Reacties voor: Schneider iPro-telelens voor iPhone aangekondigd

Schneider Optics heeft een 2x telelens voor de iPhone aangekondigd. De lens is te bevestigen op het iPro-lenssysteem, dat ook te combineren is met groothoek- en fisheye-lens.
Lees het complete artikel → Schneider iPro-telelens voor iPhone aangekondigd
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Onderwerpen

Reacties: 15 reacties

  1. 100 dollar is wel een beetje aan de dure kant…

  2. 2x is geen telelens maar een zoomlens.

  3. @naam: Dan is een 2x teleconverter misschien een betere benaming

  4. Origineel geplaatst door naam
    2x is geen telelens maar een zoomlens.

    2x is in dit geval wel een telelens omdat het een vast brandpunt betreft met een telewerking van 2x t.o.v. de standaard lens.
    Zoomlens (of beter zoomobjectief) is een lens die kan zoomen, dus een verstelbaar brandpunt heeft.

  5. Kijk naar deze TWIT registratie (iPad today) van Macworld/iWorld. Dan zie je ‘m voorbij komen. En nog meer.

    http://twit.tv/show/ipad-today/82

  6. AFAIK Schneider is Duits: niet Chinees 🙂

  7. Voorzetlenzen geven altijd veel lichtverlies, ga je alleen maar iets van nut van hebben bij ideale lichtomstandigheden , en dan amper *2. Inderdaad, gewoon weggesmeten geld.

  8. Origineel geplaatst door sander
    AFAIK Schneider is Duits: niet Chinees

    Schneider Kreuznach, het moederbedrijf, is Duits. Nu linkje naar Wikipedia-pagina toegevoegd. Wat ik wilde zeggen dat er veel goedkope lenzen zijn (dus de zoveelste lensaankondiging is geen nieuws meer). Als een bekende lenzenfabrikant iets voor de iPhone aankondigt, is dat wel nieuws. Vandaar de vergelijking met Chinese fabrikanten.

    Origineel geplaatst door an1lo
    100 dollar is wel een beetje aan de dure kant…

    Voor jou is dat goedkope spul dan ideaal.

  9. Lekker handig zo vlak voor de nieuwe iPhone aankondiging… gaat vast niet passen 😉

  10. @A-no-nie-mus: Dat valt nog te bezien.

  11. @Gonny: ‘Goedkope spul’ klinkt wel erg denigrerend. Ik heb zelf een chinees lensje met 6x vergroting voor de iPhone 4 maar dat is m.i. toch wel een hele goede kwaliteitslens zonder vignettering of ‘paars-shift’. Kostte slechts €8 incl. verzendkosten. Dus als ik daar een 2x vergrotende voorzetlens van €100 tegenover zet, dan vind ik dit ook behoorlijk aan de prijs!

  12. Lachwekkende accessoire.

    De fotokwaliteit wordt absoluut minder dan wanneer je zonder dit lensje fotografeert. Het licht gaat eerst door dit lensje en daarna uiteraard door de iPhone lens (en die is niet heel best – hoeft ook niet op een telefoon overigens). Dit levert veel lichtverlies op, wat weer resulteert in meer ruis. 100 euro goed besteed 😛

    Een telelens is overigens wel erg optimistisch met zijn 2x vergrotingsfactor. Welk brandpuntafstand heeft de iPhone lens? 35mm? Dan wordt het 70mm, tja.

    Mijn advies als je perse dichtbij wilt komen: Koop een brak opzetlensje, die verhoudt zich prima tot de brakke lens van de iPhone en de brakke beeldchip.

    Edit: Ik ben overigens heel tevreden met mijn iPhone, alleen niet met de marketingtrucjes om het te doen laten lijken dat je er fatsoenlijke foto’s mee kan maken (zelf niet i.v.m. een budget cameraatje van 99 euro)

  13. Waar koop ik dit in NL ?

  14. Volgens Het plaatje en ook volgens de informatie op iprolens.com betreft het hier een wide angle lens (er is ook een fish eye, nog wijder). Dat is het tegenovergestelde van tele. Brede landschappen kan je er mee fotograferen, geen vogels in de verte, zoals mij leuk zou lijken.

  15. heb de het hele pakker besteld en zal wel een keer een reviewtje plaatsen als ik ‘t setje binnen heb en heb geprobeerd. ik vind dat de iPhone 4S dus WEL goed foto’s maakt, gewoon een kwestie van op de juiste manier gebruiken en niet vergelijken met een spiegelreflex bv. 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.