Reacties voor: Hoe Microsoft ervoor zorgde dat Apple de iPhone ontwikkelde

De tablets van Microsoft leidden ertoe dat Apple met Project Purple startte, het interne project dat aan de basis stond van de iPhone. Oud-topman Scott Forstall vertelt erover in een zeldzaam interview sinds zijn vertrek bij Apple in 2012.
Michel Lusthof -

Reacties: 11 reacties

  1. Altijd leuk om dit soort dingen te lezen

  2. Eigenlijk als je er over nadenkt was deze man gewoon ontzettend belangrijk voor de iPhone zoals we het nu kennen.. Erg jammer dat hij zo aan de kant is geschoven na het Maps-debacle.

  3. @Eric: Het is heus niet zo dat het Maps-debacle hem de nek om heeft gedraaid. Het was wellicht de druppel, maar velen bij Apple vonden hem een pain in the ass.

  4. “De eerste versie had nog de vorm en grootte van een tafel, maar dat was slechts een tussenstap.”

    Er stond denk ik toch echt tablet in plaats van table, vertaler… 😖

  5. Origineel geplaatst door Mark
    @Eric: Het is heus niet zo dat het Maps-debacle hem de nek om heeft gedraaid. Het was wellicht de druppel, maar velen bij Apple vonden hem een pain in the ass.

    Dat ben je bij Apple al gauw hoor als je andere ideeën hebt.

  6. Wat mij altijd verbaasd heeft is het feit dat Forstall na het Apole Maps ‘schandaal’ ook meteen werd afgeserveerd omdat een heuristische (oid) interface (alleen het woord al) not done meer was maar flat design je-van-het was. En meteen viel de hele goe-gemeente over hem heen en werd hij als een ketter beschouwd! Er was en is niks mis met een dergelijk interface dat de werkelijkheid weerspiegelt, maar de stok was gevonden om de hond te slaan en dus moest Forstall het veld ruimen (nadat hij eerst nog eens gedwongen werd om een mijns inziens belachelijk statement naar buiten te brengen in de vorm van een excuus om alsnog zieltjes te winnen, waar hij overigens terecht geen trek in had). Maar ja als je eenmaal binnen de Apple-sekte in ongenade bent gevallen…

  7. Origineel geplaatst door Kijkwijzer
    Wat mij altijd verbaasd heeft is het feit dat Forstall na het Apole Maps ‘schandaal’ ook meteen werd afgeserveerd omdat een heuristische (oid) interface (alleen het woord al) not done meer was maar flat design je-van-het was. En meteen viel de hele goe-gemeente over hem heen en werd hij als een ketter beschouwd! Er was en is niks mis met een dergelijk interface dat de werkelijkheid weerspiegelt, maar de stok was gevonden om de hond te slaan en dus moest Forstall het veld ruimen (nadat hij eerst nog eens gedwongen werd om een mijns inziens belachelijk statement naar buiten te brengen in de vorm van een excuus om alsnog zieltjes te winnen, waar hij overigens terecht geen trek in had). Maar ja als je eenmaal binnen de Apple-sekte in ongenade bent gevallen…

    Skeuomorfistische

  8. @Kijkwijzer: Helemaal mee eens.
    De zogenaamde negatieve eigenschappen van Forstall had Steve ook en deze werden van hem wel geaccepteerd.
    Hij had de drive om anderen op scherp te zetten en dit is nu bij Apple volkomen afwezig.
    Dat verklaart veel van wat door de 4 eerst geïnterviewden als “granular innovation” wordt omschreven

  9. @Mark: Oh, inside information? Vertel …🤔

    Dat vonden velen ook van Steve, en (zoals je kunt lezen) konden die twee het goed vinden, maar die is ook niet (opnieuw) eruit gewerkt. Hecht meer geloof aan de uitleg van @Kijkwijzer, en ben overtuigd dat het allesbehalve toeval is dat Scott pas ná Steve’s overlijden is gedumpt – maar toen ook al heel snel.

    Het nut van een ‘pain-in-the-ass’ (of twee) op de juiste plek is vervolgens ook wel gebleken door de soort, aantal en hardnekkigheid van bugs en de daaruit voortvloeiende stortvloed aan (weinig effectieve) bugfix-updates van iOS 7 en opvolgers.

  10. @th()mas: Thanks! 😊

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.