Reacties voor: Scosche myTrek: polsslag meten via armband en iPhone-app

Fabrikant Scosche heeft een armband uitgebracht waarmee je je polsslag kunt meten. De armband houdt ook je afstand, snelheid en andere sportgegevens bij.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 13 reacties

  1. Allemaal heel leuk dat de mogelijkheden van de iPhone bijna onbeperkt blijken te zijn, maar toegegeven, praktisch is het echt niet om te gaan lopen/sporten met je iPhone opzak. Doordat het niet praktisch is laat ik hem dan ook liever thuis om verschillende redenen als ik ga lopen, mogelijke regenval, het toestel valt uit je zak tijdens het lopen, je valt zelf en recht op je toestel, …

  2. Leuk, maar toch wat prijzig voor een dingetje wat uiteindelijk alleen je hartslag vastlegt en mooi presenteert.
    Er zijn toch programma’s die dat ook doen maar bovendien via de GPS functie je afgelegde parcours exact vastleggen: bv Nikeplus, Runkeeper, Runtastic en er zijn er nog meer.

  3. Heb zelf 60beat uit de States besteld, voor omgeveer 75$, werkt o.a. met runtastic inclusief verzending en borstband.

  4. Damn ik ben moe
    Maar ff dit artikel nog lezen

  5. Ik zie liever een werkende Polar app, zoals op Android schijnbaar wel via BT werkt.
    Ik heb mijn iPhone wel altijd om mijn arm, met runkeeper om de route vast te leggen, dit gaat perfect. De hartslag weergeven gaat enkel via 60beat of Wahoo die beide een extra ontvanger hebben die je in de headphone ingang moet stoppen (60 beat) of in de connector poort(Wahoo).

  6. Ik loop ook met de iPhone in een armband, en dat bevalt op zich prima. Wel heb ik helaas voor de Belkin Dual-Fit armband gekozen en deze is open van boven en sluit niet als de iPhone erin zit. Maar een boterhamzakje biedt soelaas al is dat natuurlijk behelpen. Wat dat betreft was de Adidas miCoach armband een beter idee geweest, die heeft een waterafstotende flap die je over de telefoon doet als deze in de armband zit.

    Polar heeft een bluetooth borstband (o.a. bekend als Nokia LS-14) voor hartslagmeting, die is compatible met apps zoals RunKeeper en Runtastic. Helaas blijkt bij verder onderzoek dit niet te werken met de iPhone vanwege schijnbaar een missend/uitgeschakeld bluetooth protocol in de iPhone zelf. Ik hoop dat dit door Apple en Polar nog opgelost wordt, de geruchten zijn dat eraan gewerkt wordt.

    Een alternatief op dit moment is de PulsPlug van HMB-TEC, waar je zoals hierboven al beschreven een accessoire kunt kopen dat bovenin de hoofdtelefoon aansluiting gaat. Met een speciale app (PulsMeter) van HMB-TEC kan je dan een geschikte Polar borstband (5 kHz – T-31 of WearLink+) uitlezen op de iPhone.
    Ik heb hem niet gekocht, want de HMB-TEC app is dan weer niet compatible met RunKeeper of Runtastic.

    Wat ook meteen de reden is waarom ik deze myTrek niet zal gaan gebruiken, en zal wachten op een oplossing van Polar.

  7. Leuke toevoeging om ook je hartslag te meten tijdens het lopen. Handig om in zones te kunnen gaan trainen.

    Ben zelf erg verknocht aan RunKeeper en hoop dat er meer apps gebruik gaan maken van de nieuwe hart/health API om zo activiteiten vast te leggen.

  8. iets wat ik hoop nike+ ook aan z’n iphone app toevoegt

  9. Ik werk met een Suunto hartslagmeter horloge….werkt veel beter.
    Die apps zijn allemaal hardstikke leuk, maar je kan bijna een generatortje meenemen om je smartphone van stroom te blijven voorzien.

  10. Hi Ron,

    Werkt 60beat met runkeeper?

    @ron:

  11. Origineel geplaatst door Thomas
    Ik loop ook met de iPhone in een armband, en dat bevalt op zich prima. Wel heb ik helaas voor de Belkin Dual-Fit armband gekozen en deze is open van boven en sluit niet als de iPhone erin zit. Maar een boterhamzakje biedt soelaas al is dat natuurlijk behelpen. Wat dat betreft was de Adidas miCoach armband een beter idee geweest, die heeft een waterafstotende flap die je over de telefoon doet als deze in de armband zit.Polar heeft een bluetooth borstband (o.a. bekend als Nokia LS-14) voor hartslagmeting, die is compatible met apps zoals RunKeeper en Runtastic. Helaas blijkt bij verder onderzoek dit niet te werken met de iPhone vanwege schijnbaar een missend/uitgeschakeld bluetooth protocol in de iPhone zelf. Ik hoop dat dit door Apple en Polar nog opgelost wordt, de geruchten zijn dat eraan gewerkt wordt.
    Het is algemeen bekend dat Apple niet het volledige bleutoothpotocol ondersteund. Stel je voor…straks ga jij dingen met je device doen die Apple niet wil haha

  12. Ik vind persoonlijk een borstband maar niks.
    Een band om de arm zou ik veel liever gebruiken.

    $ 130 is een beetje teveel van ‘t goede, misschien komt er nog iets vergelijkbaars goedkoper op de markt, daar zou ik wel voor in zijn.

  13. Ik heb ‘m zojuist besteld, ze hebben ook een eu domein dus op http://www.scosche.eu en zoek naar mytrek, dan ligt ie binnen een paar dagen op de deurmat :). Wel erg duur, maar helaas is er m.i. tot op heden geen beter alternatief wanneer je draadloos de afstand, snelheid, hartslag wil meten en muziek kan luisteren in combinatie met ingebouwde functionaliteit van de iphone. Alternatief is een insteek module plaatsen in je iPhone van bijv. Ant+ of een ipod nano 5th of hoger met nike+ insteek receiver en een polar nike+ sportband. Helaas zit er geen bluetooth in een ipod nano dus dan zit je weer met een koptelefoon en draad te hannesen en moet je je nike+ stappenteller gebruiken voor de afstand.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.