPod touch) druk je op de homeknop en tegelijk op de aan/uitknop om een screenshot te maken. Daarna kun je de screenshots naar jezelf e-mailen, via SSH eraf halen of uit iPhoto vissen. Maar er is een andere manier waardoor de screenshots meteen op je desktop beschikbaar zijn. Je moet daarvoor wel de iPhone of iPod touch op de computer aansluiten en de iPhone SDK installeren. In het Organizer-venster van Xcode verschijnt de interface van je iPhone zodra je deze aansluit. Daarna ga je naar het Screenshot-tabblad om de screenshot te maken.

Nu is dit niet zomaar een omslachtige zinloze tip: er zitten wel degelijk voordelen aan het maken van screenshots op deze manier. Je kunt namelijk ook screenshots van opstart- en lockschermen maken, je kunt filmpjes van schermhandelingen opnemen (aparte capturing-software noodzakelijk), of van afspelende video’s. Screenshots maken op de iPhone zelf heeft wel weer een ander voordeel: je kunt makkelijk foto’s bijsnijden.

Via: The Apple Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juli 2008, 13:29
Categorie iDevices
Onderwerpen code, screenshot, sdk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.