Reacties voor: Scott Forstall en John Browett weg bij Apple

Apple's senior vice president of software Scott Forstall en retail-leider John Browett hebben Apple verlaten.
Lees het complete artikel β†’ Scott Forstall en John Browett weg bij Apple
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 22 reacties

  1. nucleaire bom. slim uitgebracht terwijl er enorm ander nieuws gaande is in de VS….

  2. @yocko: ga dan naar nos.nl

  3. Zeker door Apple Maps. Grootste blunder.

  4. Origineel geplaatst door Swen
    @yocko ga dan naar nos.nl

    Dat bedoelt hij niet. Hij bedoelt dat het heel erg slim is van Apple om dergelijk ingrijpend nieuws te melden terwijl Wall Street gesloten is (dit heeft gevolgen voor Apple’s beurskoers) en de VS alleen maar met orkaan Sandy bezig is. Belangrijke PR-regel ook. Slecht nieuws breng je als alle ogen gericht zijn op iets anders.

  5. Waarschijnlijk heeft vertrek van Forstall te maken met de ‘skeuomorphic design’ discussie. Zie ook dit verhaal op Daring Fireball.

  6. Geweldig nieuws, tijd om weer te innoveren!

  7. Jammer, vond Forstall de sterkste topman van Apple. Hopen dat hij nog wat andere mooie dingen gaat uitbrengen buiten Apple.

  8. En terrecht!
    Weg met dat hele skeuomorphic design. Jony Ive neemt het over dus het is in goede handen.

  9. Dit is goed nieuws! iOS 5 was al zwak en iOS 6 gewoon matig. tijd voor goede vernieuwing! ik ben benieuwd naar de hand van Ive in software. nu word pas echt de Hardware aan de software gekoppeld.

  10. Nu Wall Street gesloten is melden ze dit nieuws. Gaat het apple aandeel nu 50$ zakken ofzo. Spijtig nieuws ja na Siri dat niet goed is en Apple maps die niet goed zijn. iOS is toch aan het verouderen en ik mis toch wat mooie dingen die android wel heeft.

  11. Wall street is blijkbaar niet het enige dat gesloten is vanavond. Aan enkele opmerkingen hierboven te zien zou ik haast geloven dat andriodworld.nl ook gesloten is. Je ziet toch hoe een weekje schoolvakantie het kiddie gehalte hier weer naar boven brengt.

  12. Ik las de kop en dacht dit kan het einde voor apple betekenen. Nu ik het allemaal lees denk ik dat het geen slechte beslissing is, sterker nog ik ben blij dat (als het zo gegaan is) ze net als steve mensen durven te ontslaan en niet laten zitten omdat ze een hoge functie bekleden. Ben erg benieuwd wie er nu gaat komen en wat het uiteindelijke resultaat is van de samenwerking tussen hard en software. Vind die forstall wel een stuk prettiger overkomen op het podium dan bijv; Tim Cook, die praat altijd alsof hij heeft geblowd.

  13. Origineel geplaatst door Herby
    IOS6 geen innovatie Maps, Game Center puinzooi Siri eeuwige beta Vruchteloze periode; Wegwezen dus

    En kwaliteitsproblemen met de iPhone 5. Al met al voorzie ik een kentering bij Apple.

  14. Het is allemaal al een keer gezegd en voorspeld. De wet van de remmende voorsprong enzo.
    Er moet echt iets gebeuren daar in Cupertino. De gebruikersinterface van de iPhone is hier en daar omslachtig, verouderd en vooral star.
    Ive in de rol van Jobs. Goede jonge ontwerpers naar voren schuiven.
    Er gaat wat gebeuren, eindelijk.

  15. Dit is toch echt heel vervelend nieuws. Forrstall was een van de vertrouwelingen van Jobs en voor mij de ideale opvolger van Cook.
    Hier is absoluut meer aan de hand.
    Forrstall heeft de flair en elan die een Apple CEO moet hebben. Hij zou Apple absoluut verder omhoog kunnen brengen. Nu is dat met Cook nog maar afwachten.
    Vergeet niet dat Jobs en Forrstall verantwoordelijk zijn voor iOS, dat geweldige OS..

    De hele Maps affaire was onder Jobs misschien helemaal niet gebeurd en valt ook zeker aan te rekenen voor de eindverantwoordelijke Cook.

    Sad day for Apple!!!!

  16. Goede zaak denk ik. iOS moet inderdaad dringend in een nieuw jasje gestoken worden.

  17. Niemand weet de precieze redenen uiteraard, maar het zou me biet verbazen dat het met de visie van Apple te maken heeft.
    Browett ging duidelijk voor winst boven service, en dat is iets wat niet bij Apple hoort. Bezuinigen ten koste van de klanttevredenheid en kortingen op personeel.

    Forstall lijkt me een heel ander verhaal. Wat ik op andere sites las, rommelde het al langer, en boterde het niet meer met de andere executives.

  18. @Frank: Vreemd… een hoop mensen hier hadden eerst kritiek dat de iPhone 5 geen vernieuwend design was en toch verheugen ze zich er nu op dat Ive (eindverantwoordelijk voor het design van apple produkten) ook verantwoordelijk wordt voor het software design !?
    Ik zie persoonlijk ook moeilijke tijden aanbreken voor Apple. Tim Cook als CEO is gewoon super ‘boring’ ! Djeezes, als je die keynotes bekijkt, de manier dat die man preekt, die moest priester geworden zijn.

  19. Good Riddance!

    iconen met lederstructuur met stiksel en agenda’s met uitgescheurde blaadjes

    Nou dat lelijke design ga ik missen als kiespijn! πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ™‚ πŸ™‚

  20. @Thomas: Nou, een vernieuwend UI is natuurlijk altijd leuk, maar van mij hoeft het niet overdreven nieuw. Dadelijk gaan ze zo ingrijpende vernieuwingen aanbrengen zoals bij Windows 8 het geval is. Ik zou niet kunnen wennen daaraan. πŸ˜›

    Wel jammer dat Forstall vertrekt, maar aan de andere kant… Wie weet is die Federighi nog wel wat. πŸ™‚

  21. @yoeri: Ik had niks tegen het design van de iphone 5. Vind hem zeer netjes. Stijlvolle apps komen er ook meer tot zijn recht.

  22. Tijd voor verandering, Apple Maps weg, Google Maps weer erop. Nieuw design. Apple word steeds minder innovatief…Apple heeft zn glorie tijd wel gehad naar mijn mening

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.