Reacties voor: Dit bedrijf wil het maken van ongewenste screenshots onmogelijk maken

De technologie ScreenShield voorkomt dat je screenshots van een app kunt maken. De tool komt beschikbaar voor ontwikkelaars, zodat iedere app deze functie kan benutten.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. Weet niet of jullie hetzelfde bedoelen met een printscreen van quicktime. Maar ik ben wel benieuwd of deze airplay programma’s ook afblocked. Je kan namelijk bijvoorbeeld via lonelyscreen je beeld naar je pc sturen en dan daar een printscreen maken. Moeilijk af te dekken lijkt me. Tenzij je heel airplay blocked natuurlijk.

  2. Uiteraard heb je hier helemaal niets aan. Je kunt softwarematig blokkeren wat je wil, maar als ik een screenshot wil maken, kan ik ook met een andere telefoon, iPad of camera gewoon een foto nemen van mijn scherm. Volkomen nutteloze vinding dus.

  3. Tip: Als je iets geheim wilt houden: zet het niet online…

  4. Het leuke van deze tools is.

    Als je een klein beetje het notificatie scherm naar beneden trekt dan kan je de screenshot beveiliging van apps (ook in Netflix) omzeilen. Omdat je dan niet meer in de app zelf zit.

    Ik ben erg benieuwd of dit dan ook beveiligd beveiligd wordt.

  5. Alleen dus maar een beveiliging voor de grote bedrijven die hun films willen beschermen.
    Het creëert een schijnveiligheid voor de gebruikers van chat apps. Zeg niet dat je geen screenprint va;een scherm kan maken om een gevoel van veiligheid te creëren.
    Wil je schermafdrukken maken? Inderdaad, gewoon met een ander toestel een foto maken en voila.
    Laat mensen niet denken dat ze nu alles maar in een bericht kunnen gooien.
    Een simpele regel met deze manier om een screenprint te maken moet sowieso in het artikel staan.

  6. Niemand moet functies blokkeren van mijn device op wat voor manier dan ook. Dat je het met “beveiligde” video’s doet prima, maar voor de rest wil ik de keuze hebben voor wat ik doe op m’n device.

  7. @Wesley: Helemaal mee eens !!!

  8. Ach. Dan maak je toch lekker met je andere telefoon een screenshot. Letterlijk. De eerste de beste app die me dit flikt gaat er af. En alle anderen ook.

  9. 😴😴😴😴dezelfde DRM techniek gebruiken voor normale apps als bij beveiligde videos. Wow wat vernieuwend en revolutionair. NOT!!!

    De meeste chat apps hebben ook clients op de desktop. Ga je screenshots blokkeren op ios, op de desktop kun je ze alsnog maken. Mega zinloos dus.
    Dus inderdaad wat men al zegt. Zet niet alles online.

  10. @Tom Balfoort: Tom, het kan aan mij liggen maar van als ik nog maar swipe voor het notificatiescherm gaat mijn Netflix echt wel onmiddellijk op zwart. Wou onlangs quote posten maar dat is dus mijn inziens al niet meer mogelijk.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.