Reacties voor: Scholica: Nederlandse scholieren maken BlackBoard/Magister-alternatief met iPhone-app

Nederlandse scholieren hebben Scholica ontwikkeld, dat concurreert met gevestigde schooldiensten Blackboard en Magister. Scholica heeft nu ook een app om huiswerk en lesmateriaal te beheren.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. Hey, daar heb ik op school gezeten!

  2. Concurreren tegen diensten zoals backboard wordt erg lastig denk ik. Ik denk dat er weinig scholen dit aan durven.

  3. ik denk dat de scholen er goed aan zouden doen om dit risico juist wel te nemen, mijn dochter speelt met het probleem dat de ELO altijd overbelast is of dat de app niet up to date is. Vernieuwing en nieuwe innovaties is altijd leuk en handig

  4. Super! Concurrentie gaat de ontwikkeling van blackboard stimuleren.

  5. Slimme gasten! Dit kan ze wel eens veel op gaan leveren…scholen lopen vaak achter de feiten aan!

    Zoiets als dit is tegenwoordig gewoon noodzaak ipv vooruitstrevend.

  6. “…Wij ergerden ons aan hoe scholen op dit moment met technologie omgaan. De bestaande systemen zijn vaak oud en zeer gebruiksonvriendelijk”

    Als oudere jongere en eindgebruiker (en meer dan 30 jaar IT ervaring van zo’n schoolsysteem) kan ik zeggen dat dit nog een understatement is en moedig ik deze Z-gen jongens aan om door te gaan. Qua technologie toepassing (geen theorie) is het wellicht een idee dat schoolleiding etc. zelf praktisch onderwijs krijgt om te transformeren naar 2014 en niet lekker comfortabel blijft hangen in de ‘oudheid’ maar de techniek slim voor iedereen laat werken.

  7. Kijk dat noem ik nou toppers, heb het zelf niet meer nodig. Moet hooguit eens voor dochterlief kijken, maar wat een verouderde baggersysteem elo voor magister, als je de ma weghaalt klopt de naamgeving veel beter (ma)gister,

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.