Reacties voor: Nieuwe Apple Music-baas maakt de streamingdienst menselijker

Uit een uitgebreid profiel van de huidige Apple Music-baas Oliver Schusser blijkt dat er achter de schermen behoorlijk wat veranderingen doorgevoerd zijn. Belangrijk daarbij is het menselijke aspect van de muziekdienst, met minder focus op algoritmes.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 5 reacties

  1. Apple kan tamelijk onbelangrijke functies altijd wel goed promoten/doorvoeren. Die dan ook nog eens heel veel tijd kosten om in te stellen, zoals die karaoke style zongteksten.
    Maar waarom heb ik nog altijd een **** “mijn nieuwe muziek” lijst? Of waarom krijg ik een notificatie zo groot als mijn halve scherm als ik iets in een playlist zet?

  2. Origineel geplaatst door Nyfallio
    Apple kan tamelijk onebalgrijke functie altijd wel goed promoten/doorvoeren. Die dan ook nog eens heel veel tijd kosten om in te stellen, zoals die karaoke style zongteksten.

    Maar waarom heb ik nog altijd een klote “mijn nieuwe muziek” lijst? Of waarom krijg ik een notificatie zo groot als mijn halve scherm als ik iets in een playlist zet?

    En vooral veel In Amerika populaire muziek. Ik kan die hip hop en r&b in mijn persoonlijke aanbevelingen niet meer aan. Ben overgestapt naar tidal (misschien nog wel Amerikaansers), maar ik combi met Plex en mijn eigen muziek collectie komen daar al heel wat betere suggesties uit naar voren.

  3. In iTunes heb ik een grote eigen muziekcollectie voorzien met EIGEN songteksten. Nu blijkt in ios13 beta 3 dat al deze songteksten niet meer zichtbaar zijn. Blijkbaar enkel bij een abonnement op Apple Music. Als dit in de definitieve versie ook zo zal zijn, dan STOP ik met alles van Apple. Moet je voor alles een abonnement nemen. Dan zeg ik GOODBYE
    Ik wil mijn eigen song met bijhorende songteksten zelf kunnen bepalen.

  4. In het begin was Apple Music prima! Je kon enkele tientallen bands of zangers aangeven die je goed vond en op basis daarvan kreeg je elke dag een persoonlijke lijst met écht boeiende en vaak erg verrassende tips, van bands waar je nooit meer aan gedacht had of die je soms helemaal niet kende. Samengesteld door échte mensen, zei Apple. Vanwege die goede persoonlijke kwaliteit heb ik toen een abonnement op Apple music genomen.

    Maar al na een half jaar of zo was alles anders. Geen mensen maar algoritmes. Lijsten met algemene hits waar ik niks aan heb. Ik kijk daardoor bijna nooit meer naar Apple Music. Alleen soms als ik zelf iets wil horen.

    Mijn meeste eigen muziek staat in mijn eigen lijsten en is niet te vinden in Apple Music.

    Ik hoop dat het eindelijk weer beter en persoonlijker wordt!

  5. Dat nieuwe “Voor jou” is vreselijk. Er worden liedjes aangeraden of hele albums. Spotify doet het beter met allerlei soorten playlisten. Ik gebruik het tabblad sinds vernieuwingen amper.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.