Reacties voor: ‘Scott Forstall wilde excuusbrief Apple Maps niet tekenen’

Scott Forstall zou bij Apple zijn vertrokken, omdat hij weigerde de excuusbrief over Apple Maps te tekenen. Dit beweert The Wall Street Journal.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 35 reacties

  1. Ik lees de laatste tijd steeds weer tussen de regels door dat Apple de voorsprong aan het verspelen is. Jammer. Ik ben een realistische gebruiker en wil dus alleen het allerbeste. Als Apple dat niet meer is stap ik over op de dan beste.

  2. Oei Oei, de koers naar ondergang van Apple is ingezet.

  3. Ik zie parallellen met de carrière van Steve Jobs bij Apple. Zie de biografie van Jobs. Het wordt er idd niet beter op met dit bedrijf.

  4. Ik zie de verschuiving van verantwoordelijkheid voor iOS-design naar Jonny Ive juist als zéér positief. Ik was dit jaar nota bene bijna overgestapt naar Windows Phone 8. Na het zien van het uiterlijk van de iPhone 5 ben ik toch gebleven, maar iOS vertraagt onmiskenbaar ten opzichte van de concurrentie!

  5. Wil men dan dat het uiterlijk van iOS verandert? Ik dacht dat dat juist een sterkpunt was, dat het al vanaf het begin goed was. Het is ook herkenbaar voor alle gebruikers.
    Een verandering van interface zo radicaal als bijvoorbeeld Gingerbread -> ICS zul je volgens mij nooit zien bij iOS, wie van die twee dan ook achter het stuur staan (Scott of dhr. Ive.)

    Volgens mij zal o.a dat snipper effect bij het deleten van pasjes in Passbook verdwijnen want al die fancy effecten zou Ive tegen zijn.

  6. @Robbie: @Digilike: Toen Maps werd gelanceerd riepen bepaalde mensen:”belachelijk, Apple onwaardig! Steve had dit nooit goedgekeurd!”. Vervolgens geeft Apple toe dat ze niet een topproduct hebben gelanceerd en dan moet je als bedrijf 1 standpunt hebben. Waarom is dit dan een slechte zet?

  7. Volgens mij alleen maar goede keuze. Arrogante mensen, JA OOK JOBS, zijn niet altijd zaligmakend voor een gezond bedrijf…

  8. @Flieps: het gaat mij niet om Maps hoor, als daar een misverstand mocht zitten. Maar eerder om de organisatie. Er gaat een getalenteerd en vindingrijk persoon Apple verlaten. Ik vrees voor Apple dat het in een neerwaartse spiraal terecht komt. Zeker ook als je bekijkt dat men nu een meer defensief beleid hanteert ten opzichte van de concurrentie, in plaats dat Apple voorop loopt/blijft lopen in de ontwikkelingen. Apple zou in deze tijd vooral geen creatieve geesten moeten laten schieten, is mijn mening.

  9. Waarom een koers naar ondergang?

    Jonathan Ive gaat naast de hardware verantwoordelijk zijn voor het design van de software!
    Ik ben er toch erg benieuwd naar.

  10. Ik word er niet zo wild van dat Craig Federighi verantwoordelijk wordt voor zowel OSX als iOS. Ik heb het niet zo op die integratie.

  11. Ik denk dat Apple nog 1 a 2 jaar markt leider is. Daarna zullen we allemaal met een ander merk toestel gaan lopen. Met de komst van de iphone5 heb ik de moed al opgegeven.

  12. Ook Steve werd op een vervelende manier de laan uitgestuurd (nota bene in zijn eigen bedrijf!!) en nu is ook Forstall de pineut.
    Door vele gezien als de nieuwe opvolger van Jobs. Net als Jobs niet geliefd bij collega’s, maar wel een genie.

    Zijn mede collega’s hebben er gewoon voor gezorgd dat hij eruit is getrapt en hier is veel meer aan de hand dan wij denken.

    Dit is gewoon treurig dat na de dood van Jobs er diverse figuren een greep naar de macht doen.
    Ik hoop dat dit goed uitpakt voor Apple!!

  13. @boxerip: de moed opgeven is niet best. Gelukkig doen vele miljoenen anderen die het toestel graag willen hebben dat niet.
    Let maar op, we zullen Scott nog gaan missen.

  14. Origineel geplaatst door marcoooo
    @boxerip de ‘moed‘ opgeven is niet best. Gelukkig doen vele miljoenen anderen die het toestel graag willen hebben dat niet.Let maar op, we zullen Scott nog gaan missen.

    Ik denk het niet. Nu gaan er andere mensen aan iOS werken en nieuwe mensen zijn nieuwe ideeën. iOS 5 – iOS6 was 1 grote ramp, ‘Youtube en Google maps weg'(Ze mochten het nog 1 jaar gebruiken), het heeft nog steeds dezelfde layout sinds de eerste generatie (Mensen willen vernieuwing), En de nieuwe App Store is ook niet alles (Bij de eerste versie kreeg je een lijst met apps hier moet je ze 1 voor 1 bekijken (op de iPhone)). Niet alles is slecht Siri heeft wel mooie nieuwigheden (juist geen nederlandse ondersteuning) en de nieuwe Privacy, Facebook, Klok (voor de iPad dan)… Nu dat Jonathan Ive leiding is van het design van iOS mogen we erop vertrouwen dan iOS 7 een totaal nieuw uiterlijk zullen krijgen (hoop ik) en dat we eindelijk iets anders krijgen dan het ‘Skeuomorphisms’ design. Vind het design niet lelijk maar als je kijkt naar Android en Windows 8, daar zie je grotere veranderingen gebeuren.

  15. Forstall vond ik een van de beste mensen bij Apple. Jammer dat hij weg gaat.

  16. @WhizZz: Wat is uiterlijk dan zo verschrikkelijk veranderd bij Android??
    Wat doet Android dan wel voor spectaculairs?

  17. Wellicht geen slechte ontwikkeling, nieuwe ideeën zijn welkom toch, aangezien iedereen wel iOS kent zoals 5 jaar geleden, zijn we misschien toe aan verandering. Wie weet wat het oplevert. Liefst zie ik een tussenweg van Windows Phone 8 (prachtige typografie en grafische OS) en Android (simpel instellingen wijzigen met SBSetting-like setting bar) met het welbekende soepele iOS.

  18. Bye bye Forstall. Ik denk dat met de nieuwe indeling een logischere structuur is ontstaan. Fijn ook dat Jony het design (nu in alle opzichten) bewaakt. Skeuomorphisms designs hebben me nooit echt weten te bekoren. Doet imo afbreuk aan het gebruikersgemak. De essentie! iCal op de Mac is ook een draak van een app: lelijk en onfunctioneel. Hoop dat Apple met deze opnieuw manier de innovatie heeft gewaarborgd. Bovendien: als het waar is dat Scott zo’n eigenwijs en egocentrisch persoon is kun je deze beter kwijt zijn dan rijk. Ben benieuwd wat de toekomst gaat brengen! Go Apple! PS nu alleen de prijzen en de ‘all in one’ functionaliteit van bijv. de iMac terugdraaien. Grrr!

  19. @Daejji: Dit zijn de veranderingen t.o.v. de vorige versie.

    Deze veranderingen zijn veel spectaculairder dan de veranderingen in iOS.

    Even ter info, ik ben geen Android fanboy die hier zo eenmaal Android wilt verdedigen! Ik gebruik nu een iPhone 4S en ben er tevreden over (juist bij iOS 6 doet het WiFi raar) heb ook een iPod Touch 2g en een ‘The new iPad’ heb nog nooit een Android device in mijn bezit genomen en wil dat ook zo houden. (ben meer een Apple Fanboy :3 )

  20. Origineel geplaatst door WhizZz
    Ik denk het niet. Nu gaan er andere mensen aan iOS werken en nieuwe mensen zijn nieuwe ideeën. iOS 5 – iOS6 was 1 grote ramp, ‘Youtube en Google maps weg’(Ze mochten het nog 1 jaar gebruiken), het heeft nog steeds dezelfde layout sinds de eerste generatie (Mensen willen vernieuwing), En de nieuwe App Store is ook niet alles (Bij de eerste versie kreeg je een lijst met apps hier moet je ze 1 voor 1 bekijken (op de iPhone)).

    ze mochtem het nog een jaar gebruiken maar Google wou turnbyturn navigatie niet toelatem de enige mogelijkheid was kaarten van derden gebruiken die dit wel toeloeten ala tomtom

  21. Zo zie je toch langzaam het team rond Jobs uit elkaar gaat vallen… Zo gaat dat meestal. Deze mensen waren bijna allemaal door hem uitgekozen. Nu Jobs er niet meer bij is, kan die sommige mensen ook niet meer verdedigen… er is een nieuwe baas en dan gaan er dingen veranderen. Het Jobs tijdperk is voorbij. Ik hoop dat het goed met Apple blijft gaan. Toch merk ik aan veel dingen dat het kritische oog dat dingen “anders” maakte verdwenen is…

  22. ik denk dat microsoft weer met kop en schouders boven apple uigaat steken ben al vanaf 2007 iphone gebruiker maar bij de 4s was de fanziekte voorbij heb nu windows 8 en wacht op mijn lumia, en surface pro waar je wel je laptop mee kan vervangen. kopop MS

  23. Ben sinds 2 jaar een “apple fan boy” daarvoor gebruiker van Android OS vanaf 2.1 Froyo (eerste versie met flash ondersteuning op een Motorola DROID) Ik mis de vooruitgang van Android gebruikersinterface heel erg tov Apple. Ik houd mijn broertje al enige jaren in de gaten vanaf de Iphone 3G. Nu ik zelf sinds anderhalf jaar in bezit ben van een Iphone 4 merk ik dat de gebruiksinterface bijna identiek is als jaren terug op de Iphone 3G. Ik vind dit mbt Apple 1 van de grootste punten van kritiek, er zit geen enkele vooruitgang in het development van de userinterface van IOS. Naar mijn mening is er 1 keer gedacht heey dit werkt, beetje bij tweaken maar verder niks meer aan doen, never change a winning horse mentaliteit. Vind dit erg goedkoop en totaal niet vooruit strevend, zoals je van Apple gewend mag zijn.

    Hopen dat hier snel verandering in gaat komen met IOS7? Groeten een eigenaar van meerdere Apple producten.

  24. Bij Steve Jobs vlogen mensen ook zonder pardon eruit als ze niet aan de verwachtingen voldeden. Eigenlijk is het vertrek van John Browett erger. Die heeft amper een jaar gefunctioneerd. Kennelijk vindt Apple het moeilijk om de juiste mensen aan te nemen terwijl zo’n beetje de halve wereld er zou willen werken.

    iOS en ook Mac zijn toe aan een frisse update van de ui. Er is op dat gebied te weinig gebeurd het laatste jaar. De roep om verandering wordt luider. Misschien kon of wilde Ive hier niet aan voldoen. En mensen zijn echt wel vervangbaar. Het probleem is ook dat de telefoon business helemaal een beetje stil staat. Sinds de touch smartphone volwassen is geworden sinds een jaar of twee zijn er geen echte killer features meer bijgekomen.

    Het wachten is op een nieuw idee van iets of iemand waar we allemaal weer warm voor lopen. Ik denk een oplossing in het betaalverkeer misschien groots gaat worden.

    Als je nagaat hoe de telefoons er in 2006 uitzagen ten opzichte van nu dan is het interessant om je af te vragen hoe telefoons er in 2020 uitzien. Zijn er nog wel telefoons?

  25. Ik ben er eigenlijk wel blij mee.
    iOS oogt tamelijk ouderwets in vergelijking met Windows8 en bovendien opent dit misschien wel deuren, zodat het systeem eindelijk eens wat minder hard dicht getimmerd wordt.

    Dat de ‘retailman’ van Dixons weer verdwijnt verrast mij al helemaal niet. Die man maakte blunder na blunder en wordt uitgekots door de jongens en meisjes binnen de Apple Stores.

  26. De appel wordt steeds zuurder…

  27. Is toch niet echt belangerijk als apple zo voorbij word gelopen dan wacht je je abbo af en koop je het nieuwe leidende merk ? of heb je er soms aandelen ?

  28. Scott Forstall kon al niet eens met Jony Ive aan één tafel zitten. Bij een bedrijf als Apple moet er dan sowieso één van beide weg. Jony Ive vind ik persoonlijk briljant en Scott Forstall heeft al vaker rare dingen gehad die niet bij een man met zo een functie horen. Ook het feit dat iOS sinds versie 5 (misschien als 4) niet vooruit gaat vind ik zorgelijk. Daarom is het in mijn ogen terecht dat Scott Forstall weg mag.

  29. Zoals al heel vaak gezegt: Apple was Revolutionair, Steve was De Revolutionair. Sinds de dood van Steve en IOS6 is het alleen nog evolutionair (met een kleine e).

    Apple zal het niet tekken op zijn mini, iphone5 en ipad4 als er geen Revolutionaire wijzigingen en verbeteringen komen, de “vijand” zit niet stil en start wel op als een schilpad maar…. ach weten hoe dit verhaal is afgelopen.

    Jammer dat er altijd maar met modder gegooit wordt al iemand een andere mening heeft en weigerd mee te gaan met de Flow.

  30. No shit dat niemand siri gebruikt. maak die zooi nou eindelijk eens nederlands :@

  31. Prima zet van Apple! Ik mis heel veel functies in iOS… Ben echt blij met mijn jailbreak, zodat ik de GUI mooi kan tweaken naar mij behoren. En veel handige ad-ons!

  32. Mensen niet zo zeuren over de ontwikkeling van Apple producten zoals iOS. Die niet aflatende stroom updates en nieuwe modellen is altijd al de (irritante) manier van werken geweest van Apple’s concurrentie maar die heeft mij nooit kunnen overtuigen. In tegendeel eigenlijk. Want vandaag heb je “het nieuwste”, morgen is het alweer oud omdat ze zogenaamd innoveren. De waarheid is echter veel simpeler: Apple staat al heel lang op zeer hoog niveau, en van een hoog niveau is het niet alleen moeilijker, maar vooral ook veel onnodiger om te innoveren. Aan een Rolls Royce is het stukken moeilijker innoveren dan aan een Trabant. En Apple’s concurrentie heeft wat dat betreft nog wat in te halen; bij hen is er dus veel meer drang om met elke haverklap met wat “nieuws” te komen; niet in de laatste plaats om marketing-technische redenen. Maar de vermeende (in)noviteit van het een en ander is een betrekkelijk onbelangrijk criterium. Het gaat er om dat een product werkt, en goed werkt, en goed blijft werken. Dat heeft Apple inmiddels wel bewezen, maar ook dat zal bij de andere merken nog moeten blijken.

  33. Qua uiterlijk vind ik de Iphone 5 de mooiste telefoon die er momenteel is.
    Wat betreft het OS heb ik nu toch liever Android…
    Maar waar 2 honden vechten om een been………
    Uiteindelijk gaat Microsoft er mee heen.
    Het eerste jaar zal Windows8 niet zo hard lopen. Iedereen kijkt de kat uit de boom. Weer opnieuw een OS onder de knie krijgen. (maar ja…als je van Windows naar de mac gat heb je dat ook)
    Maar daarna gaat die Windows8 lopen……krijg je tablets met fatsoenlijke kantoorapplicaties…en willen de mensen een WindowsPhone8 toestel omdat die zo lekker samenwerkt met die spullen.
    Ik denk echt dat de Iphone binnen 2 jaar op zijn retour is.
    Jammer dat Steve Jobs er niet meer is…want wat die man voor elkaar gekregen heeft…..chapeau

  34. Jammer dat Scott Forstall weggestuurd wordt. Toen Steve ziek werd had ik stille hoop dat Scott meer in beeld zou komen. Tijdens eerdere Key Notes vond ik de presentatie van Scott -na die van Steve uiteraard- nog het meest inspirerend. Die van Tim Cook en anderen zijn gewoonweg saai en niet echt meer iets om naar uit te kijken. Ook Scott was werkzaam bij NeXT. Zal de geschiedenis zich over een aantal jaren herhalen??

  35. Ik was hier al bang voor! Apple heeft last van hoogmoed. En loopt inderdaad achter met iOS-6. Mijn iPhone 5 is gestolen ik heb nu uit pure nood een Google Nexus telefoon gekocht.. Maar nu ik deze heb ga ik niet meer terug! Android 4.1 is voor mij echt een verademing! Ik als Apple fan! zeg het niet graag maar Android loopt echt ver voorop nu. En is nog stukken goedkoper ook!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.