Reacties voor: Scott Forstall over Project Purple en nachten doorwerken

Scott Forstall heeft tijdens de rechtszaak tussen Samsung en Apple verteld hoe hij in 2004 begon met de ontwikkeling van iOS-software. Hij mocht geen externe mensen erbij betrekken en mocht ook niet zeggen wat er ontwikkeld zou worden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 8 reacties

  1. Wel interessant om op deze manier een kijkje achter de altijd zo gesloten schermen van Apple te krijgen!

    Kleinigheidje; er staan wel wat schrijffoutjes in de tekst: de CEO van Apple; ik neem aan dat hier achter de naam van Jobs ontbreekt. En: hij was verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de ontwikkeling?

  2. Dit is inderdaad leuk om er iets over te lezen… Laat maar meer komen!

  3. met een goede webbrowser. Want de WAP-telefoons die destijds op de markt waren, gaven alleen toegang tot een “babyweb”, ……… Ze wisten alleen niet van het bestaan van Flashsites in die ontwikkelingsbunker??

  4. @Bart: dat wisten ze wel en hebben ze bewust genegeerd en voor een beter alternatief gekozen, namelijk HTML 5 en CCS 3 met goede JavaScript ondersteuning.

    Hierdoor werd de rest van de wereld ook een beetje gepushte om up te graden naar moderne middelen, goed nieuws voor de web wereld!

    Ook zag Apple in dat flash nog nooit goed heeft gewerkt op mobiele besturingssystemen en zorgen voor instabiliteit (en Apple staat juist bekend voor hun stabiele software).

    Alle niets wetende mensen in rep en roep dat iPhone geen flash ondersteunt, want het werkt toch zo geweldig! Ja inderdaad zo geweldig dat Adobe zelf heeft gezegd dat flash nooit voor mobiele apparaten is bedoeld en niet goed werkt en daarom stoppen met het ontwikkelen van flash op mobiele apparaten.
    Dus jou geliefde flash dat je schijnbaar mist zou in de loop van tijd ook niet meer beschikbaar zijn op een ander mobiel OS

  5. Origineel geplaatst door Gé
    Dus jou geliefde flash dat je schijnbaar mist zou in de loop van tijd ook niet meer beschikbaar zijn op een ander mobiel OS

    Flash heb je alleen maar nodig om te testen of de ventilatoren van een PC of Mac nog op volle toeren werken. In een smartphone of tablet zitten geen ventilatoren en heb je dus Flash niet nodig.

  6. WAP en Flash Lite was voornamelijk groot in Japan 🙂

  7. Haha @timosha / ventilatoren grap: doe is goed! 😀

  8. Origineel geplaatst door Freek
    de CEO van Apple; ik neem aan dat hier achter de naam van Jobs ontbreekt. En: hij was verantwoordelijk voor het ontwikkelen

    Ik denk dat het project zo geheim was, dat ze zelfs de naam van de CEO niet verklapt hebben. 😉

    @Timosha: Like/+1

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.